Colorado, Colorado

location-img

Temperature u letnim mesecima u Denveru kreću se između 11 i 32 ◦c.

location-img

-8 sati u odnosu na nas

location-img

Najbliži aerodrom: Denver International Airport

location-img

Smeštaj: 80 – $120 nedeljno

location-img

Organizovan prevoz ili bicikl

location-img

5000 Studenata na Work and Travel programu iz celog sveta

location-img

77.7 miliona turista godišnje

Idealna lokacija za avanturiste i ljubitelje nestvarne prirode

Ako si avanturističkog duha, voliš prirodu i zanimaju te aktivnosti na otvorenom – Colorado je mesto za tebe. Ovu državu u unutrašnjosti SAD-a kroz koju se proteže najpoznatiji planinski lanac Rocky Mountain, turisti posećuju tokom cele godine što znači samo jednu stvar za tebe- produžena sezona.

OSTALE INFORMACIJE
 • - Nekoliko lokacija za izbor
 • - 5,540,545 stanovnika
 • - Najveći grad Denver – 649,495
 • - Prelepa priroda
 • - Velika mogućnost drugog posla
 • - Produžena sezona
 • - Veliki broj aktivnosti koje se nude

 • - Denver je grad koji je “izmislio” čizburger 1935. godine
 • - Najviši asfaltirani put u Severnoj Americi je Put ka planini Evans koji se penje i do 300 metara nadmorske visine.
 • - Colfak Avenue u Denveru je najduža kontinuirana ulica u Americi
 • - Pueblo je jedini grad u Americi sa četiri živa dobitnika Medalje za čast
 • - Kolorado ima najviše nezavisnih kraft pivara po glavi stanovnika
 • - Jedina država čiji su građani odbili održavanje Olimpijske Igre
 • - Kolorado je prvo pripadao Španiji, od 1500. do 1706 godine

Lokacije, prilike za posao i zabavu

Postoji nekoliko atraktivnih destinacija između kojih možeš da biraš u Koloradu.To su veća ili manja turistička mesta i skijališta kao što su: Avon, Vail, Estes Park, Breckendrige ili čak Denver. Avonje mali ski resort sa puno šarma. Prostire se na samo 21 km2, a populaciju čini 6500 domaćeg stanovništva. Leti će ti se tamo nuditi aktivnosti poput pešačenja, veslanja, ribolova i vožnje zipline-om. Organizovan je i javni prevoz koji je često besplatan, a imaš priliku da pronađeš i dodatni posao. S obzirom da se nalazi na nadmorskoj visini od čak 2265m u letnim mesecima očekuju te ugodne temperature između 15 i 26 ◦c. Na popisu 10 najpopularnijih ski resorta u USA po broju posetilaca, Vail drži prvo mesto sa čak 1,634,250 posetilaca godišnje. Prostire se na samo 12 km2 i broji 5500 lokalnog stanovništva. Leti nudi razne festivale i koncerte, kao i priliku za hiking, biking i rafting. Planinsko seloEstes parkvaži kao bazni kamp za Nacionalni park Rocky Mountain i poznato je po organizaciji jedinstvenih aktivnosti u divljini. Vrhunac sezone je upravo u letnim mesecima kada mnogi posetioci kampuju, bave se biciklizmom, penjanjem po stenama i raznim sportovima na vodi od kojih je najpoznatije veslanje stojeći na dasci. Breckenridgese nalazi na čak 3000 m nadmorske visine i broji 4500 lokalnog stanovništva. Leti se može uživati u istorijskim znamenitostima kao što je najstariji muzej u Americi – Edwin Carter Museum i Jeep turama. Poslove možete pronaći u restoranima, hotelima i prodavnicama, a satnice su odlične. Breckenridge takođe nudi besplatan javni prevoz. A ukoliko želiš iskusiti čari života u velikom američkom gradu – tu jeDenver. Glavni grad savezne države Colorado broji više od pola miliona stanovnika i zadovoljava svačije interese. Voliš pivo? U Denveru se proizvede više piva nego u bilo kojem drugom američkom gradu. Voliš sport? Košarka, američki fudbal, ragbi, hokej, bejzboll i još mnogi drugi sportski timovi Kolorada imaju dom upravo ovde. Voliš hranu? Denverovci vole organizovati festivale na kojima pokazuju svoja kulinarska umeća. Voliš umetnost? Muzeja koliko hoćeš. Voliš da radiš? Šta misliš koliko prilika za drugi posao se nudi u ovako velikom gradu?

Lična iskustva

Najvrednija iskustva su ona do kojih smo sami došli. Ipak, iskustva drugih putnika će ti biti od velike pomoći u donošenju prave odluke.

Pogledaj i druge lokacije iz naše ponude