Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Kako u Ameriku nakon Work and Travel programa?

Trenutno ste na J-1 Work and Travel USA programu i uživate u svakom trenutku života u Severnoj Americi. Sasvim je razumljivo da neko od Vas poželi da produži svoj boravak ili čak razmišlja o trajnom preseljenju. Međutim, važno je razumeti da za to postoje legalni načini i procedure koje je potrebno pratiti. U ovom blogu, objasnićemo vam sve opcije kako možete ostvariti svoj san o životu u Americi ili Kanadi.

Sadržaj:

  • Kako ostati u Americi nakon Work and Travel programa?
  • Nova viza vs Promena statusa
  • Ne-imigrantska vs. imigrantska viza
  • Opcije za ponovni legalan dolazak u SAD
  • Iskoristite svoje vreme i potencijal
  • Tražite posao u struci
  • J-1 Internship – training program
  • H1b Stručna Radna viza
  • Sezonska viza H2b: Nastavak Američkog Sna
  • Green Card Lutrija: Put Ka Stalnom Boravku u SAD-u
  • Studentska Viza (F-1) za USA: Nastavak Vašeg Obrazovanja
  • Verenička Viza (K-1) za USA: Spajanje Ljubavi i Državljanstva
  • Azil za Ameriku
  • E1 i E2 Vize za trgovce i ulagače
  • Kanada kao atraktivna alternativa
  • Upozorenje o Mogućim Negativnim Posledicama Promene Statusa Vize: Budite Oprezni
  • Zaključak: Gradite na Osnovama Work and Travel Iskustva
  • FAQ

Kako ostati u Americi nakon Work and Travel Programa?

Pitanje koje neki od studenata postavljaju kada su na Work and Travel programu u Americi je: “Kako ostati ovde?” I dok je ovo pitanje sasvim prirodno, odgovor na njega često zahteva temeljno razmatranje i pažljivo planiranje. Zapravo, postavljanje pravog pitanja može biti presudno za uspešan boravak u Sjedinjenim Američkim Državama, bez nepotrebnih problema kako za vas, tako i za vašu porodicu.

Pravo pitanje koje trebati postaviti je: Kako legalno preseliti se u SAD?

Prva stvar koju trebate shvatiti je da se “ostati u Americi” ne svodi samo na produžetak boravka. Ključno pitanje koje treba postaviti nije “Kako produžiti svoj boravak?”, već “Kako legalno preseliti se u SAD, bez problema za sebe i svoju porodicu?” To su dve različite perspektive, a razumevanje razlike između njih od suštinskog je značaja, a onda ćete potpuno drugačije gledati na opcije koje vam se pružaju.

Nova viza vs. Promena statusa

Kada razmatrate produženje boravka u Americi nakon Work and Travel programa, imate dve osnovne opcije: apliciranje za potpuno novu vizu ili pokušaj promene vašeg trenutnog imigracionog statusa. Svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i mane.

Prva opcija: Apliciranje za novu vizu (npr. studentska F-, radna viza H-1B)

Ova opcija zahteva da napustite SAD nakon završetka Work and Travel programa i aplicirate za novu vizu iz svoje matične zemlje. Iako može delovati kao dodatni korak i napor, apliciranje za novu vizu pruža mnogo značajnih prednosti. Na primer, postupak apliciranja za novu vizu je često jasno definisan i transparentan. Takođe, imigracione vlasti u Americi imaju tendenciju da gledaju blagonaklono na one koji slede ovaj legalni put, jer povratkom kući dajete jasnu poruku da ste osoba koja ispunjava svoja obećanja data tokom intervjua za datu vizu.

Druga opcija: Promena statusa

Promena statusa znači da ostajete u SAD-u, ali pokušavate promeniti svoj trenutni status na neki drugi tip vize, kao što je studentska, bračna, turistička. Međutim, ovde u startu kršite obećanje koje ste dali prilikom intervjua za vizu da ćete se vratiti nakon isteka vize, te odmah stavljate sebe u listu ljudi koji pokušavaju zaobići zakone i pravila i zato postupci i način tretmana imigracione službe prema vama se drastično razlikuje u odnosu da npr tražite novu vizu za posetu u SAD. Mnogi se opredele za ovu opciju iz neznanja i nepoznavanja imigracionog sistema, a mi ćemo u nastavku potruditi da vam predočimo sve legalne opcije koje su vam na raspolaganju.

