Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Mnogo smo WORK sad ćemo TRAVEL – kraj Work and Travel programa

Došao je i taj trenutak samog kraja Work and Travel programa pa je vreme da planiramo gde ćemo ići i šta ćemo sve obići. U jeku sezone delovalo je kao da ovaj momenat nikada neće doći, ali stigao je i brže nego što smo mislili. Isplanirati putovanje uopšte nije tako jednostavno. Treba uskladiti avionske karte, destinacije, novac, vreme, društvo … Zar ne bi bilo jednostavnije da angažujemo nekog da to obavi umesto nas? 😂 To svakako jeste moguće sa ekipom All friends koja sprovodi avanture širom Amerike. Na njihovom sajtu možete pronaći mnoštvo ekskurzija, obilazaka i vrućih destinacija.

Međutim, ako želite da iskušate sebe i svoj avanturistički duh tokom Work and Travel programa verujemo da ćemo vam biti od pomoći. Ako planirate da iznajmite auto i putujete mi vam predlažemo dve opcije : zapadna i istočna obala. U zavisnosti gde iznajmljujete automobil izaberite početnu i krajnju destinaciju.

Zapadna obala:

Las Vegas – Yosemite nacionalni park – San Francisco – Route 1 coastal highway* – Los Angeles – San Diego – Las Vegas

* Auto-put koji ide uz obalu. Očekuju vas jedni od najlepših predela Amerike.

Pogledajte koliko vam vremenski treba između destinacija i koliko milja (ako želite da znate više o konvertovanju američkih mernih jedinica produžite na link) :

rute Work and Travel programa 4

Mapa:

rute Work and Travel programa 3

Istočna obala:

New York – Philadelphia – Washington – Pitsburg PA – Nijagarini vodopadi – Boston – New York

rute Work and Travel programa 2

Mapa:

rute Work and Travel programa

  • Za obe rute vam je potrebno oko 20 sati putovanja ne računajući zadržavanje u gradovima. Za gorivo, bez vožnje kroz gradove nego samo između njih, bi trebalo oko $130.
  • Pisali smo vam već o opcijama za RENT A CAR:

✔️ Sa escapecampervans.com možete imati i prevoz, smeštaj, kuhinju… sve u jednom, a i glavna ste atrakcija na putu. Imate 5% off i free GPS ako kažete da ste Experience studenti.

✔️ Orbitz.com i Rentalcars.com za rentiranje auta, Rentalcover.com za osiguranje koje obavezno uzmi za sve vreme trajanja puta!
✔️ Imajte u vidu da neke agencije za rentiranje automobila omogućavaju mušterijama da iznajme auto u jednom gradu, a vrate ga u drugom, u zavisnosti od lokacija agencija po Americi. Obavezno to proverite.
  • AVION je odlična opcija za udaljenije destinacije po Americi, a cene letova u unutrašnjem saobraćaju nisu prevelike. Karte pretražuj preko sajtova Orbitz.com, Kayak.com, Skyscanner.net, Momondo.com, Kiwi.com ili Lowcostairlines.com
  • Najbolji servisi za AUTOBUSKI PREVOZ su greyhound.com i megabus.com. Ako do sada nisi naučio to na svojoj koži, koliko god napolju bilo vruće, u bus ponesi neku dodatnu garderobu jer klima radi i uvek je ledeno.
  • Postoji više opcija za SMEŠTAJ u zavisnosti od budžeta:

✔️ Booking.com, Trivago.com, Agoda.com, TripAdvisor.com su najbolji servisi za bukiranje hotela.

✔️ Hostelworld.com ako pretražuješ isključivo hostele.

✔️ Preko Airbnb.com možeš iznajmiti sobu, stan ili kuću od lokalca koji će ti dati gomilu korisnih informacija o gradu. Vodi računa da pročitaš sve što je na profilu jer domaćini uglavnom naplaćuju cleaning fee što podiže osnovnu cenu rente, a veoma su bitne i prethodne ocene gostiju.

✔️ Možeš da nađeš smeštaj i za DŽ preko sajta Couchsurfing.com gde apliciraš na više mesta i čekaš da te domaćin prihvati. Ovo je opcija uglavnom za jednu do dve osobe jer treba da imaš baš puno sreće da nađeš domaćina koji bi prihvatio veću grupu ljudi. Couchsurfing je sjajan način da se združiš sa lokalcima i upoznaš grad. Naravno, budi pažljiv i pročitaj utiske drugih gostiju i ne očekuj neki veliki komfor.

  • Važna stavka dok planiraš putovanje je OSIGURANJE! Po završetku Work and Travel programa nisi više pokriven zdravstvenim osiguranjem i potrebno je da ga dokupiš za travel deo. Za produžetak perioda osiguranja kontaktiraj svog sponzora.

Komentari su zatvoreni

close icon