Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Kako do prvog posla kada svi traže iskustvo?

Internship prezentacijaViše o Internship programu pročitaj OVDE

Internship program omogućava sticanje praktičnih znanja u struci i predstavlja priliku da se premosti raskorak između formalnog obrazovanja i praktičnog radnog iskustva.

Pre dve nedelje u Novom Sadu organizovali smo druženje i predstavili mogućnosti za unapređenje profesionalne karijere mladih u oblasti hotelijerstva, ugostiteljstva i gastronomije. Na kafu i razgovor došli su studenti, apsolventi i diplomirani hotelijeri, turizmolozi, ugostitelji i gastronomi koji su zainteresovani da se dalje usavršavaju kroz program plaćenih stručnih praksi u hotelskim lancima u Americi.

Koordinatori Internship programa u Experience-u, Nenad, Nađa i Nataša su predstavili mogućnosti koje ovaj program pruža – sticanje radnog iskustvo, upoznavanje sa organizacijom i načinom rada velikih hotelskih sistema, praktično učenje programa koje koriste i tehnika po kojima rade, usavršavanje engleskog jezika, život na drugom kontinentu i u drugoj kulturi… A sve ovo donosi povratnicima sa Internship programa veću konkurentnost na domaćem tržištu rada jer svakom poslodavcu je zanimljivo da u svom timu ima radnika koji će u posao, kao dodatnu vrednost, uneti iskustvo i znanje sa zapada.

Kao bitno Nenad je istakao “ pored radnog stiče se i ogromno životno iskustvo. Nije lako živeti i raditi u inostranstvu, ne biti svoj na svome i samostalno se snalaziti, ali ko to prođe, vraća se sa jednim novim samopouzdanjem i verom da sve što hoće i može da ostvari.” Baš kao što su ostvarili prethodni učesnici Internship programa.

Gost na prezentaciji je bila Miyoung Yang, predstavnica Hyatt hotela iz Kembriža u Americi. Kao bivši učesnik Internship programa iz Koreje, a danas generalni menadžer Hyatt-a sa studentima je podelila svoj put do uspeha, prednosti rada u svetski poznatim hotelskim lancima, a govorila je i o trenutno otvorenim Internship pozicijama i profilu idealnog kandidata za praksu u Hyatt-u. Yang je rekla “ od Internship kandidata se očekuje da bude pre svega svestan sebe i svojih mogćnosti, da poseduje veliku strast i želju za sticanjem novog isustva i proširivanjem stečenog znanja. Prethodno iskustvo je dobrodošlo, ali ne i presudno. “

Studenti i diplomci su imali dosta pitanja o samom programu i koracima koje treba da preduzmu, o iskustvima ljudi koji su prošli kroz Internship ili su trenutno na programu, o poslovima koji se nude, smeštaju, zaradi, nivou znanja engleskog koji je potreban…

Trenutno nudimo program stručne prakse u oblastima hotelijerstva, gastronomije, ugostiteljstva a povremeno ima otvorenih pozicija i u oblasti biznisa, marketinga, arhitekture i programiranja.

Ukoliko vam se čini da je Internship baš po vašoj meri spremni smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Komentari su zatvoreni

close icon