Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Stručna Praksa u Americi – J-1 Internship USA

Uložite u sebe i nikada nećete zažaliti!

Naš program pruža sjajnu priliku da stekneš iskustvo u Hotelijerstvu, Gastronomiji ili Ugostiteljstvu u luksuznim i brand name hotelima i restoranima širom SAD-a (Hyatt, Hilton, Ritz Carlton, The Little Nell, michelin star restorani,…) – linkovati ka posebnim LP za to, kad budu

J-1 Internship / training program omogućava našim studentima i mladim profesionalcima da steknu neprocenjivo iskustvo kroz rad i obuku u renomiranim hotelima i restoranima. Kroz program ćeš naučiti važne veštine i tehnike koje će ti pomoći da se razvijaš u svojoj karijeri u ugostiteljskoj industriji.

Naša mreža hotela i restorana pruža ti mogućnost da izabreš destinaciju koja odgovara tvojim interesima i ciljevima (Florida, San Francisco, Aspen, Colorado, Park City, Utah, New York i još mnogo drugih). Takođe, naš tim stručnjaka pružaće ti podršku tokom celog programa obezbeđujući da tvoje iskustvo bude nezaboravno i vredno za tvoju budućnost.

Stručna praksa u Americi je tvoj ulazak u svet ozbiljnih kompanija. Steći radno iskustvo bez prethodnog radnog iskustva je “kvaka 22” koju možeš da premostiš stručnom praksom na najkompetivnijem tržištu na svetu.

Students intership training in usa

Stručna Praksa u Americi – J-1 Internship USA

Uslovi Učešća

Oblacic

Posedovanje višeg srednjeg nivoa znanja engleskog jezika

Zastava

Training program - osobe koje su diplomirale pre više od 12 meseci i imaju minimum 1 godinu iskustva u struci; osobe koje imaju zavšenu barem srednju školu i minimum 5 godina radnog iskustva u struci u kojoj žele da se usavrše.

covek ikonica

21 - 30 godina

Kapica

Internship program - studenti koji su pri kraju studija (apsolventi) ili -neposredno po završetku fakulteta, odnosno do 12 meseci od diplomiranja.

Opis Programa

Mudra investicija i iskustvo koje menja život! Ovako bi se moglo sažeti ono što ti donose naši internship i trainig USA programi koji su namenjeni za sve one koji se žele ostvariti kao mladi profesionalaci i pojedinci u jednom od najkompetetivnijih svetskih tržišta.

Kada se opredeliš da prve korake u karijeri napraviš kao učesnik ovih programa, most u poslovni svet postaje ti iskustvo timskog rada, lične odgovornosti, odličnih komunikacijskih veština na engleskom jeziku i orijentacije prema postignućima. Sve to učiniće te kandidatom koji je neodoljiv budućim poslodavcima i poslovnim partnerima.

Programi stažiranja uključuju plan obuke tokom kojega ćeš kao polaznik steći najvažnija iskustva i veštine u poljima Front Desk, Food & Beverage ili Culinary. Svi programi dizajnirani su tako da te izlažu stvarnim iskustvima u profesionalnom okruženju što te priprema za uspešnu budućnost i osigurava najbolje šanse za izgradnju buduće karijere.

Za staž u SAD-u dve stvari su posebno važne ˗ trebaš stručno znanje kako pronaći odgovarajuće staž te znanje koja je viza potrebna i kako je možeš dobiti. Na sva ova i mnoga druga pitanja pronaći ćemo zajedničke odgovore, budući da sve programe stručnog usavršavanja organizujemo dugi niz godina u saradnji sa vodećim akreditovanim organizacijama i institucijama u Americi.

Upoznaj Sjedinjene Države i izgradi moćnu profesionalnu mrežu!

Najpopularnije ponude

ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda
ponuda

Detalji Programa

Proces i procedure Internship programa u SAD

Nakon što se utvrdi da zadovoljavaš osnovne kriterijume programa, pokreće se proces prijavljivanja kad ćeš, uz našu pomoć, napraviti CV i pripremiti se za intervju sa organizacijom u SAD.

