Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Koliko se čeka na izdavanje američke vize?

Ako planirate putovanje u Sjedinjene Američke Države, prvi korak je apliciranje za odgovarajući tip vize. U našem regionu, koji obuhvata gradove kao što su Beograd, Zagreb, Sarajevo, Podgorica i Ljubljana, proces počinje zakazivanjem termina za intervju. Evo detaljnog vodiča kroz sve korake, od zakazivanja do dobijanja vize, kako bismo vam pomogli da navigirate kroz ovaj važan proces bez stresa.

Korak 1: Zakazivanje termina

Za početak, potrebno je da posetite zvanični portal ambasade SAD u vašem gradu. Svaka ambasada ima svoj sistem za zakazivanje, koji se može naći direktno na njihovim stranicama. Pobrinite se da imate sve potrebne informacije pri ruci, kao što su vaš pasoš i ostali relevantni dokumenti.

Korak 2: Provera vremena čekanja

Pre nego što uplatite taksu za vizu, možete proveriti procenjeno vreme čekanja za intervju na zvaničnoj stranici. Odaberite konzulat i tip vize, i informišite se o trenutnim vremenima čekanja.

Korak 3: Dan intervjua

Intervju u ambasadi obično je kratak. Razgovor sa konzulom traje nekoliko minuta, a rezultat vaše aplikacije saznajete odmah. Ukoliko dobijete vizu, konzul će vam objasniti da ćete vaš pasoš moći preuzeti u lokalnom DHL predstavništvu koje ste izabrali prilikom zakazivanja.

Korak 4: Praćenje statusa vize

Nakon intervjua, status vaše aplikacije možete pratiti online na stranici “Check visa status” koristeći broj DS160 aplikacije i broj pasoša. Proces izdavanja vize obično traje 2-3 radna dana. Tada možete očekivati da će vaš pasoš sa vizom biti dostupan za preuzimanje u odabranom DHL predstavništvu.

Dodatne provere

U nekim slučajevima, potrebne su dodatne provere, što može produžiti proces izdavanja vize. Ako se to desi, bićete obavešteni o potrebi prikupljanja dodatnih informacija. Ovaj proces može varirati u dužini i nije pod vašom kontrolom.

Važne napomene

Konzularna taksa za turističku vizu iznosi 185 dolara. Važno je imati na umu da se priprema za aplikaciju za američku vizu značajno razlikuje od pripreme za evropske i druge vize. Detaljna priprema može biti ključna za uspešno dobijanje vize.

Kako vam možemo pomoći?

U Experience d.o.o., razumemo koliko može biti komplikovano i stresno aplicirati za vizu. Naša agencija nudi profesionalnu pomoć u pripremi vaše aplikacije, kao i pripremi za intervju sa konzulom. Naši stručnjaci će vam pomoći da skupite sve potrebne dokumente, popunite aplikaciju bez grešaka i budete potpuno pripremljeni za intervju. Sa našom pomoći, minimizirate rizik od odbijanja zbog tehničkih grešaka ili nepripremljenosti.

Pronalaženje najpovoljnijih avio karata

Ako ste već aplicirali za vizu i čekate na izdavanje, možda već razmišljate o rezervaciji letova za Sjedinjene Američke Države. U Experience d.o.o., pored usluga vezanih za vize, nudimo i pomoć u pronalaženju najpovoljnijih avio karata. Naš tim može da vam pomogne da pronađete najbolje moguće opcije za vaše putovanje, uzimajući u obzir vaše datume putovanja i budžet. Omogućite sebi bezbrižno planiranje putovanja koristeći naše sveobuhvatne usluge koje uključuju i organizaciju vašeg leta.

Zakazivanje konsultacije

Ne dozvolite da nepoznavanje procesa ili strah od odbijanja umanje vaše šanse za uspešno putovanje u SAD. Zakažite konsultaciju danas i osigurajte sebi bezbrižan proces apliciranja za američku vizu. Kontaktirajte nas putem naše web stranice ili direktno telefonom, i dopustite nam da vam pomognemo da korak po korak prođete kroz ceo proces.

 

 


Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

close icon