Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

ANOTHER TOP 5 Instagramable Work and Travel lokacije

Prethodni TOP 5 nam je previše suzio izbor među toliko predivnih lokacija na kojima su studenti bili. Zato vam predstavljamo ANOTHER TOP 5 instagramable Work and Travel lokacije :

 

5. WILDWOOD, NEW JERSEY

Work and Travel lokacije Wildwood
Marija Maksimović, Wildwood

Wildwood, grad sa izlazom na okean i jezera, pruža više vrsta vodenih aktivnosti. Bez obzira da l’ je noć ili dan, u ovom gradu se uvek nešto dešava! Preko dana najposećeniji su vodeni parkovi kojih ima čak tri na samoj obali, kao i svetski roller coasteri za sve uzraste. Na plaži se iznajmljuju gliseri i skuteri za vodu, surfuje se, a mnogi se bave i parasejlingom. Kad padne noć bude se ljubitelji klubova sa plesnim podijumom, irskih pabova i sportskih barova. Ovde ima za svakog po nešto, pa se zato mnogo studenata bori da ovde provede svoje leto.

 

4. BETHANY BEACH , DELAWARE

Work and Travel lokacije Bethany Beach
Ivan Radovanović, Bethany Beach

Bethany Beach je malo i prijatno turističko mesto na obali Atlanskog okeana, pritom lepo uređeno, sigurno i bezbedno. Noćni život nije toliko aktivan, ali su studentske žurke redovne. Ocean City se nalazi na samo pola sata vožnje, stoga se u klubove odlazi kod komšija. Mogućnost nalaženja drugog posla je velika jer mesto obiluje ugostiteljskim objektima. Studenti kažu da su bili zadovoljni solidnim bakšišom. Država Delaware je tax free, što je pogodno za sve studente.

 

3. HAMPTON BEACH, NEW HAMPSHIRE

Work and Travel lokacije Hampton Beach
Dragana Remić, Hampton Beach

Još jedan letnji grad na istočnoj obali, ali sa definitivno najveselijim ljudima – Hampton Beach. Najpoznatiji je po vatrometima kojih ima preko 15 dana u toku sezone. Svaki put je obeležen posebnim povodom kojim se turistima dočarava američka kultura. Peskovita prostrana plaža daje mašti na volju i obiluje raznim vodenim aktivnostima. Svako veče na podijumu Sea Shell se izvode muzičke numere. Postoji preko 80 događaja koje pokrivaju muzički pravaci sve od 50-ih do 90-ih godina. U junu mesecu se organizuje događaj peščanih skluptura gde se takmiče oni najhrabriji, mada jedino najkreativniji dobijaju novčane nagrade u iznosu od čak $3000!

2. VIRGINIA BEACH, VIRGINIA

Work and Travel lokacije Virginia Beach
Marija Đurić, Virginia Beach

Vrela istočna obala Amerike obuhvata i grad Virginia Beach. U njemu se nalazi plaža koja je u Ginisovoj knjizi rekorda zbog svoje dužine od oko 56 kilometara. Turistima nije važno što je najduža nego što je krasi zlatan pesak i milijardu aktivnosti tokom sezone. Duž plaže prostire se pločnik kojim se šeta i voze biciklovi. Uz pločnik se nižu SAMO hoteli jedan za drugim. Transparentnost otvorenog okeana pruža osećaj slobode pa se on može namirisati sa svakog prozora hotela. Nasuprot njih nižu se restorani, klubovi, marketi i butici, kao i prilike za raznorazne aktivnosti među kojima je glavno surfovanje.

 

1. MACKINAC ISLAND, MICHIGAN

Work and Travel lokacije Mackinac Island
Aleksandra Todorović, Mackinac Island

Prvo mesto Work and Travel lokcije ovog puta zauzima specijalno ostrvo Mackinac Island. Nalazi se na samom severu Michigan-a, i preuzima vođstvo u posećenosti zbog posebnog pravila na ostrvu – nema motornih vozila! Jedino prevozno sredstvo su konji, kočije i biciklovi. U istoriji ostrva je zabeležen samo jedan put kad je došlo do kršenja – 1980. godine sniman je film ,,Somewhere in time” pa je grad napravio izuzetak i dopustio filmskoj produkciji da unese motorna vozila. Zelenilo ostrva i svež vazduh su nešto što turisti najviše cene. Ugostiteljski objekti su na svakom koraku, počevši od fine dining restorana i barova sve do skupocenih hotela. Ovo je za sve one koji vole nešto drugačije!

 

Work and Travel lokacije

Ovo je samo another top 5 lokacija koje smo vam prikazali da vas pokolebamo u odluci. 😂 Baš kao što je rečeno i u prošlom TOP 5 tekstu za Work and Travel lokacije , na vama je kako će vam se mesto dopasti. Otprilike možete se odlučiti između toplijih i hladnijih delova Amerike shodno tome da li želite da provedete leto na okeanu ili planini… Ostalo je sve isto. Svuda ima studenata, posla, žurki, atrakcija, ljubavi, i sreće. Gde god da odete – makar i random birali – nije slučajno. Srećno!

Komentari su zatvoreni

close icon