Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Satnica dobra a bakšiš još bolji u Wisconsin Dells-u

work and travel program

Ovo leto proveo sam u Wisconsin Dells-u malom turističko mestu sa mnoštvom zabavnih parkova, restorana, prodavnica ,kafića…

Kada sam birao mesto na kome ću provesti leto, bilo mi je bitno da klima bude dobra. U Wisconsinu nikad nije ni previše toplo, ni previše hladno, odlično vreme tokom cele sezone.

Što se posla tiče, moj prvi posao bio je u restoranu. Radio sam na poziciji busser-a. Satnica je bila dobra, a bakšiš još bolji. Drugi posao sam našao na golf terenima, što bih izdvojio kao veoma zanimljiv posao gde sam imao priliku da pričam sa mnogim turistima i time poboljšam svoj engleski jezik.

U Wisconsinu je veoma lako naći drugi posao, i svi studenti rade dva posla. Moj savet budući studentima je da, odmah po dolasku traže drugi posao, jer kasnije dolaze studenti iz ostalih država pa su samim tim svi bolji poslovi zauzeti. Studenti iz naše agencije dolaze prvi, tako da, čim stignete, odmah u potragu….

Kao J1 studenti, imali smo mogućnost da povoljno kupimo kartu u koju je uključen obilazak svakog akva parka I svih atrakcija za turiste u celom Wisconsin-u. Samim tim, dosta slobodnog vremena provodili smo družeći se I upoznavajući okolinu.

Kako vreme prolazi, I sezona se bliži kraju, počeli smo da planiramo putovanje I obilazak Amerike. To bismo svi mogli da izdvojimo kao najlepši deo programa.

Ako ste ikada razmišljali da li treba da idete u Ameriku, definitvno se nećete pokajati ako se odlučite.

U Experience-u, odličan tim, na čelu sa Biljanom, mi je bio dostupan u svakom trenutku. Veoma sam zadovoljan saradnjom sa ovim ljudima. Pomogli su mi oko odabira lokacije, imali su odgovor na sva naša pitanja i nedoumice.

Ako mene pitate, svako mesto, svaka drzava, svaki posao je neko novo iskustvo za nas mlade. Sam boravak u Americi I ta 4 meseca provedena sa novim prijateljima pomažu da sazrimo I gledamo na svet drugačijim očima. Prvi put smo imali priliku da kupujemo šta želimo, da posetimo New York koji smo gledali samo u filmovima, da šetamo Petom Avenijom, da se vozimo čamcem po Mičigen jezeru…

I za kraj bih samo dodao da svaki dolar vredi jer ovo iskustvo je neprocenjivo.

Stefan

Komentari su zatvoreni

close icon