Opcije za ponovni legalan dolazak u SAD

Ako želite ponovno da se vratite u SAD nakon Work and Travel programa, postoje nekoliko opcija koje trebate razmotriti. Jedna od njih je ponovno učešće u Work and Travel programu. Ova opcija vam omogućava da se vratite sledeće godine i ponovno doživite iskustvo na nekoliko meseci.

Takođe, možete razmotriti J-1 Internship – training program. Ovaj program pruža priliku za sticanje dodatnog radnog iskustva u SAD-u u svojoj oblasti. To može biti korisno za vašu buduću karijeru i produžetak boravka.

Iskoristite svoje vreme i potencijal

Ako ste već odlučili da svoje vreme provedete u Sjedinjenim Američkim Državama tokom J-1 Work and Travel USA programa, zašto se ne biste trudili da ostvarite svoj puni potencijal i izgradite karijeru u oblasti koju studirate? Umesto da ostanete i radite manje kvalifikovane poslove u ugostiteljstvu i turizmu, postoji mnogo bolja opcija – iskoristite svoje vreme u SAD-u kako biste se povezali s ljudima, stekli radno iskustvo i ostvarili svoje profesionalne snove.

Tražite posao u struci

Prvi korak ka izgradnji karijere u SAD-u je aktivno traženje poslova u oblasti koju ste studirali. Imate pravo da ostanete u SAD-u do 12 meseci nakon završetka studija kako biste pronašli posao u svojoj struci. Ovo je važan korak ka ostvarivanju prava na H1b radnu vizu, koju poslodavci mogu sponzorisati, a koja vam omogućava legalan rad u SAD-u i dualnu nameru (dual intent) – što znači da istovremeno možete tražiti put ka stalnom boravku.

J-1 Internship – training program

J-1 Internship – Training Program predstavlja izvanrednu priliku za one koji žele proširiti svoje profesionalno iskustvo u Sjedinjenim Američkim Državama nakon završetka Work and Travel programa. Ovaj program ne poznaje ograničenja vezana za trenutni status, što znači da možete aplicirati čak i ako ste završili fakultet i želite steći dodatno radno iskustvo.

Jedna od najznačajnijih karakteristika ovog programa jeste mogućnost specijalizacije u svojoj oblasti i sticanje naprednih veština koje će vam biti od koristi u budućim profesionalnim izazovima. Bez obzira da li ste zainteresovani za IT, marketing,hospitality, inženjering, ili bilo koju drugu oblast, J-1 Internship – Training Program pruža vam priliku da dublje istražite svoju struku i steknete praktično iskustvo u stvarnim radnim okruženjima.

Ono što ovaj program čini još atraktivnijim jeste trajanje prakse koje može ići do impresivnih 18 meseci. Ova dozvola omogućava vam da se dublje uključite u radnu sredinu, razvijete veštine, i izgradite svoj profesionalni portfolio.

J-1 Internship – Training Program takođe je odlična podloga za one koji razmišljaju o budućim imigracionim planovima. Na primer, ako želite aplicirati za H1b vizu za rad u Sjedinjenim Američkim Državama, iskustvo stečeno kroz ovaj program može biti izuzetno korisno i cenjeno od strane potencijalnih poslodavaca. Takođe, ako razmišljate o daljoj imigraciji u Kanadu, ovo iskustvo može biti dragoceno i korisno u procesu apliciranja za Permanent Resident Card Canada.

Sve informacije o ovom programu, uključujući uslove, proceduru apliciranja i sve ostale relevantne detalje, možete pronaći na našem linku. Posetite ovu stranicu kako biste saznali više o ovoj izvanrednoj prilici za sticanje radnog iskustva u SAD-u.

H1b Stručna Radna viza

H1b radna viza je ključna za ostvarivanje vaše karijere u SAD-u. Ova viza je namenjena osobama koje žele da rade u određenim profesijama i zahteva detaljan proces prijave. Međutim, ako ispunjavate uslove i dobijete H1b vizu, otvaraju se vrata za legalan rad u SAD-u. Ova viza se zove i “skilled worker visa”, dakle za nju je potrebno da imate određeno iskustvo u svojoj profesiji i da nađete posao u struci u americi, koji će vam sponzorisati ovaj tip vize.

