Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

AU PAIR – bejbisiting u Americi

Oko tebe trči dvoje male dece nestrpljivo čekajući da im dodaš sveže pečene kekse. Daješ im kekse i sve što je potrebno da ih započnu ukrašavati. Padaš od smeha sa stolice kada posle nekoliko minuta vidiš šta su napravili. Krema je posvuda, keksi se ne vide od debelog sloja premaza, a deca bi trebala kupanje od “glave do pete”. Fotografišeš svaki momenat tog haosa i fotke kačiš na Instagram. Baš u trenutku kada su se roditelji vratili s posla, kolači su gotovi, a deca okupana! Iako je na početku sve delovalo kao nemoguća misija, svi zajedno sedite za stolom i ne prestajete se smejati današnjem danu dok im pokazuješ fotografije sa Instagrama. Evropski kolači prema receptu tvoje bake, oduševili su tvoju američku porodicu!

Ako voliš decu i planiraš pauzu kako bi se lično i profesionalno razvijala, onda je program Au Pair odlična prilika za tebe! Ovim programom dobijaš neprocenjivu priliku otkriti novu zemlju i postati samostalnija. Kao učesnica programa živećeš sa američkom porodicom godinu dana i brinu o njihovoj deci. Zauzvrat dobijaš smeštaj, hranu, nedeljnu platu, mogućnost putovanja po SAD-u i usavršavanje jezika na jednom od američkih koledža. Budi sigurna da će te porodica dočekati kao punopravnog člana i uključiti u sve aktivnosti, bilo da se radi o odlasku na američki fudbal, roštilj na jezeru, rođendansku zabavu, proslavu Dana zahvalnosti ili celodnevni izlet.

Svet čeka na tebe i zato nas kontaktiraj već danas!

Bejbisiterka sa detetom

AU PAIR – bejbisiting u Americi

Uslovi Učešća

Kapica

Imaš završenu srednju školu

Knjigica

Minimum 200 sati iskustva u radu sa decom

Oblacic

Posedovanje srednjeg znanja engleskog jezika

covek ikonica

Krasi te odgovornosti i želiš da radiš kao babysitter/ka u Americi

Dolar

Poseduješ trajnu vozačku dozvolu B kategorije

Zastava

Poseduješ važeći pasoš

covek ikonica

19 - 26 godina

covek ikonica

Fleksibilan način rada ti dobro leži

Opis Programa

Prija ti kreativni posao, dobro se snalaziš sa klincima i želiš da provedeš godinu dana u Americi bez suviše troškova? Imamo pravi program za tebe!

Kao „stariji brat/starija sestra“ postaćeš deo američke porodice, što će ti pružiti nezamenljiv uvid u njihov stil života i porodične vrednosti. Perspektiva koju ćeš steći kroz čuvanje dece kreiraće najlepše uspomene na život i rad u Americi.

Au Pair program kreiran je od strane američke vlade još 1988. godine i od tada pa do danas, na hiljade i hiljade mladih iz celog sveta uverilo se da je bivanje delom jedne porodice najlepši način da se iskuse sve prednosti dugih putovanja.

Naučićeš mnogo o Americi i njenoj kulturi, učestvovaćeš u dnevnim aktivnostima porodice, kao i okruga u kom živiš. Takođe, imaš priliku da pohađaš neki od američkih koledža i samim tim u krug prijatelja svrstaš lokalne ali i inostrane studente, poput sebe.

Kada stigneš u Ameriku, živećeš sa svojom host porodicom. Tvoja glavna obaveza je briga o deci. Sve porodice koje učestvuju u programu su pažljivo birane od strane naših kooridinatora i potrebno je da ispunjavaju sve uslove za učestvovanje u programu. Porodica je u obavezi da ti obezbedi sopstevenu sobu kao i hranu koju želiš.

Maksimalno vreme tvog angažovanja u porodici bilo bi 45h nedeljno. Džeparac od porodice u iznosu od 197,75 USD će ti biti isplaćen svake nedelje. Ukupna godišnja zarada iznosila bi 10.000 USD. Pored rada sa decom, pruža ti se mogućnost studiranja na koledžu za koji je porodica u obavezi da ti omogući 500 USD! Taj novac je pametno da iskoristiš za usavršavanje jezika, upoznavanje američke istorije i kulture, nadogradnju veština sa decom, na likovne i mnogi druge kreativne kurseve.

Važno je da znaš da ćeš kroz Au Pair program biti ravnopravni član porodice, a ne stranac.

Detalji Programa

Edukacija dece

Tvoj uspeh u poslu ogleda se u ponašanju dece o kojoj brineš. “Au Pair osoba” je strpljiva, puna razumevanja, ali mora biti i autoritet. Vreme brzo prolazi kad se zabavljaš, a rad sa decom jedna je od najzahvalnijih profesija i stvara predivne uspomene.

Briga o deci u okviru Au Pair programa

Briga o deci u okviru Au Pair programa

Briga o deci biće tvoja glavna aktivnost u Americi, ali ćeš imati i po koje dodatno zaduženje u kući. U zavisnoti od uzrasta dece, tvoja zaduženja bila bi buđenje dece, oblačenje, jutarnje aktivnosti poput lične higijene, pripremanje doručka, čišćenje dečijih soba, sklanjanje igračaka, pranje posteljine i odeće. U toku radnog vremena, potrebno je monitorisati igru dece radi njihove bezbednosti i pružanja podrške. Maksimalno dozvoljeno vreme rada tokom jednog dana je 10h.

Troškovi programa

Većina tvojih troškova su troškovi porodice u kojoj boraviš. Host porodica je u obavezi da ti omogući smeštaj, obroke, povratnu kartu kao i zdravstveno osiguranje. Troškovi programa iz ugla budućeg Au Pair-a iznose 48 000 dinara. Prilikom prijave na program, plaća se prva rata (u iznosu od 4000 dinara). Druga rata (u iznosu od 22 000 dinara), plaća se 30 dana nakon prijave. Treća i ujedno poslednja rata (u iznosu od 22 000 dinara) plaća se nakon pronalaženja porodice.

Dodatne informacije

Agencija Experience ti nudi mogućnost podizanja beskamatnog kredita na 12 meseci. Taksa za razgovor u ambasadi iznosi 160 USD.

Cena programa uključuje

Povratnu kartu za Ameriku
Zdravstveno osiguranje
Dokumenta potrebna za vizu
Podršku naših koordinatora tokom boravka u Americi
Podršku Experience tima 24h dnevno, 7 dana u nedelji

Kako studenti kažu, ko pre radnoj ponudi, njihova je

Ako želiš među prvima da dobiješ informaciju o promocijama, akcijama i novim radnim ponudama, ostavi svoj email i povremeno ćemo ti poslati novosti. (obećavamo nećemo spamovati)

    Pogledaj i druge programe iz naše ponude

    close icon