Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Stručna Praksa u Americi – J-1 Internship USA

Uložite u sebe i nikada nećete zažaliti!

Naš program pruža sjajnu priliku da stekneš iskustvo u Hotelijerstvu, Gastronomiji ili Ugostiteljstvu u luksuznim i brand name hotelima i restoranima širom SAD-a (Hyatt, Hilton, Ritz Carlton, The Little Nell, michelin star restorani,…) – linkovati ka posebnim LP za to, kad budu

J-1 Internship / training program omogućava našim studentima i mladim profesionalcima da steknu neprocenjivo iskustvo kroz rad i obuku u renomiranim hotelima i restoranima. Kroz program ćeš naučiti važne veštine i tehnike koje će ti pomoći da se razvijaš u svojoj karijeri u ugostiteljskoj industriji.

Naša mreža hotela i restorana pruža ti mogućnost da izabreš destinaciju koja odgovara tvojim interesima i ciljevima (Florida, San Francisco, Aspen, Colorado, Park City, Utah, New York i još mnogo drugih). Takođe, naš tim stručnjaka pružaće ti podršku tokom celog programa obezbeđujući da tvoje iskustvo bude nezaboravno i vredno za tvoju budućnost.

Stručna praksa u Americi je tvoj ulazak u svet ozbiljnih kompanija. Steći radno iskustvo bez prethodnog radnog iskustva je “kvaka 22” koju možeš da premostiš stručnom praksom na najkompetivnijem tržištu na svetu.

Students intership training in usa

Stručna Praksa u Americi – J-1 Internship USA

Uslovi Učešća

Oblacic

Posedovanje višeg srednjeg nivoa znanja engleskog jezika

Zastava

Training program - osobe koje su diplomirale pre više od 12 meseci i imaju minimum 1 godinu iskustva u struci; osobe koje imaju zavšenu barem srednju školu i minimum 5 godina radnog iskustva u struci u kojoj žele da se usavrše.

covek ikonica

21 - 30 godina

Kapica

Internship program - studenti koji su pri kraju studija (apsolventi) ili -neposredno po završetku fakulteta, odnosno do 12 meseci od diplomiranja.

Opis Programa

Mudra investicija i iskustvo koje menja život! Ovako bi se moglo sažeti ono što ti donose naši internship i trainig USA programi koji su namenjeni za sve one koji se žele ostvariti kao mladi profesionalaci i pojedinci u jednom od najkompetetivnijih svetskih tržišta.

Kada se opredeliš da prve korake u karijeri napraviš kao učesnik ovih programa, most u poslovni svet postaje ti iskustvo timskog rada, lične odgovornosti, odličnih komunikacijskih veština na engleskom jeziku i orijentacije prema postignućima. Sve to učiniće te kandidatom koji je neodoljiv budućim poslodavcima i poslovnim partnerima.

Programi stažiranja uključuju plan obuke tokom kojega ćeš kao polaznik steći najvažnija iskustva i veštine u poljima Front Desk, Food & Beverage ili Culinary. Svi programi dizajnirani su tako da te izlažu stvarnim iskustvima u profesionalnom okruženju što te priprema za uspešnu budućnost i osigurava najbolje šanse za izgradnju buduće karijere.

Za staž u SAD-u dve stvari su posebno važne ˗ trebaš stručno znanje kako pronaći odgovarajuće staž te znanje koja je viza potrebna i kako je možeš dobiti. Na sva ova i mnoga druga pitanja pronaći ćemo zajedničke odgovore, budući da sve programe stručnog usavršavanja organizujemo dugi niz godina u saradnji sa vodećim akreditovanim organizacijama i institucijama u Americi.

Upoznaj Sjedinjene Države i izgradi moćnu profesionalnu mrežu!

Najpopularnije ponude

ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda

Detalji Programa

Proces i procedure Internship programa u SAD

Nakon što se utvrdi da zadovoljavaš osnovne kriterijume programa, pokreće se proces prijavljivanja kad ćeš, uz našu pomoć, napraviti CV i pripremiti se za intervju sa organizacijom u SAD.

1. Korak – intervju sa organizacijom–sponzorom programa

u Americi. Nakon intervjua i obostranog upoznavanja, brzo ćeš znati rezultate. Ako su pozitivni, prve konkretne ponude od firmi/hotela stižu ubrzo. Dobijena ponuda sadržaće sledeće informacije:

1. naziv hotela / restorana i osnovne informacije o njemu
2. pozicije na kojima ćeš se usavršavati
3. satnicu/stipendiju koja ti sleduje
4. uslove i cene smeštaja
5. datume učešća i dužinu trajanja programa
6. detaljan plan programa stručnog usavršavanja

Ako ti se ponuda dopada, prelazimo na sledeći korak: vreme je da upoznaš poslodavca.