Najbolje od svega, H1b viza je dual intent viza, što znači da vam omogućava da paralelno razmišljate o stalnom boravku u SAD-u. Vaši poslodavci mogu sponzorisati ovu vizu, a vi možete graditi svoju karijeru i doprinositi društvu u kojem želite ostati.

Zaključno, ako ste ambiciozni i želite da izgradite svoju karijeru u SAD-u, neka vas ništa ne obeshrabri. Iskoristite vreme dok ste tamo, povežite se s ljudima, istražite mogućnosti i budite spremni da sledite svoje snove. Amerika nudi brojne prilike za one koji su spremni da se trude i rade na ostvarenju svojih ciljeva.

Sezonska viza H2b: Nastavak Američkog Sna

Ako ste poslednja godina studija, a želite još jednu letnju avanturu, međutim niste kvalifikovani za Work and Travel USA program, postavljate pitanje šta dalje? Šta ako postoji način da svake godine iznova doživite taj Američki san? Da li biste se mučili sa bilo kojim drugim vizama i boravkom u SAD-u, ako biste znali da svake godine možete doći i odraditi sezonu u USA?

Odgovor na ovo pitanje leži u sezonskoj vizi H2b. Ova viza pruža vam mogućnost da se vratite u Sjedinjene Američke Države svake godine i radite za svog poslodavca iz sezone u sezonu. I što je najbolje, ova opcija nije ograničena samo na studente. Čak i ako ste završili fakultet, možete nastaviti svoj boravak i rad u Americi putem H2b vize.

Kako biste aplicirali za ovu vizu, morate zadovoljiti određene uslove i ispunjavati kriterijume. Poslodavac koji želi da vas zaposli mora vam izdati ponudu za posao i potvrditi da zaista postoji potreba za vašim radom. Takođe, važno je da imate dokazane veštine i iskustvo u oblasti u kojoj planirate raditi.

Ono što čini H2b vizu izuzetno privlačnom jeste njena fleksibilnost. Možete se vraćati u SAD svake godine, raditi sezonske poslove u skladu sa potrebama vašeg poslodavca i uživati u američkom načinu života iznova i iznova. Ova viza vam omogućava da ostanete povezani sa Sjedinjenim Američkim Državama i nastavite graditi svoj Američki san.

Stoga, ako želite da se vratite u SAD svake godine, radite u poznatom okruženju i nastavite svoj boravak u ovoj fascinantnoj zemlji, sezonska viza H2b može biti savršen izbor za vas. Nastavite svoje avanture i ispunite svoje snove, znajući da Amerika čeka svake sezone.

Kako do H2b Vize?

Postoje dva načina da dođete do H2b vize. Prvi način je da pitate trenutnog poslodavca u SAD-u da li sponzoriše H2b vize. Neretko se dešava da poslodavci koji zapošljavaju J-1 Work and Travel studente, zapošljavaju i H2b sezonske radnike.

Ukoliko vaš poslodavac ne radi te vize, druga alternativa je pretraga poslova preko zvanične baze poslova ministarstva rada SAD-a gde se svi poslodavci koji nude H2b pozicije moraju oglasiti.

Ukoliko ne uspevate da nađete poslodavca u SAD-u, sjajna alternativa ovom programu je Work and Study program u Kanadi.

Green Card Lutrija: Put Ka Stalnom Boravku u SAD-u

Jedna od najuzbudljivijih opcija za legalan boravak u SAD-u je Green Card lutrija, poznata i kao DV (Diversity Visa) program. Ova lutrija omogućava građanima određenih zemalja da konkurišu za stalni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama. Evo šta trebate znati o ovom šansu za ostvarenje američkog sna.

Šta je Green Card lutrija?

Green Card lutrija je program koji omogućava građanima iz različitih zemalja da konkurišu za dozvolu za stalni boravak u SAD-u. Ova lutrija je poznata po svojoj službenoj nazivu – Diversity Visa (DV) program. Ideja je da se promoviše raznovrsnost i inkluzivnost u američkoj imigraciji tako što se dodeljuju vize ljudima iz zemalja sa niskim nivoima imigracije u SAD.

Kako funkcioniše Green Card lutrija?

Svake godine, američka vlada otvara prijave za DV program tokom određenog vremenskog perioda (Obično od početka oktobra do početka Novembra). Tokom tog perioda, građani iz zemalja koje su kvalifikovane mogu da se prijave putem online obrasca. Prijave su besplatne, i svaka osoba može podneti samo jednu prijavu. Nakon završetka prijava, vrši se nasumični izbor dobitnika.

