Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Kako proveriti da li Vaš telefon radi na američkim mrežama?

Trenutno se dosta vas sprema za put u Ameriku, pa smo odlučili ukratko objasnimo kako mreže tamo funkcionišu.

U Americi postoje dva sistema mreža, one koje mi sa sim karticam možemo koristiti su ATT i T-mobile, dok ostale (Spirit i Verizon) nisu kompatibilne ni sa jednim telefonom koji radi na bazi Sim Kartica.

Provera kompatibilnosti telefona se može uraditi jednostavno na sajtu willmyphonework.net gde možete uneti svoj model telefona i izabrati jednu od mreža sa kojima želite proveriti kompatibilnost.

 

Ako ne znate svoj model telefona, proverite u settings-u (android telefona) poslednja stavka je about phone, gde možete videti tačan model telefona. Ako to ne možete naći, opis modela telefona se uglavnom nalazi i ispod baterije ili na kutiji telefona.

Pored ovoga, ako ste zainteresovani, u Experience-u možete kupiti i aktivirati američku SIM karticu sa paketima koji imaju neograničen internet, razgovore i poruke, a neki imaju i minute za zvanje u Srbiju. Npr Lycamobile za $35 nudi neograničen internet (prva 2GB po max brzini), neograničeno razgovaranje unutar SAD-a i neograničen broj sms poruka ka celom svetu.

Sve pakete koje možete uzeti bez dodatnih troškova možete videti na http://www.lycamobile.us/en/national-plans i https://www.h2owireless.com/

Razlika izmedju dve mreže je u pokrivenosti, tako da trebate proveriti mapu pokrivenosti pre odabira paketa. Za Lycamobile kliknite ovde, a za H2O mrežu kliknite ovde.

Vaš Experience 🙂

Komentari su zatvoreni

close icon