Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

I pehovi se dešavaju

Ocean City Work and Travel

Ocean City – pravo mesto za sve one koji odlaze prvi put na Work and Travel program

Na work and travel programu boravila sam u periodu od 01. 06. 2017. godine do 01. 10.2017.godine. Moj boravak u Americi je moje prvo odvajanje od kuće i prvo samostalno putovanje. Prije početka programa imala sam mnogo nedoumica i strahova jer se nikad nisam odvajala od kuće na duže od sedam dana, nikad nisam radila niti se brinula sama o sebi. Priznajem da sam se često pitala da li sam uopšte sposobna za sve što me možda čeka. Da sam znala da će moje američko iskustvo biti tako pozitivno, bila bih mnogo opuštenija.

Ocean City je odlično mjesto za sve one koji prvi put odlaze na ovaj program jer pruža mnogo mogućnosti da se nadje drugi posao i nije tako teško za snalaženje. Prvi posao mi je bio cashier u Bistrou u hotelu Carousel. Prodavala sam perece, hot dogove, piće, pravila sam kokice, šećernu vunu, smutije, sladoled, naplaćivala. Radila sam uvijek prvu smjenu koja je počinjala u 6,30 i završavala 15, 30, u prosjeku pet dana u sedmici. Satnica mi je bila 9,50 $ a svaki dan sam imala i tips u zavisnosti od prometa. Supervizori su bili korektni i uviđavni. Moje iskustvo u Americi bi se moglo smatrati skoro pa savršenim da mi se nije desio peh na početku kada sam opekla podlakticu desne ruke. U početku sam bila veoma upalešena jer nisam znala da li ću moći tako povređena sa zavojem na ruci, koji je bio ogroman, uopšte raditi na prvom poslu a kamoli naći drugi posao. Hotel je pokrio većinu troškova liječenja i svi su se trudili na poslu da mi pomognu što su više mogli. Opustila sam se tek kad sam shvatila da ću bez problema moći nastaviti da radim na prvom poslu a ubrzo sam našla i drugi posao u gift shop u hotel Golden Sands. Ovaj drugi posao mi je bio mnogo manje zahtjevan od prvog, čak bi se moglo reći da sam se na njemu uglavnom dosađivala. Radila sam najčešće od 16,00 do 21, 00 a nekad i od 09,00 do 16,30 kad ne bih radila na prvom poslu. Šefica je bila korektna i ljubazna i sa njom takođe nisam imala nikakvih problema.

Živjela sam u kući sa devetoro, do tada nepoznatih djevojaka i mladića, sa kojima sam bila u super odnosima. Neke od njih nisam često viđala pošto smo radili u suprotnim smjenama, a ja sam prva iz kuće ustajala i išla na posao.

Putovala sam u Vašington, Nju Jork i Filadelfiju i tamo sam se odlično provela. U slobodno vrijeme sam odlazila u restorane, bioskop, na plažu, šetnje, muzeje.

Od zarade sam mami vratila novac kojim je plaćen program a uspjela sam nešto i uštediti. Naravno da sam dosta toga nakupovala za sebe i sebi drage osobe.

Provela sam nezaboravno ljeto i svima bih toplo preporučila da se prijave na ovaj program.

Aleksandra Marković

Komentari su zatvoreni

close icon