1. Korak – intervju sa organizacijom–sponzorom programa

u Americi. Nakon intervjua i obostranog upoznavanja, brzo ćeš znati rezultate. Ako su pozitivni, prve konkretne ponude od firmi/hotela stižu ubrzo. Dobijena ponuda sadržaće sledeće informacije:

1. naziv hotela / restorana i osnovne informacije o njemu
2. pozicije na kojima ćeš se usavršavati
3. satnicu/stipendiju koja ti sleduje
4. uslove i cene smeštaja
5. datume učešća i dužinu trajanja programa
6. detaljan plan programa stručnog usavršavanja

Ako ti se ponuda dopada, prelazimo na sledeći korak: vreme je da upoznaš poslodavca.

2. Korak – intervju sa poslodavcem

Ovo je ključni trenutak u procesu. Savetujemo ti da se dobro pripremiš, a imaćeš i našu stopostotnu podršku kroz stručno savetovanje. Intervju se obavlja putem Skype-a i ako ste ti i poslodavac “a good match”, sve je spremno za podnošenje zahteva za američku vizu.

3. Korak – viziranje i papirologija

Nakon dobijene ponude za internship, potrebno je da se potpisom obavežeš se da ćeš ispuniti uslove ponude i uslove programa. Zatim je potrebno platiti program, završiti osiguranje i ostale takse, nakon čega zakazujemo tvoj intervju u američkom konzulatu. Ne brini, agencija Experience priprema svu neophodnu dokumentaciju. Nakon dobijene vize, možeš slobdno da kupiš avionsku kartu i počeš da se raduješ novom životnom iskustvu!

4. Korak – početak programa

Program počinje prvim danom u Americi kada ćeš kod svog poslodavca započeti praksu prema unapred utvrđenom planu programa. Program prakse sastoji se iz najmanje tri faze od kojih svaka ima za cilj usavršavanje u određenom sektoru delatnosti. Svaka faza programa mora biti detaljno opisana u planu programa, gde je definisano koja osoba je zadužena za nadzor i obuku, koje dužnosti će se obavljati i koja je svrha te faze. Ni u ovom koraku te ne prepuštamo sudbini – tokom trajanja celog programa, organizacija odnosno sponzor programa će pratiti tvoj napredak i pružati podršku.

5. Korak – završetak programa

Nakon uspešno završenih faza Internship/Training US programa i završne evaluacije, dobijaš sertifikat o uspešno završenom stručnom usavršavanju u Americi. Čestitamo! Tvoj put do super posla upravo je postao nemerljivo lakši, kako u regionu, tako i u svetu. I na kraju, sledi nagrada: Nakon završenog programa, imaćeš dodatnih 30 dana turističkog boravka na svojoj vizi, što je sjajna prilika da se obiđeš popularne destinacije i zavoliš Ameriku ne samo zbog prilike za usavršavanje, već i zbog njenih mnogobrojih prirodnih lepota i naprednih gradova.

 

J-1 Training USA Program

Uslovi učešća na trainee programu:

Kandidati bez fakultetskog obrazovanja.

  • Minimum 5 godina radnog iskustva u struci.

Kandidati sa fakultetskim obrazovanjem

  • Završen fakultet u traženoj struci pre više od 12 meseci
  • 1 godina radnog iskustva u struci.

Cenovnik i ostale uslove programa možete preuzeti OVDE.

 

J-1 Intership USA Program

Uslovi učešća na internship programu:

Kandidati sa fakultetskim obrazovanjem

  • Neposredno pre ili nakon diplomiranja
    • apsolventi
    • do 12 meseci nakon završenog fakulteta
  • iskustva u struci nije neophodno
Cenovnik i ostale uslove programa možete preuzeti OVDE.

Kako studenti kažu, ko pre radnoj ponudi, njihova je

Ako želiš među prvima da dobiješ informaciju o promocijama, akcijama i novim radnim ponudama, ostavi svoj email i povremeno ćemo ti poslati novosti. (obećavamo nećemo spamovati)

FAQ

Pogledaj i druge programe iz naše ponude

close icon