Ko je kvalifikovan za učešće?

Kvalifikacije za učešće u Green Card lutriji se mogu promeniti iz godine u godinu, pa je važno pažljivo pratiti zvanične smernice za svaku konkretnu godinu. U osnovi, da biste se kvalifikovali, morate ispunjavati određene obrazovne (da imate barem završenu srednju školu) i morate biti građanin zemlje koja se smatra kvalifikovanom (Sve Ex-Yu zemlje su kvalifikovane da apliciraju)

Šta ako osvojite Green Card?

Ako budete srećni dobitnik Green Card lutrije, to znači da ste stekli pravo na stalni boravak u SAD-u. Ova dozvola vam omogućava da živite i radite u SAD-u, i pruža vam pristup mnogim istim privilegijama i pravima kao i građanima SAD-a, osim prava glasanja. Nakon što provedete određeni broj godina sa Green Card-om, možete čak aplicirati za američko državljanstvo, ako to želite.

Kako se prijaviti na Green Card lutriju?

Prijava za Green Card lutriju se vrši preko zvaničnog sajta programa https://dvprogram.state.gov/. Obratite pažnju na period kada su aplikacije otvorene, tada ćete moći da se prijavite putem istog sajta. Aplikacija je besplatna i možete aplicirati samo jednom godišnje.

Green Card lutrija je izvanredna prilika za legalan boravak u SAD-u i mogućnost ostvarivanja američkog sna. Svakako se informišite o trenutnim kvalifikacijama i rokovima za prijave kako biste iskoristili ovu šansu za bolju budućnost u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Studentska Viza (F-1) za USA: Nastavak Vašeg Obrazovanja

Ako ste ambiciozni i želite nastaviti svoje obrazovanje, studentska viza (F-1) može biti vaša sledeća stanica.

Ova viza pruža vam priliku da upišete školu ili fakultet u SAD-u i steknete dodatno obrazovanje. Važno je napomenuti da ova opcija nije ograničena samo na studente sa statusom na Work&Travel programu; ona je otvorena za sve koji žele dalje razvijati svoje obrazovanje.

Opcije za Studiranje u Americi

Studiranje u Americi nudi ne samo visokokvalitetno obrazovanje već i brojne mogućnosti za lični i profesionalni razvoj. Kroz ovu vizu, možete birati između različitih programa i škola širom Sjedinjenih Američkih Država.

Savetujemo vam da istražite različite koledže i univerzitete kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim interesovanjima i budžetu. Takođe, proverite da li su dostupne stipendije na osnovu vaših sportskih veština ili akademskih postignuća. Stipendije mogu značajno olakšati finansijski teret studiranja u SAD-u.

Uslovi i Procedura

Da biste aplicirali za studentsku vizu (F-1), morate zadovoljiti određene uslove i proći kroz odgovarajuću proceduru. Ovi uslovi uključuju dobijanje prijema od škole ili univerziteta u SAD-u, dokazivanje finansijske sposobnosti da pokrijete troškove školovanja i života, kao i poštovanje svih imigracionih zakona.

Nakon što ste prihvaćeni u školu ili fakultet i dobili I-20 formular, možete aplicirati za studentsku vizu u ambasadi ili konzulatu Sjedinjenih Američkih Država. Važno je biti dobro informisan i pridržavati se svih rokova kako biste osigurali uspešan proces apliciranja.

Nastavak Američkog Sna Kroz Obrazovanje

Studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama može vam pružiti priliku da dublje istražite svoju struku, razvijete veštine, i izgradite svoju budućnost. Kroz raznolike programe i resurse koji su dostupni, možete ostvariti svoje akademske i profesionalne ciljeve.

Zato, ako želite nastaviti svoje obrazovanje i dalje graditi svoj Američki san, studentska viza (F-1) može biti vaša ključna karta. Savetujemo vam da kontaktirate koledže i univerzitete, istražite opcije studiranja, i upustite se u ovu uzbudljivu avanturu obrazovanja u SAD-u. Vaša budućnost čeka.