2. Korak – intervju sa poslodavcem

Ovo je ključni trenutak u procesu. Savetujemo ti da se dobro pripremiš, a imaćeš i našu stopostotnu podršku kroz stručno savetovanje. Intervju se obavlja putem Skype-a i ako ste ti i poslodavac “a good match”, sve je spremno za podnošenje zahteva za američku vizu.

3. Korak – viziranje i papirologija

Nakon dobijene ponude za internship, potrebno je da se potpisom obavežeš se da ćeš ispuniti uslove ponude i uslove programa. Zatim je potrebno platiti program, završiti osiguranje i ostale takse, nakon čega zakazujemo tvoj intervju u američkom konzulatu. Ne brini, agencija Experience priprema svu neophodnu dokumentaciju. Nakon dobijene vize, možeš slobdno da kupiš avionsku kartu i počeš da se raduješ novom životnom iskustvu!

4. Korak – početak programa

Program počinje prvim danom u Americi kada ćeš kod svog poslodavca započeti praksu prema unapred utvrđenom planu programa. Program prakse sastoji se iz najmanje tri faze od kojih svaka ima za cilj usavršavanje u određenom sektoru delatnosti. Svaka faza programa mora biti detaljno opisana u planu programa, gde je definisano koja osoba je zadužena za nadzor i obuku, koje dužnosti će se obavljati i koja je svrha te faze. Ni u ovom koraku te ne prepuštamo sudbini – tokom trajanja celog programa, organizacija odnosno sponzor programa će pratiti tvoj napredak i pružati podršku.

5. Korak – završetak programa

Nakon uspešno završenih faza Internship/Training US programa i završne evaluacije, dobijaš sertifikat o uspešno završenom stručnom usavršavanju u Americi. Čestitamo! Tvoj put do super posla upravo je postao nemerljivo lakši, kako u regionu, tako i u svetu. I na kraju, sledi nagrada: Nakon završenog programa, imaćeš dodatnih 30 dana turističkog boravka na svojoj vizi, što je sjajna prilika da se obiđeš popularne destinacije i zavoliš Ameriku ne samo zbog prilike za usavršavanje, već i zbog njenih mnogobrojih prirodnih lepota i naprednih gradova.

 

J-1 Training USA Program

Uslovi učešća na trainee programu:

Kandidati bez fakultetskog obrazovanja.

  • Minimum 5 godina radnog iskustva u struci.

Kandidati sa fakultetskim obrazovanjem

  • Završen fakultet u traženoj struci pre više od 12 meseci
  • 1 godina radnog iskustva u struci.

Cenovnik i ostale uslove programa možete preuzeti OVDE.

 

J-1 Intership USA Program

Uslovi učešća na internship programu:

Kandidati sa fakultetskim obrazovanjem

  • Neposredno pre ili nakon diplomiranja
    • apsolventi
    • do 12 meseci nakon završenog fakulteta
  • iskustva u struci nije neophodno
Cenovnik i ostale uslove programa možete preuzeti OVDE.

Kako studenti kažu, ko pre radnoj ponudi, njihova je

Ako želiš među prvima da dobiješ informaciju o promocijama, akcijama i novim radnim ponudama, ostavi svoj email i povremeno ćemo ti poslati novosti. (obećavamo nećemo spamovati)

Pogledaj i druge programe iz naše ponude

LIČNA ISKUSTVA

Najvrednija iskustva su ona do kojih smo sami došli. Ipak, iskustva drugih putnika će ti biti od velike pomoći u donošenju prave odluke.

Kristina

Kolorado Work and Travel Iskustvo – Kristina

Work and Travel USA

Kristina je letela avionom po prvi put u životu i imala dva presedanja do Kolorada. Detaljno je pisala o svom iskustvu za časopis Kužiš za nacionalne zajednice u Srbiji. Pošto ne postoji u online izdanju mi vam ga prenosimo ovde.

Milos

Alaska Work and Travel Iskustvo – Miloš

Work and Travel USA

Ovako otprilike stoje stvari što se tiče mog nekog ličnog iskustva, naglašavam to ličnog jer pre svega ja sam neko ko voli prirodu i iz tog razloga sam otišao u Denali, Alaska.

Matija

Denver Work and Travel Iskustvo – Matija

Work and Travel USA

Naša priča je malo drukčija od onih koji su išli na istočnu obalu raditi. Mi nismo bili smješteni u kući s 10 ostalih studenata, nego smo nas dvoje živjeli u hotelskoj sobi jer smo u tom hotelu i radili housekeeping.

Nikola

Newport Work and Travel Iskustvo – Nikola

Work and Travel USA

Moja avantura počinje 22. maja kada su me sa beogradskog aerodroma ispratili moji najmiliji. Sticajem okolnosti, na put krećem sam. Zbog toga je ovo bio još veći izazov za mene.

