Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Internship/Trainee USA

Stručna praksa u Americi je tvoj ulazak u svet ozbiljnih kompanija. Steći radno iskustvo bez prethodnog radnog iskustva je “kvaka 22” koju možeš da premostiš stručnom praksom na najkompetivnijem tržištu na svetu.

Students intership training in usa

Internship/Trainee USA

Uslovi Učešća

Oblacic

Posedovanje višeg srednjeg nivoa znanja engleskog jezika

Zastava

Training program - osobe koje su diplomirale pre više od 12 meseci i imaju minimum 1 godinu iskustva u struci; osobe koje imaju zavšenu barem srednju školu i minimum 5 godina radnog iskustva u struci u kojoj žele da se usavrše.

covek ikonica

21 - 30 godina

Kapica

Internship program - studenti koji su pri kraju studija (apsolventi) ili -neposredno po završetku fakulteta, odnosno do 12 meseci od diplomiranja.

Opis Programa

Mudra investicija i iskustvo koje menja život! Ovako bi se moglo sažeti ono što ti donose naši internship i trainig USA programi koji su namenjeni za sve one koji se žele ostvariti kao mladi profesionalaci i pojedinci u jednom od najkompetetivnijih svetskih tržišta.

Kada se opredeliš da prve korake u karijeri napraviš kao učesnik ovih programa, most u poslovni svet postaje ti iskustvo timskog rada, lične odgovornosti, odličnih komunikacijskih veština na engleskom jeziku i orijentacije prema postignućima. Sve to učiniće te kandidatom koji je neodoljiv budućim poslodavcima i poslovnim partnerima.

Programi stažiranja uključuju plan obuke tokom kojega ćeš kao polaznik steći najvažnija iskustva i veštine u poljima Front Desk, Food & Beverage ili Culinary. Svi programi dizajnirani su tako da te izlažu stvarnim iskustvima u profesionalnom okruženju što te priprema za uspešnu budućnost i osigurava najbolje šanse za izgradnju buduće karijere.

Za staž u SAD-u dve stvari su posebno važne ˗ trebaš stručno znanje kako pronaći odgovarajuće staž te znanje koja je viza potrebna i kako je možeš dobiti. Na sva ova i mnoga druga pitanja pronaći ćemo zajedničke odgovore, budući da sve programe stručnog usavršavanja organizujemo dugi niz godina u saradnji sa vodećim akreditovanim organizacijama i institucijama u Americi.

Upoznaj Sjedinjene Države i izgradi moćnu profesionalnu mrežu!

Najpopularnije ponude

ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda

Detalji Programa

Proces i procedure Internship programa u SAD

Nakon što se utvrdi da zadovoljavaš osnovne kriterijume programa, pokreće se proces prijavljivanja kad ćeš, uz našu pomoć, napraviti CV i pripremiti se za intervju sa organizacijom u SAD.

1. Korak – intervju sa organizacijom–sponzorom programa

u Americi. Nakon intervjua i obostranog upoznavanja, brzo ćeš znati rezultate. Ako su pozitivni, prve konkretne ponude od firmi/hotela stižu ubrzo. Dobijena ponuda sadržaće sledeće informacije:

1. naziv hotela / restorana i osnovne informacije o njemu
2. pozicije na kojima ćeš se usavršavati
3. satnicu/stipendiju koja ti sleduje
4. uslove i cene smeštaja
5. datume učešća i dužinu trajanja programa
6. detaljan plan programa stručnog usavršavanja

Ako ti se ponuda dopada, prelazimo na sledeći korak: vreme je da upoznaš poslodavca.

2. Korak – intervju sa poslodavcem

Ovo je ključni trenutak u procesu. Savetujemo ti da se dobro pripremiš, a imaćeš i našu stopostotnu podršku kroz stručno savetovanje. Intervju se obavlja putem Skype-a i ako ste ti i poslodavac “a good match”, sve je spremno za podnošenje zahteva za američku vizu.

3. Korak – viziranje i papirologija

Nakon dobijene ponude za internship, potrebno je da se potpisom obavežeš se da ćeš ispuniti uslove ponude i uslove programa. Zatim je potrebno platiti program, završiti osiguranje i ostale takse, nakon čega zakazujemo tvoj intervju u američkom konzulatu. Ne brini, agencija Experience priprema svu neophodnu dokumentaciju. Nakon dobijene vize, možeš slobdno da kupiš avionsku kartu i počeš da se raduješ novom životnom iskustvu!

4. Korak – početak programa

Program počinje prvim danom u Americi kada ćeš kod svog poslodavca započeti praksu prema unapred utvrđenom planu programa. Program prakse sastoji se iz najmanje tri faze od kojih svaka ima za cilj usavršavanje u određenom sektoru delatnosti. Svaka faza programa mora biti detaljno opisana u planu programa, gde je definisano koja osoba je zadužena za nadzor i obuku, koje dužnosti će se obavljati i koja je svrha te faze. Ni u ovom koraku te ne prepuštamo sudbini – tokom trajanja celog programa, organizacija odnosno sponzor programa će pratiti tvoj napredak i pružati podršku.

5. Korak – završetak programa

Nakon uspešno završenih faza Internship/Training US programa i završne evaluacije, dobijaš sertifikat o uspešno završenom stručnom usavršavanju u Americi. Čestitamo! Tvoj put do super posla upravo je postao nemerljivo lakši, kako u regionu, tako i u svetu. I na kraju, sledi nagrada: Nakon završenog programa, imaćeš dodatnih 30 dana turističkog boravka na svojoj vizi, što je sjajna prilika da se obiđeš popularne destinacije i zavoliš Ameriku ne samo zbog prilike za usavršavanje, već i zbog njenih mnogobrojih prirodnih lepota i naprednih gradova.

Training Program

Uslovi učešća na trainee programu:

Kandidati bez fakultetskog obrazovanja.

  • Minimum 5 godina radnog iskustva u struci.

Kandidati sa fakultetskim obrazovanjem

  • Završen fakultet u traženoj struci pre više od 12 meseci
  • 1 godina radnog iskustva u struci.

Cenovnik i ostale uslove programa možete preuzeti OVDE.

 

Intership Program

Uslovi učešća na internship programu:

Kandidati sa fakultetskim obrazovanjem

  • Neposredno pre ili nakon diplomiranja
    • apsolventi
    • do 12 meseci nakon završenog fakulteta
  • iskustva u struci nije neophodno
Cenovnik i ostale uslove programa možete preuzeti OVDE.

Kako studenti kažu, ko pre radnoj ponudi, njihova je

Ako želiš među prvima da dobiješ informaciju o promocijama, akcijama i novim radnim ponudama, ostavi svoj email i povremeno ćemo ti poslati novosti. (obećavamo nećemo spamovati)

Pogledaj i druge programe iz naše ponude

close icon