 

Verenička Viza (K-1) za USA: Spajanje Ljubavi i Državljanstva

Ako ste tokom svog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama putem Work&Travel programa pronašli pravu ljubav i odlučili da život provedete zajedno sa svojim američkim partnerom, postoji posebna vrsta vize koja vam omogućava da spajate ljubav i državljanstvo – bračna viza (K-1). Ova viza je dizajnirana kako bi omogućila stranim državljanima da se vereni sa svojim američkim partnerima i zakorače u brak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako Aplicirati za Vereničku Vizu (K-1)

Proces apliciranja za bračnu vizu (K-1) je detaljan i zahteva tačnost i strpljenje. Prvi korak je da vaš američki partner podnese I-129F petici USCIS (United States Citizenship and Immigration Services). Ovaj zahtev služi kao dokaz da imate nameru da se venčate i započnete zajednički život u Sjedinjenim Američkim Državama. Nakon što USCIS odobri zahtev, on će biti prosleđen konzulatu u vašoj zemlji, gde ćete biti pozvani na intervju kako biste dokazali autentičnost vašeg odnosa i planove za budući brak.

Zašto je K-1 viza bolja opcija od promene statusa

Načelno, ako ste našli pravu ljubav u Americi, postoji mogućnost i da promenite status trenutne vize. Međutim to nije skroz po pravilima i Imigraciono ne gleda na taj postupak blagonaklno. U tom slučaju primenjuje se pravilo “Kriv si dok se ne dokaže suprotno”, odnosno sumnja se da je vaš brak samo sredstvo da dođete do trajnog statusa i u većini slučajeva čak i kada dobijete stalni status, vaši roditelji i rodbina imaju problema pri dobijanju turističke vize, jer se smatra da ste vi prekršili obećanje koje ste dali prilikom apliciranja za inicijalnu vizu i stvara se opravdano nepoverenje da će vaša rodbina isto postupiti. Sa druge strane proces dobijanja K-1 vize inicijalno izuskuje vaš povratak i čekanje, ali se daleko brže rešava dalji status i bez dodatnih promena.

Izbegavanje Lažnih Brakova

Važno je napomenuti da američke imigracione vlasti ozbiljno shvataju pitanje lažnih brakova u cilju dobijanja vize. Imigracione vlasti vrlo verovatno imaju na raspolaganju različite alatke, uključujući praćenje lokacija i komunikaciju telefona, kako bi proverili iskrenost vašeg odnosa. Zbog toga je od suštinskog značaja da vaša namera bude iskrena i autentična.

Ako pružite lažne informacije ili pokušate da se venčate samo radi dobijanja vize, to može imati ozbiljne konsekvence. Osim što možete biti deportovani iz Sjedinjenih Američkih Država, možete se suočiti i sa teškoćama prilikom budućih apliciranja za vize ili državljanstvo.

Spajanje Ljubavi i Državljanstva

Bračna viza (K-1) pruža vam priliku da zvanično spojite ljubav i državljanstvo. Kroz ovu vizu, možete izgraditi svoj zajednički život u Sjedinjenim Američkim Državama i nastaviti svoju priču zajedno. Važno je da budete iskreni i autentični tokom celog procesa kako biste izbegli probleme i uživali u svim prednostima bračnog života u Americi.

 

Azil za Ameriku

Kada se razmatra opcija azila kao način produžetka boravka u Americi nakon Work and Travel programa, važno je biti realan i svestan izazova koji se javljaju. Azil se obično odobrava osobama koje se suočavaju sa stvarnom pretnjom po svoj život ili slobodu u svojoj matičnoj zemlji. Odlazak iz stabilne zemlje poput Srbije i traženje azila u Sjedinjenim Američkim Državama nije često opravdano.

Imigracioni procesi za azil su rigorozni i zahtevni, a većina zahteva za azil se odbija. Američka imigraciona politika nije naklonjena izdavanju azila osobama iz zemalja koje nisu u aktuelnim konfliktima ili teškim ljudskim pravima. Stoga, treba obeshrabriti ljude od pokušaja traženja azila bez stvarnih i dokumentovanih pretnji po njihovu bezbednost.

Važno je razumeti da azil nije opcija za produžetke boravka nakon programa kao što je Work and Travel. Ovaj proces je specifičan i namenjen onima koji se suočavaju sa ozbiljnim opasnostima u svojoj zemlji porekla.

E1 i E2 Vize za trgovce i ulagače

E1 i E2 vize predstavljaju zanimljive opcije za one koji imaju poslovne ambicije i žele da ulože u američku ekonomiju. Ove vize omogućavaju stranim trgovcima i ulagačima da borave i rade u Sjedinjenim Američkim Državama dok razvijaju svoj posao.

