Williamsburg, Williamsburg

location-img

prosečna temperatura tokom leta između 24 i 30°C

location-img

-6 sati u odnosu na nas

location-img

Washington Dulles IAD

location-img

Prosečna cena se kreće od $80 do $100 nedeljno

location-img

Hoteli, restorani, prodavnice…

location-img

Bicikl je najčešće prevozno sredstvo

Kolonijalna Amerika iz prve ruke

Ako te interesuje američka istorija i kultura, a posebno jug države u periodu građanskog rata, Williamsburg je sigurno mesto za tebe. Tu možeš iz prve ruke upoznati jednu staru Ameriku, koja je i dan danas inspiracija za pisce, režisere i druge umetnike. Naravno, Williamsburg je mnogo više od oličenja starog Juga. Prema broju poseta, ovo mesto je najposećenija turistička atrakcija Virdžinije, tako da nudi dosta sezonskih poslova i prilika za upoznavanje drugih ljudi. Wiliamsburg se nalazi u saveznoj državi Virdžinija i jedno je od neobičnijih mesta koje možeš izabrati za svoj Work and Travel USA program. Najpoznatiji je po delu grada koji se naziva kolonijalni Wiliamsburg i predstavlja istorijski restauriranu lokaciju. U ovom gradu je i drugi po starosti univerzitet u Americi, što dodatno ukazuje na istorijski značaj ovog grada. Zbog svega ovoga, Williamsburg je itekako atraktivna lokacija kako za turiste, tako i za Work and Travel studente.

OSTALE INFORMACIJE
  • - Mogućnost drugog posla
  • - Mogućnost ekskurzija do velikih gradova tokom radnog dela programa
  • - Veliki broj studenata iz celog sveta

  • - 15000 stanovnika
  • - 400-500 studenata na Work and Travel programu iz celog sveta
  • - Hoteli, restorani

  • - Washington, DC 153 milje / 246 km (2:30h vožnje)
  • - Norfolk, VA 45 milja/ 73 km (55 min vožnje)
  • - Williamsburg pruža mogućnost pronalaska drugog posla
  • - Tokom svog radnog prerioda možete posetiti Virginia Beach, Washington DC, Baltimor i New York.

Istorija i kultura kolonijalnog Juga

Williamsburg ti pruža mogućnost da doživiš američku istoriju na vrlo zanimljiv način: možeš posetiti lokalne muzeje, provozati se kočijama i fotografisati se sa stanovništvom odevenim u uniforme Konfederacije. Tu se nalazi dosta zabavnih ali i tematskih parkova. Ovo mesto odiše kolonijalnom kulturom i arhitekturom, a čak je i hrana prilagođena vremenu kolonijalizma. Williamsburg je bio prvi utvrđeni grad kolonija, pa i prestonica kolonija, na šta su njegovi stanovnici veoma ponosni. Stotinama godina kasnije, grad i dalje izgleda kao pozornica ili set za snimanje filma: stare očuvane zgrade, preko sto vrtova, kočije, zanatske radionice, vodiči i lokalni radnici obučeni u odeću iz kolonijalnog perioda, kao i Indijanci i Afro Amerikanci.

Lična iskustva

Najvrednija iskustva su ona do kojih smo sami došli. Ipak, iskustva drugih putnika će ti biti od velike pomoći u donošenju prave odluke.

Pogledaj i druge lokacije iz naše ponude