Glorija

New York Work and Travel Iskustvo – Glorija

WORK AND TRAVEL USA

Malo pomalo studirajući sam se upoznala sa programom Work and Travel i sa sigurnošću mogu reći izabrala sam pravu agenciju- Experience agenciju! Na početku je sve djelovalo nestvarno ali od trenutka kad sam ušla u avion, avantura je počela.

Ocean City Work and Travel Iskustvo – Matea

Work and Travel USA

Posao hostese u lokalnom obiteljskom restoranu pod nazivom The Dough Roller bio je iznimno zanimljiv i relativno lak. Stalno okruženje posjetitelja restorana, kao i dobra radna ekipa učinili su radne sate relativno kratim i zabavnim.

Ognjen

Maryland Work and Travel Iskustvo – Ognjen

Work and Travel USA

Proputovao sam vise evropskih zemalja , ali nekako sam se osjecao ogranicenim , i postavljao sam sebi pitanje , pa zasto ne bi pokusao da vidis nesta sto je veoma udaljeno od tebe , nestosto si vidjeo samo na tv-u ili na nekim fotografijama.

Katarinina slika

Rhode Island Work and Travel Iskustvo – Katarina

Work and Travel USA

Leto 2017. sam provela u Njuportu, jednom predivnom mestu na Rhode Island-u Kuće kao u filmovima, čisto je i sređeno, na svakom koraku restorani i barovi. Nisam doživela kulturni šok kao što sam očekivala, naravno neke stvari su mi bile neobične i čudne, čak i bizarne ali sam se brzo navikla.

Elena u drustvu

Virginia Work and Travel Iskustvo – Elena

Work and Travel USA

S obzirom da studiram kulturu i turizam, Williamsburg je bio pravi odabir za mene. Na ulazu u Williamsburg se nalazi Bush Gardens, veliki zabavni park kojem je posjećenost zaista ogromna. Grad je miran i nema mjesta za izlazak, ali ima mnogo restorana i outleta.

Maryland Work and Travel Iskustvo – Aleksandra

Work and Travel USA

Priznajem da sam se često pitala da li sam uopšte sposobna za sve što me možda čeka. Da sam znala da će moje američko iskustvo biti tako pozitivno, bila bih mnogo opuštenija.

Tamara Work and Travel

Placid, NY Work and Travel Iskustvo – Tamara

Work and Travel USA

Odlazak na drugi kontinent iz naše države je zaista veliki luksuz. Međutim, jedno veče krenula sam do grada I srela sam svog prijatelja, koji mi je krenuo pričati o sjajnoj ideji I programu “Work and travel”, čija se priča zapravo potrefila sa mojim maštanjem – spojiti ugodno sa korisnim.

tanjino iskustvo

New York Work and Travel Iskustvo – Tanja

Work and Travel USA

Ja sam Tanja Stojaković. Trenutno sam au pair u jednoj porodici u Americi. Prije nego ispričam svoju priču, želim da vam napišem jednu rečenicu koja je veoma važna: ,,Vjerujte u svoje snove, jer kad vi imate vjeru u njih, oni se ostvaruju!”

Ljiljana uhvatila dugu

Ljiljana

Work and Travel USA

Nije lako, to moram odmah istaći na početku, ali svakako vrijedi. Četiri mjeseca nije malo, ali snaga koju dobijete nakon ta četiri mjeseca je nevjerovatna. Malo je nezgodno jer će ovdje sve ostati isto a vi ćete se promjeniti za 180 stepeni, ali vjerujte vrijedi.

Djordje osvaja svet

Đorđe

Work and Travel USA

Pre svega, savetujem sve studente da se prijave na Work and Travel program jer je ogromna prilika da u studentskim danima doživite mnoštvo lepih stvari tokom leta. Za one koji su načinili prvi korak, dao bih smernicu u pravcu Ocean City-ja.

Anja i Lea u Americi

Lea i Anja

Work and Travel USA

Od ljudi koji su bili na work and travel programu čuli smo mnogo lepih stvari i same se odlučile da se upustimo u takvu avanturu. Nismo se poznavale pre programa ,u agenciji Experience smo se sasvim slučajno upoznale i odlučile da zajedno krenemo u ovakvu avanturu jer su nam bili isti ciljevi. Dobro iskustvo, zarada , zabava i upoznavanje Amerike.

Jelena Work and Travel

Jelena

Work and Travel USA

Kao svoju destinaciju u Americi, odabrala sam Estes Park u Koloradu. Mali grad u oblasti Rocky Mountains National park-a, na 2500m nadmorske visine. I nisam se pokajala.

Simonida u Americi

Simonida

Work and Travel USA

Kako smo kasno stizale u NY, bukirale smo hostel na jednu noć kako bi iskoristile priliku za pravi sex & the city doživljaj! Prošetale smo petom avenijom, večerale na times square.. ljudi svih nacija prolazili su kao da je dan tek počeo, celu noć je bila gužva, NY je neverovatan grad..i prelep uvod za nastavak avanture na prelepom Cape Cod-u.

close icon