San Francisco, California

location-img

Kontinentalna klima i prosečna temperatura leti iznosi 30 stepeni

location-img

-9 sati u odnosu na nas

location-img

San Francisco International Airport

location-img

troškovi smeštaja oko $200 nedeljno

location-img

poslovi u kafićima, restoranima, hotelima, prodavnicama i zabavnim parkovima

location-img

javni prevoz je razvijen

Jedan od najpopularnijih američkih gradova u kome se živi potpuno drugačije nego bilo gde drugde

Za San Francisko se može reći mnogo stvari, ali jedna osobina je ključna – ovaj gradje, pre svega, unikatan. San Francisko se nalazi na obali Tihog Okeana, u severnom delu savezne države Kalifornije. Njegova pozicija na samom mestu između okeana i zaliva je razlog za odličnu mikro-klimu, koja uglavnom daje temperature između 20 i30 stepeni tokom cele godine. Sa oko 880 000 stanovnika na samo 121 km2, San Francisko je najgušće naseljeni grad u SAD posle Njujorka.Osnovan 1776. godine, San Francisko je doživeo procvat posle Zlatne Groznice u 1849. godini, posle čega je dugo vremena bio najveći grad na zapadnoj obali. Sledeći bitan momenat u istoriji je zemljotres koji je potresao i uništio tri četvrtine grada 1906. godine, ali San Francisko je brzo podignut na noge.Kroz svoju istoriju, San Francisco je uvek privlačio inovatore, umetnike i vizionare i bio mesto nastanka mnogih istorijskih pokreta, od kojih je najskoriji tehnološka revolucija, koja je dovela do eksplozije IT inovacije i nastanka Silikonske doline, sedišta mnogih modernih tehnoloških kompanija

OSTALE INFORMACIJE
  • - Blizina drugih velikih gradova
  • - Veliki broj studenata iz celog sveta
  • - Leto provedeno na obali

  • - 880 000 stanovnika
  • - 25 000 000 turista godišnje
  • - Sacramento, CA 88 milja / 141 km (2 h vožnje)
  • - San Jose, CA 55 milja / 88 km (1,5h vožnje)
  • - $16 po satu za pozicije bez bakšiša
  • - Visoka satnica koja je zbog zakonskog minimuma uvek veća od prosečne u SAD, urban provod
  • - Drugi poslovi se nalaze dosta lakše ukoliko se dođe u ranijem periodu programa

Kultura i istorija mesta?

Kej 39 (Pier 39) je glavna turistička tačka sa brojnim restoranima, prodavnicama, izvorima zabave i pogledom na morske lavove koji se lenjo izležavaju odmah pored doka. Odmah pored je Ribarova Luka (Fisherman’s Wharf), Đirardeli trg (Ghirardelli square) i ostatak stare fabrike ove daleko čuvene čokolade. San Francisko ima ogroman broj parkova različitih površina i sadržaja. Najveći je Golden Gate park, koji je po obliku sličan Central Parku u Njujorku, ali je mnogo veći i mnogo manje uređen. Slobodno se može reći da je ovo divlja oaza u sred grada, pošto ima i svoje sopstveno krdo bizona. O San Francisku bi se moglo napisati još dosta toga, ali ništa ne bi moglo da dočara osećaj koji ovaj prelepi grad budi kada se konačno nađete u njemu. Kroz istoriju je uvek privlačio proganjane i maštovite, koji su zauzvrat ostavili svoj trag na njemu. Danas je to jedan od najživopisnijih i najlepših gradova na svetu i spreman je da vas dočeka širom raširenih ruku.

Lična iskustva

Najvrednija iskustva su ona do kojih smo sami došli. Ipak, iskustva drugih putnika će ti biti od velike pomoći u donošenju prave odluke.

Pogledaj i druge lokacije iz naše ponude