Maine, New England

location-img

Prosečna temperatura tokom leta između 20 i 28°C

location-img

-6 sati u odnosu na nas

location-img

Boston Logan Airport

location-img

Smeštaj je organizovan i prosečna cena smeštaja iznosi od 80-100$ nedeljno

Otkrij ostrva i plaže Mejna, države sa najmanjom stopom kriminala u SAD

Mejn je savezna država u SAD koja se nalazi na istočnoj obali u blizini Bostona. Najpopularnije lokacije za Work and Travel program u Mejnu su Bar Harbor i Old Orchard Beach. Mejn kao država je vrlo prijatno mesto za zabavu i rad, a najveći grad ima nešto manje od 50000 stanovnika. U Americi za Mejn (Maine) kažu da je prva država koju ujutru obasjaju zraci sunca, te će ti tako ova ponuda biti interesantna ako si među onima koji se rano bude, spremni za novi dan i nove avanture.

OSTALE INFORMACIJE
  • - Mogućnost drugog posla
  • - Mogućnost eskurzija do velikih gradova tokom radnog dela programa
  • - Veliki broj studenata iz celog sveta

  • - 50000 stanovnika
  • - 1000 - 2000 studenata na Work and Travel programu iz celog sveta
  • - Hoteli, restorani, prodavnice sladoleda, suvenirnice

  • - Boston, MA 285 milja / 458 km (4,5h vožnje)
  • - Portland, ME 174 milje / 280 km (3h vožnje)
  • - Najbliži SSN Office se nalazi na adresi 231 PARK STREET SUITE A, ROCKLAND, ME 04841

Šta nude Bar Harbor i Old Orchard Beach Bar

Harbor je najveći grad ostrva Mount Desert Island. Pored nacionalnih parkova, ovaj grad privlači turiste ponudom aktivnosti na vodi kao što su kajaci, rafting, lov na jastoge ili razgledanje ostrva vožnjom na jahti. Bar Harbor je takođe raj za zaljubljenike u brodove, a može da se pohvali i bogatom kulturnom ponudom. U njemu ćeš naći mnoštvo muzeja i galerija, kao i dva muzička festivala. Old Orchard Beach je veoma staro turističko mesto, koje postoji još od 1631. godine. I danas privlači posetioce svojom plažom dugom 11km i drvenim pristaništem koje je i orijentisano ka turizmu. Treba pomenuti i zabavni park Palace Playland, ujedno i jedan od najstarijih zabavnih parkova na Istočnoj Obali (datira iz 1902.godine). Prvo šetalište kraj mora postavljeno je davne 1898. Ovo mesto je takođe poznato i po velikom broju stranih turista koji dolaze iz svih krajeva sveta kroz program Work and Travel Amerika.

Lična iskustva

Najvrednija iskustva su ona do kojih smo sami došli. Ipak, iskustva drugih putnika će ti biti od velike pomoći u donošenju prave odluke.

Pogledaj i druge lokacije iz naše ponude