E1 Viza: Ova viza je namenjena osobama koje se bave međunarodnom trgovinom. Da biste se kvalifikovali za E1 vizu, vaša zemlja porekla mora imati trgovinske sporazume sa SAD-om, a vi morate biti zaposleni ili vlasnici kompanije koja se bavi međunarodnom trgovinom. Ova viza vam omogućava da boravite u SAD-u dok se bavite trgovinskim aktivnostima.

E2 Viza: Ova viza je namenjena osobama koje planiraju da ulože značajne resurse u američku kompaniju. To može uključivati finansijske investicije, ulaganje u poslovne projekte, ili otvaranje sopstvenog biznisa u SAD-u. Važno je napomenuti da nema strogo određenog minimalnog iznosa ulaganja, ali se očekuje da vaša investicija bude značajna. E2 viza vam omogućava da boravite u SAD-u dok radite na razvoju vašeg poslovanja.

Oba tipa viza zahtevaju pažljivo planiranje, dokumentaciju i proces apliciranja. Takođe, trebate imati jasnu poslovnu ideju i dokaze o svojim sposobnostima i namerama. Ove vize su odlične opcije za one koji žele aktivno da doprinesu američkoj ekonomiji i razvijaju svoj biznis u SAD-u.

Zaključno, E1 i E2 vize su opcije za ambiciozne trgovce i ulagače koji žele da iskoriste poslovne mogućnosti u Americi. Međutim, važno je da se dobro informišete o zahtevima i procesima apliciranja kako biste imali uspešnu aplikaciju.

Kanada kao atraktivna alternativa

Kanada se često ističe kao atraktivna alternativa za one koji žele produžiti svoj boravak nakon završetka Work and Travel programa u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova zemlja nudi brojne prednosti i mogućnosti za strane studente i radnike, što je čini privlačnom destinacijom za one koji žele nastaviti svoj boravak u Severnoj Americi.

Work and Study Canada program.

Jedna od najpopularnijih opcija za studente je Work and Study Canada program. Ovaj program omogućava stranim studentima da kombinuju svoje studije sa radom, pružajući im priliku da steknu radno iskustvo u Kanadi. Osim što omogućava finansijsku podršku tokom studija, ovaj program takođe pruža dragoceno internacionalno iskustvo i priliku za upoznavanje različitih kultura. Detaljnije informacije o ovom programu možete pronaći na našem linku.

Work Permit Canada

Za one koji žele raditi u Kanadi, Work Permit Canada predstavlja ključnu opciju. Ovaj radni dozvoljava stranim radnicima da legalno rade u Kanadi za određeni period. Postoji nekoliko tipova radnih dozvola, uključujući one za privremeni rad i sezonski rad. Sve više stranih radnika koristi ovu opciju kako bi stekli radno iskustvo u Kanadi i doprineli svojim karijerama. Ako želite saznati više o Work Permit programu, posetite naš link.

Permanent Resident Card Kanada

Za one koji ozbiljno razmišljaju o dugoročnom boravku u Kanadi, Permanent Resident Card Canada je cilj. Ova kartica omogućava stranim državljanima da postanu stalni rezidenti Kanade, što otvara vrata za dugoročni boravak i rad u ovoj zemlji. Proces apliciranja za ovu karticu može biti kompleksan, ali donosi brojne benefite, uključujući pristup zdravstvenoj zaštiti i drugim društvenim pogodnostima.

Kanada se ističe kao privlačna alternativa za one koji žele nastaviti svoj boravak u Severnoj Americi. Bilo da se radi o studijama, radu ili sticanju stalnog prebivališta, Kanada nudi raznovrsne opcije i prilike koje treba razmotriti nakon završetka Work and Travel programa.

 

Upozorenje o Mogućim Negativnim Posledicama Promene Statusa Vize: Budite Oprezni

Promena statusa vize je ozbiljna odluka koja može imati ozbiljne i dugoročne posledice na vašu budućnost u Sjedinjenim Američkim Državama. Dok se čini kao privlačna opcija, važno je da budete svesni potencijalnih rizika i negativnih posledica koje mogu nastati.

Konzulat i Negativno Gledanje na Promene Statusa

Imajte na umu da promena statusa vize nije dozvoljena u svim situacijama, i konzulat može gledati negativno na takve promene. Konzularni službenici imaju pravo da procene vašu nameru i motivaciju za promenu statusa, i ukoliko smatraju da vaša namera nije iskrena ili autentična, to može ozbiljno otežati buduće aplikacije za vize.

