Second job – tips & tricks

Famozna preokupacija skoro svakog Work and Travel studenta jeste drugi posao. Znamo i studente koji su radili po jedan posao i zaradili dovoljno da vrate uložen novac i fino se provedu, ali uglavnom svi ipak žele da radne mesece programa iskoristite što produktivnije i da što više zarade. Zato vam dajemo nekoliko saveta kako što lakše do drugog posla:

– Razmislite šta želite da radite i prvo potražite takve pozicije.

– Krenite u potragu čim dobijete raspored na prvom poslu.

– Slobodne pozicije možete potražiti i online. Craiglist je jedna od najvećih baza poslova.

– Ako i tražite online, svakako krenite i da obilazite kafiće, restorane, prodavnice i sl. u potrazi za poslom.

– Nemojte ići u grupama već samostalno.

– Primerena garderoba se podrazumeva.

– Obavezno tražite da razgovarate sa menadžerom koji će vas odmah odbiti ukoliko im trenutno ne trebaju radnici ili će vam dati da popunite aplikaciju kako bi vas zvali kada budu imali slobodne pozicije.

Ako baš imate sreće ili ostavite odličan utisak, odmah će vas pitati kada možete da počnete da radite.

– U toku razgovora budite opušteni, predstavite se u najboljem svetlu, pokažite ineteresovanje i entuzijazam.

– Podrazumeva se da imate američki broj telefona koji ćete navesti u prijavi, a ponesite i srećnu olovku za popunjavanje prijava.

– Ukoliko se par dana ne budu javili, slobodno prošetajte ponovo do mesta gde ste popunili aplikaciju i pitajte šta se dešava sa vašom prijavom i da li očekuju da će im uskoro trebati još radnika, a recite i kako bi baš voleli da radite tu zato što… Voleće da vide da ste zainteresovani baš za posao kod njih i da pokazujete inicijativu.

– Kada pronađete drugi posao ne zaboravite da ga prijavite sponzoru koji će vam poslati prazan ugovor koji popunjava poslodavac, a koji vi zatim vraćate sponzoru.

Ako prvi dan ne nađete zaposlenje ne gubite nadu, samo budite uporni. Svi vi idete u turistička mesta i posla će biti čim sezona krene da se zahuktava.

Budite vredni, lepo radite i dosta zaradite!

Komentari su zatvoreni