Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Work And Travel USA Doživi nezaboravno iskustvo!

Garantovano najbolji, najnezavisniji i najzabavniji način da upoznaš Sjedinjene Države je Work and Travel program! Već i naziv programa sugeriše da je reč o radu i putovanju po Americi. Formula je prilično jednostavna – četiri meseca radiš, testiraš svoja znanja i veštine u novom okruženju i usavršavaš engleski jezik.

Work and travel USA

Work And Travel USA

Uslovi Učešća

Kapica

Osnovne ili diplomske studije

Knjigica

Redovno polažeš ispite

Oblacic

Govoriš engleski dovoljno dobro za obavljanje posla koji izabereš

Dolar

Poseduješ određena novčana sredstva pri ulasku u SAD

Zastava

Državljanin/ka si zemalja zapadnog Balkana

covek ikonica

18 - 26 godina

Opis Programa

Garantovano najbolji, najnezavisniji i najzabavniji način da upoznaš Sjedinjene Države je Work and Travel program! Već i naziv programa sugeriše da je reč o radu i putovanju po Americi. Formula je prilično jednostavna – četiri meseca radiš, testiraš svoja znanja i veštine u novom okruženju i usavršavaš engleski jezik. Nakon što zaradiš novac i stekneš nova iskustva, sledi najzabavniji deo programa – putovanja Severnom Amerikom! Putovanje solo ili sa ekipom sastavljenom od ljudi iz celog sveta, biće samo još jedna slatka “američka muka” o tome kako ćeš istražiti ovu raznoliku i zanimljivu zemlju. Zabave u hostelima u New Yorku i L.A.-u, obilazak Floride ili Marylanda kupljenim ili iznajmljenim autom i spavanje u šatoru pokraj jezera, postaće deo tvog američkog iskustva!

Budući da se program Work&Travel može osmisliti vrlo individualno, Agencija Experience je tvoja prečica do ove nezaboravne i važne životne epizode. Mi smo tim koji ti pomaže u pripremi i realizaciji programa jer imamo veliko iskustvo koje ti je potrebno da tvoj boravak u Americi bude što bolji.

I za kraj, ukoliko biste nas pitali šta je jedan od najvećih benefita ovoga programa, naš odgovor bio bi – svako ko je završio školovanje s međunarodnim radnim iskustvom, zagarantovano ima veći uspeh u pronalaženju posla!

Svet čeka na tebe i zato nas kontaktiraj već danas!

Detalji Programa

Poslovi na Work and Travel USA

Pretpostavljamo da u Work and Travel program ulaziš sa malo radnog iskustva, što je sasvim normalno jer još uvek studiraš. Zato ti u Americi nudimo pregršt sezonskih poslova za koje ti ne treba mnogo pripreme, a možeš lepo da zaradiš za život i putovanja. Testiraj svoje talente, interesovanja i veštine komunikacije u podržavajućem okruženju koje nagrađuje ambiciju i pozitivan duh. Nije ti potrebno prethodno radno iskustvo – ideš u Ameriku da ga stekneš! Poslovi se plaćaju od 8,5$ – 15$ po satu.

Lokacije Work and Travel USA programa

Zamisli da na putu do kuće vidiš Golden Gate u sumrak ili kako na pauzi za ručak grabiš parče najbolje Njujorške pice? Lokacije iz kultnih filmova, prirodna bogatstva, dinamičan društveni život, kultura i zabava su ti u Americi uvek na dohvat ruke. Na tebi je samo da izabereš da li želiš obalu, planinski venac, nacionalni park, pustinju, ostrvo ili megapolis. Lokacije za Work and Travel program su najražličitije, ali pre svega, to su lokacije sa velikim brojem turističkih atrakcija. Neke od najpopularnijih lokacija su: Rehoboth Beach, DE Ocean City, MD Newport, RI San Francisco, CA Colorado Wildwood, NJ Maine Bethany Beach, DE I još mnogo drugih, sve lokacije možete istražiti u našoj sekciji Lokacije