Posledice po Buduće Aplikacije

Najvažnija stvar koju treba imati na umu je da promena statusa može imati dugoročne posledice na vašu sposobnost da dobijete vize u budućnosti. Ako konzularni službenici smatraju da ste već jednom pokušali da iskoristite sistem ili da ste promenili status samo radi produžetka boravka, to može ozbiljno otežati dobijanje viza u budućnosti. Ovo može uticati ne samo na vas, već i na članove vaše porodice koji žele da se pridruže ili posete.

Budite Oprezni i Dobro Informisani

Pre nego što odlučite da promenite svoj status vize, budite oprezni i dobro informisani o svim aspektima i rizicima koji su uključeni. Konsultujte se sa stručnjacima za imigraciju koji mogu pružiti detaljne savete i proceniti vašu situaciju. Imajte na umu da je promena statusa ozbiljna odluka koja može ostaviti dalekosežne posledice, i budite sigurni da je vaša namera iskrena i autentična pre nego što krenete tim putem.

Imigracioni procesi su kompleksni i zahtevaju pažljivo planiranje i stručno vođenje. Budite oprezni, dobro informisani i pažljivo razmotrite sve opcije pre nego što donesete odluku o promeni statusa vize. Vaša budućnost i budućnost vaše porodice zavise od toga.

 

Zaključak: Gradite pametno na Osnovama Work and Travel Iskustva

Završetak Work and Travel programa označava važno poglavlje u vašem životu, ispunjeno novim iskustvima i saznanjima. Umesto da odmah razmatrate promenu statusa vize, razmislite o tome kako možete dalje graditi na temeljima koje ste postavili.

Work and Travel iskustvo vam je omogućilo da istražite i doživite Ameriku na jedinstven način, steknete nove veštine i upoznate različite kulture. Ako vam se svidio život u Sjedinjenim Američkim Državama, imate alternative kako ponovo možete da dođete u ovu zemlju, bilo privremeno ili kako biste gradili svoju karijeru.

Pre nego što donesete bilo kakve odluke o promeni statusa vize, razmotrite druge programe koji vam omogućavaju povratak u SAD. Postoji niz programa i viza koji vam mogu pružiti priliku da ponovo iskusite američki način života i radite na svojim ciljevima.

Neka Work and Travel iskustvo bude vaša inspiracija za dalje korake u karijeri i ličnom razvoju. Razmislite o svim opcijama, konsultujte se sa stručnjacima, i napravite plan za budućnost koji će vam omogućiti da ostvarite svoje snove. Amerika nudi mnoge mogućnosti, a vaše iskustvo tokom Work and Travel programa može biti prvi korak ka svetloj budućnosti.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim stručnjaka je tu da vam pruži podršku i informacije koje vam mogu pomoći u donošenju najboljih odluka za vašu budućnost.

FAQ (moram prepraviti)

Kako mogu da se prijavim za radnu vizu (H-1B)?

Da biste aplicirali za radnu vizu (H-1B), morate pronaći poslodavca koji će vas sponzorisati i proći kroz detaljan proces prijave.

Kako mogu da nađem poslodavca za H2b vizu?

Najbolje je razgovarati sa poslodavcima u SAD-u tokom vašeg boravka ili posetiti zvanični sajt ministarstva rada za sezonske poslove.

Gde da nađem poslodavce za H2b vize?

Poslodavce za H2b vize možete pronaći putem zvaničnog sajta ministarstva rada ili razgovarajući sa poslodavcima tokom vašeg boravka u SAD-u.

Koliko dugo traje proces apliciranja za studentsku vizu (F-1)?

Proces apliciranja za studentsku vizu (F-1) može trajati nekoliko meseci, zato je važno da se na vreme informišete i aplicirate.

Koje su šanse za odobrenje bračne vize (K-1) i koliko dugo se čeka?

Šanse za odobrenje bračne vize (K-1) zavise od vaše situacije, ali proces može potrajati nekoliko meseci do godinu dana.

Mogu li dovesti porodicu sa sobom?

Mogućnost da dovedete porodicu zavisi od vrste vize koju aplicirate i uslova koji se primenjuju na tu vizu.

 

 

Komentari su zatvoreni

close icon