Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

PRAZNICI NAM STIŽU 🎉

Amerikanci imaju i do 40 praznika koje obeležavaju. Pored glavnih svetskih kao što su Nova Godina, Božić i Uskrs postoji niz dana koje posvećuju porodici, prijateljima, istorijskim ličnostima i danima važnim za SAD. Ovde je spisak onih koji će biti tokom letnjeg perioda tvog programa.

MEMORIAL DAY : 28. maj (Dan Sećanja) – Dan posvećen američkim precima koji su izginuli u borbama za svoju naciju. U mnogim gradovima prave ceremonije i posećuju groblja svojih bližnjih i vojnika koji su izgubili živote. Pored ceremonija, Amerikanci imaju običaj da ovaj dan obeleže odmorom na plaži i roštiljem.

INDEPENDENCE DAY : 4. jul (Dan Nezavinosti) – Na ovaj dan su proslavili nezavisnost svoje nacije. Preko dana paradiraju, a uveče je obavezan vatromet. Mnogi prave izlete i druge svečanosti propraćene roštiljem. Ovo je jedan od najvažnijih američkih praznika. Najviše bakšiša ćete izvući tog dana 🙂 HAPPY 4TH!

PARENTS’ DAY : Četvrta nedelja u julu (Dan Roditelja) – Kao što proslavljaju dan majki i dan očeva, postoji i dan koji beleže za oba roditelja.

FRIENDSHIP DAY : Prva nedelja u avgustu (Dan Prijatelja) – Vole da ga provedu sa onima kome odaju čast kao prijatelju.

LABOR DAY : Prvi ponedeljak u septembru (Dan rada) – Dan kad će vam na poslu biti ,,busy” kao i za Independence Day. Ugostiteljski objekti će biti krcati od samog jutra. Obeležavaju ga više kao kraj leta nego iz istorijskih razloga. Razlozi su društvena i ekonomska dostignuća američkih radnika.

GRANDPARENT’S DAY : Nedelja nakon Labor Day-a (Dan baka i deka) – Dan posvećen bakama i dekama. Prave porodična okupljanja – ručkove i večere.

CITIZENSHIP DAY : 17. septembar – Označava godišnjicu od kad je Ustav potvrđen.

NATIONAL CHILDREN’S DAY : Druga nedelja u oktobru – Deca su ukras sveta!🌸 Dan kad se obeležava dan dece.

COLUMBUS DAY : Drugi ponedeljak u oktobru – Proslavlja se dan kad je Kristofer Kolumbo otkrio Ameriku 1492. godine.

Komentari su zatvoreni

close icon