Work and Travel sezona - Termini i trajanje

Proleće je pravo vreme za nove početke. Work and Travel program startuje u maju i junu mesecu, a završva se u oktobru. Precizni datumi polaska i dolaska zavise od posla kojim ćeš se baviti, ali bez obzira sve pojedinosti – u Americi ćeš provesti najviše 5 meseci. Datumi radnog dela programa su: Srbija: 21.05. – 01.10. Bosna I Hercegovina: 01.06. – 01.10. Crna Gora 29.05. – 25.09. Hrvatska 10.06. – 10.10. Detaljan opis svih datuma za sve države možete pogledati na ovom linku. NAPOMENA: Radni deo programa može trajati maksimalno četiri meseca, zavisi od datuma kada vam je odmor na studijima, kao I od radne ponude gde ćete raditi. Po završetku programa imate pravo na 30 dana grace perioda, ali samo pod uslovom da vam predavanja na fakultetu nisu počela. Ukoliko vam predavanja kreću 5.10. do tada morate da se vratite u svoju zemlju. Prva 4 meseca uglavnom su posvećena sticanju životnog i radnog iskustva u Americi, po isteku kojih ćeš imati ceo mesec da doživiš Ameriku u sopstvenoj režiji. Predlažemo ti da putuješ, družiš se i produbljuješ svoje prekookeansko iskustvo, utoliko više što je zaposlenje po isteku 4 meseca strogo zabranjeno. Završni mesec Work and Travel programa služi samo za zadovoljstvo. Tokom trajanja radnog programa prva 4 meseca, ulaženje i izlaženje iz USA je dozvoljeno isključivo uz odobrenje sponzorke organizacije. Treba da znaš da i pored svih ispunjenih uslova, ponovni ulazak u zemlju nije zagarantovan i zavisi od imigracionog službenika koji odobrava vizu. Ako tokom poslednjih 30 dana predviđenih za putovanja i odmor u Americi , ipak poželiš da napustiš zemlju, ponovni ulazak neće biti odobren na istu vizu.

Uslovi učešća

Da bi postao deo kulturne razmene studenata Work and Travel, potrebno je da ispuniš svega nekoliko uslova koje navodimo u celosti: 1 – Studiraš na osnovnim ili diplomskim studijama 2 – Redovno polažeš ispite 3 – Govoriš engleski dovoljno dobro za obavljanje posla koji izabereš 4 – Poseduješ određena novčana sredstva pri ulasku u SAD 5 – Državljanin/ka si zemalja zapadnog Balkana 6 – Imaš od 18 do 26 godina U programu mogu učestvovati studenti sa teritorije zemalja zapadnog Balkana. Čitavo iskustvo će ti biti lakše i značajnije ako te krase odgovornost, izgrađene radne navike, tolerancija, fleksibilnost i želja da stekneš nove prijatelje i iskustva. Ako ispunjavaš uslove i želiš da ovo leto provedeš stvarajući nove uspomene, izgradiš samostalnost i napraviš zaokret u rutini – sa radošću te pozivamo da se prijaviš! Da bi bio siguran, uradit TEST i proveri da li si kvalifikovan/a za program, ili nas jednostavno pozovi ili piši putem whatsapp-a, vibera ili messenger-a

Prijava i procedura za program Work and Travel

Prijava traje od 1. Septembra tekuće do 1. Februara sledeće godine – ili do popunjavanja raspoloživih mesta. Ako želiš prednost pri odabiru posla i lokacije , savetujemo ti da se prijaviš što pre! Ipak, najbolje je da se prvo upoznamo putem besplatnog savetovanja – prezentacije programa i šanse da nas pitaš šta god želiš. Konsultacije su potpuno besplatne i lako se zakazuju (ovde). Prilikom prijave na program neophodno je poneti: 1. pasoš 2. ličnu kartu 3. indeks 4. potvrdu o studiranju Prilikom konsultacija dobijaju se sve neophodne informacije o programu, poslovima, terminima, procedurama. Procedura započinjanja Work and Travel USA programa je jednostavna i uključuje sledeće korake: 1 – Prijava na program i potpisivanje osnovnog ugovora o učešću u programu 2 – Izbor radne ponude i skajp intervju sa sponzorom ili poslodavcem 3 – Proces obrade dokumentacije i izdavanja DS-2019, nakon potpisane radne ponude 4 – Zakazivanje termina razgovora u ambasadi SAD 5 – Dobijanje vize i organizovanje putovanja u SAD. 6 – Orijentacija pred odlazak 7 – Put i boravak u Americi. 8 – Podrška tokom trajanja programa 9 – Završetak radnog dela, putovanja 10- Povratak kući Experience tim je uz tebe svaki korak Work and Travel programa. Imaćeš našu kompletnu podršku i savetovanje uvek na usluzi. Napravi prvi korak, kontaktiraj nas već danas.

