Lake Placid, New York

location-img

Kontinentalna, vlažna klima sa dosta padavina

location-img

-6 sati u odnosu na nas

location-img

10$ + stanica

location-img

Prosečna cena se kreće od $100 do $150 nedeljno

location-img

Hoteli, restorani, marketi, suvenirnice…

location-img

Bicikl i peške

location-img

2600 stanovnika

location-img

Oko 300 Studenata na Work and Travel programu

location-img

Preko 30 000 turista po sezoni

Placid Lake: Posao na lokaciji za Olimpijske Igre, čuveni Iron Man triatlon, raskošne parade i uživanje u jedinstvenoj prirodi

Lake Placid u saveznoj državi New York je malo mesto koje pruža velike mogućnosti. Ukoliko želite da provedete leto okruženi prirodom i pogledima koji oduzimaju dah, ovo je prava destinacija. Hotela i restorana je mnogo kao i turista kojih ima i u letnjim i zimskim mesecima i koji donose novu energiju u ovo mesto. Brojna jezera naročito Mirror Lake, prelepa priroda i veliki broj kulturnih dešavanja privlači turiste iz čitave Amerike, kao i goste iz Kanade.

OSTALE INFORMACIJE
  • - Na ovom mestu je engleska reč “holiday” postala američka reč “vacation”
  • - Turisti iz celog sveta dolaze na Lake Placid da uživaju u svim spektrima boja jesenjeg lišća
  • - Jedan od najboljih gradova za proslavu Noći veštica
  • - Njihovo lokalno craft pivo se gustira i u Beloj Kući
  • - Jezero najviše nadmorske visine zbog svoje lepote nosi naziv “Zen”

Kultura i istorija

Lake Placid je bio domaćin zimskih Olimpijskih igara čak dva puta, a i dalje nosi titulu najbolje opremljenog mesta za zimske olimpijske igre. Iskoristite priliku da posetite ski staze, veoma su zanimljive i u letnjim mesecima. Na Dan Nezavisnosti, 4th of July, porodice i prijatelji paradiraju ulicama Lake Placida, a parada se završava velikim vatrometom koji ne smete propustiti. Ironman triatlon koji se održava krajem jula okuplja brojne sportiste sa svih strana Amerike.  Ukoliko želite da upoznate neke od njih, možete se prijaviti volonterskom timu. Tu su i druge brojne aktivnosti, kao sto su BBQ festival, Horse Show, maratoni,  kao i nastupi i koncerti koji su sastavni su deo leta u ovom mestu.

Lična iskustva

Najvrednija iskustva su ona do kojih smo sami došli. Ipak, iskustva drugih putnika će ti biti od velike pomoći u donošenju prave odluke.

Pogledaj i druge lokacije iz naše ponude