Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Od servera do supervizora u Hyatt-u za 12 meseci Internship programa

Iskustvo Internship program

Vanesa Keri, Internship program, Avon, Colorado, Hotel “Hyatt”

Ja sam prvo otišla na Work and Travel program u Ameriku jer sam u tom momentu studirala hotelijerstvo i odmah sam videla da u agenciji u ponudi imaju Hotel “Ritz-Carlton” i za to sam se bez razmišljanja odlučila jer je to veliko ime u hotelskoj industriji. Otišla sam u Avon, Colorado, koji je udaljen nekih dva sata od Denvera i dva sata od Aspena. To je ski rezort, ali pošto je planina radi super i zimi i leti. Bilo mi je prelepo, priroda me je oduševila i prosto sam se zaljubila odmah u Kolorado čim sam otišla. Hotel je takođe odličan, ima 5 zvezdica i stvarno sam dobila sve što sam očekivala. Pošto sam bila veoma zadovoljna, nakon tog leta odlučila sam se za Internship program i u međuvremenu sam diplomirala i prijavila se za program.

Internship program je stručno usavršavanje u Americi i od Work and Travel programa se razlikuje što na Work and Travel može da ide bilo ko, bitno je samo da si student i da ispunjavaš sve kriterijume u smislu da si redovan student I da redovno daješ ispite. Dok je ovo baš stručno usavršavanje u tvojoj struci, a pravo na učešće imaju apsolventi I diplomci koji su diplomirali do 12 meseci od momenta prijavljivanja. Radne pozicije su uglavnom u okviru hotelijerstva, gastronomije i eventualno turizma gde se radi front desk pozicija. Ja sam znala da hoću u isto mesto da se vratim i na Internship program jer mi se toliko svidela lokacija. Dobila sam opciju da se vratim na isto mesto ali ne i u isti hotel, tako da sam se ja u suštini prebacila u Hotel “Hyatt” i tamo sam provela 12 meseci.

Radila sam kao server i posle sam unapređena u supervizora tako da sam stvarno jako zadovoljna Hyatt kompanijom I njihovom politikom prema zaposlenima. Što se tiče smeštaja Hotel “Hyatt” je imao apartmane za zaposlene i tu sam i ja bila smeštena. Bilo nas je petoro i svako je skoro imao svoju sobu i imali smo velik zajednički dnevni boravak, dok sam kupatilo delila sa jednom cimerkom. Cimerke su mi bile dve sa Filipina, jedna sa Balija, jedna iz Ekvadora i jedna iz Australije. Što se tiče hrane, imali smo pravo na jedan obrok u toku svoje radne smene, a ostale obroke smo kod kuće spremali svi zajedno.

Isto kao na Work and Travel programu imamo pravo na jedan mesec putovanja i ja sam stvarno iskoristila to vreme maksimalno. Išla sam na road trip duž zapadne obale – od San Dijega do San Franciska, posetila sam mesta kao što su Njujork, Filadelfija, manje više ceo Kolorado, Nacionalne parkove Jute, čuveni Grand Kanjon, Kaliforniju, Teksas i dva puta Las Vegas. Našla sam vremena i za provod, bila sam na koncertu The Chainsmokers-a, prisustvovala sam dodeli diploma na jednom američkom koledžu koji je pohađala moja drugarica i bila sam gost na američkom venčanju.

Sve u svemu jedna sjajna godina i zahvalna sam zbog svega što sam proživela i naučila i što sam dobila priliku da radim sa ljudima širom sveta. Hotel “Hyatt” kao korporacija me je veoma iznenadio. Način na koji su se odnosili prema gostima, a pre svega zaposlenima je odličan. Svakako kompanija na koju mogu da se ugledaju naši domaći hotelijeri. Preporučila bih svima Internship program jer je jedan od boljih načina da se mladi stručno usavrše, unaprede sebe, steknu radno iskustvo I otvore sebi nova vrata u budućoj karijeri.

Autor: Feđa Putnik

Više o Internship programu pročitaj OVDE

Komentari su zatvoreni

close icon