Korisni saveti u vezi sa Work and Travel programom

Osiguranje i takse: Postoje dve specifične stvari u vezi sa Amerikom na koje treba obratiti pažnju: osiguranje i porezi. U Americi važi pravilo da se za sve kupljeno i zarađeno plaća porez, kao i da zdravstveno osiguranje mora biti prethodno regulisano, u suprotnom si prepušten sam sebi. Zdravstveno osiguranje: Zdravstveni sistem u Americi se bitno razlikuje od naših zemalja regiona u pogledu snošenja troškova lečenja. Naime, sve troškove plaća pacijent, bez pomoći države. Međutim, u sklopu programa Experience agencije, svaki student/studentkinja je osiguran/a za vreme trajanja radne vize – prva 4 radna meseca. Po isteku radne vize prestaje i osiguranje, ali te ne ostavljamo bez zdravstvene zaštite. Za vreme poslednjeg meseca koji je namenjen putovanjima preko Experience agencije, moguće je jednostavno i priuštivo obezbediti dodatno zdravstveno osiguranje. Nudimo ti čak i mogućnost kupovine osiguranja na određeni broj dana, znači nije neophodno plaćati osiguranje za ceo mesec ukoliko ti to ne odgovara. Detaljne informacije o osiguranju, možete naći na našoj aplikaciji, koju možete skinuti sa Google Play store-a ili sa App Store Povraćaj poreza: Tokom boravka u Americi, potrebno je obratiti pažnju na takse: državne i federalne. Ne brini – Experience agencija ti izlazi u susret u saradnji sa Easy Tax Store – om kada dođe do povraćaja poreza.

Šta treba znati o Americi pre putovanja?

Amerika je pre svega jedan kompleksan pojam – država koju smo upoznali kroz filmove, muziku i popularnu kulturu, od koje smo naučili da negujemo ambiciju i preduzetnički duh, može se pokazati sasvim drugačija u odnosu na sliku stečenu kroz evropski durbin. Iako ih možemo nazvati “mladom” nacijom, odnosno nacijom stvorenom mešanjem gotovo svih nacija sveta, nikako ne treba zanemariti njihovo nacionalno osećanje koje je izuzetno razvijeno. Amerika jeste “melting pot” koji su fizički izgradili migranti, ali su je zamislili i kao mnogo više od osvojenog prostranstva izgrađenih gradova, puteva, mostova, brana… Nacije koje su je naseljavale doprinele su stvaranju nove kulture kroz svoje jezike, običaje i folklor – koji su se vremenom stapali i stvorili novi izraz. Proizvod vekova mešanja kultura danas je zemlja koja se ponosi otvorenošću, tolerancijom, fleksibilnošću i punoćom sticanja životnog iskustva svojih građana. Ameriku nazivaju “zemljom slobodnih”, upravo iz razloga što svakome pruža jednaku šansu da se ostvari i napreduje. Verovatno najčudnija osobina amerikanaca za ljude sa naših prostora je njihov individualni pristup svakoj osobi koji se kroji bez obzira na poreklo i status. Ne donose poslovne i private odluke na osnovu nacionalnosti, socijalnog statusa ili porekla. Većina studenata i studentkinja američkih koledža biraju predmete u vezi sa menadzmentom i liderstvom, bez obzira na karijeru svojih roditelja. Svako je čovek za sebe. Ono što cene kod ljudi je individualnost i samostalnost. Jedna od stvari koja se mnogo vrednuje u Americi je zakon konkurencije, tj. konstanto takmičenje. Videćete da takmičenje postoji svugde. Budite prijateljski nastrojeni, ali jačajte svoj takmičarski duh! Amerikanci veoma vode računa o svim svojim uspesima, pa tako i uspesima u sportu, poslu ili bilo čemu što bi vam se možda učinilo banalnim. Knjige i filmovi, recimo, nisu uvek vrednovani po kvalitetu – ponekad se o njima govori u brojevima primeraka koji su prodati. Iako je u Americi duh takmičenja visoko razvijen, timski rad podjednako je bitan. Generalno, Amerikanci su vrlo neformalni u odnosima sa ljudima. Recimo, student se predstavljaju samo imenom, prezime je nepotrebni dodatak. Takođe, mnogo su prisniji u svakodnevnom razgovoru; pozdravljanje (čak i poslovno) uglavnom ide uz osmeh i pitanje kako ste. Takođe, imaju drugačije viđenje onoga što se zove “lični prostor”, gde oni prilaze ljudima na mnogo manju razdaljinu od one koja se u Evropi smatra pristojnom. Porcije hrane su mnogo veće, a sama hrana je mnogo slađa od one na koju smo navikli. Američke zastave ćete videti svuda oko sebe, umesto metričkog sistema tu je imperijalni, temperatura je izražena u Farenhajtima… Američko osećanje prostora i vremena se u mnogome razlikuje od našeg (veća naselja su građena u eri automobila), što je opet povezano sa time da su oni “mlada nacija” a da mi dolazimo sa “starog kontinenta”. Na primer, ono što Amerikanci smatraju kratkom vožnjom od 100km, za Evropljane je dugo putovanje. Takođe za njih je prastara građevina i ona koja je stara svega par vekova. S obzirom na suživot velikog broja nacija, u američkom društvu izuzetno je značajna politička korektnost te američko društvo neće trpeti diskriminaciju ni po jednoj osnovi: religijskoj, rasnoj, rodnoj. Uronite u ovaj svet široko otvorenog duha, posmatrajte i učite. Za poslednji savet možemo se poslužiti latinskom bezvremenom poslovicom – “Kada si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin”.

Lista najvećih benefita W&T programa

Nema boljih planova za leto od onih koje možeš već danas da zakucaš! Da li maštaš o hvatanju zlatnih zraka Kalifornijskog sunca na Venice Beach ili kako sa novim društvom postavljaš šator ispod zvezdanog neba Grand Canion-a? Stvori sjajne uspomene od novca zarađenog kroz sponzorisane, legalne poslove u najdinamičnijoj ekonomiji sveta. Polaznici programa iz svih krajeva sveta složili su se oko najvećih benefita Work and Travel programa: Imaćeš prvo radno iskustvo I to je super jer ćeš nakon završetka studija imati šta značajno da upišeš u svoj CV! HR-ovi najvećih kompanija saglasni su da je internacionalno iskustvo kod mladih odlična ulazna karta u svet dobrog posla. Čak i ako već imaš radno iskustvo, Work and Travel USA program će ti pružiti priliku da uživaš u dobrim odnosima prema zaposlenima, preduzetničkoj klimi i radnoj kulturi Amerike. Unapredićeš nivo engleskog jezika Toliko da ćeš i sebe iznanaditi! Jezik ćeš usavršiti sasvim prirodno i bez stresa – u neformalnim interakcijama, pri obavljaju dnevnih poslova, u uživanju sa prijateljima i s kolegama… Bez obzira na tip posla, svugde i sa svima pričaćeš engleski – Značajno poboljšanje veštine konverzacije ti je zagarantovano! Zaradićeš novac za život i putovanja Work and Travel USA ti obezbeđuje 4 meseca legalnog posla i 1 mesec slobodno za istraživanje prostranstva Amerike. Znamo da ti je možda čudno, ali moguće je od svoje plate sve vreme lepo živiš + uštediš za putovanja. Pridruži se preko 100.000 studenata koji svake godine posete Ameriku kroz Work and Travel USA program! Zakaži konsultacije i odgovorićemo na svako tvoje pitanje. PROČITAJ ISKUSTVA DRUGIH STUDENATA

Full Arrange Program

radna ponuda u trajanju do 4 meseca,

osiguranje u toku trajanja radnog programa,

formular DS-2019,

SEVIS taksu u iznosu od $35,

orijentacija,

podrška sponzorske kompanije tokom boravka u Americi,

podrška Experience-a pre i tokom programa,

priprema dokumentacije i zakazivanje termina u Konzulatu SAD

davanje svih uputstava i saveta od strane Experience d.o.o. na osnovu dugogodišnjeg iskustva.

Self Arrange Program

osiguranje u toku trajanja radnog programa,

formular DS-2019,

SEVIS taksu u iznosu od $35,

orijentacija,

podrška sponzorske kompanije tokom boravka u Americi,

priprema dokumentacije i zakazivanje termina u Konzulatu SAD

davanje svih uputstava i saveta od strane Experience d.o.o. na osnovu dugogodišnjeg iskustva.

Kako studenti kažu, ko pre radnoj ponudi, njihova je

Ako želiš među prvima da dobiješ informaciju o promocijama, akcijama i novim radnim ponudama, ostavi svoj email i povremeno ćemo ti poslati novosti. (obećavamo nećemo spamovati)

  WORK & TRAVEL USA LOKACIJE

  Zamisli da na putu do kuće vidiš Golden Gate u sumrak ili kako na pauzi za ručak grabiš parče najbolje Njujorške pice? Lokacije iz kultnih filmova, prirodna bogatstva, dinamičan društveni život, kultura i zabava su ti u Americi uvek na dohvat ruke. Na tebi je samo da izabereš da li želiš obalu, planinski venac, nacionalni park, pustinju, ostrvo ili megapolis. Lokacije za Work and Travel program su najražličitije, ali pre svega, to su lokacije sa velikim brojem turističkih atrakcija

  Pogledaj sve lokacije

  FAQ

  Pogledaj i druge programe iz naše ponude

  close icon