Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

KULTURA LJUBAZNIH AMERIKANACA ✌

☂ Američka kultura se umnogome razlikuje od evropske. S obzirom na to da je multinacionalna zemlja neizbežno je da je i njena kultura mešovita. Zahvaljujući tome imaćeš priliku da se internacionalno uzdižeš i upoznaješ svakakve kulture. Izuzetno su ljubazni i nastrojeni ka pozitivnom razmišljanju.

☂ Pri dolasku ćeš doživeti psihički šok dok se navikavaš na novo okruženje, jezik, ljude, klimu i hranu. Budi otvoren za nove stvari, dopusti novim ljudima da uđu u tvoj život. Open your mind!😍 Pričaj engleski kako god znaš i umeš – naučićeš. Kasnije ćeš i razmišljati na engleskom. Amerikance oduševljava želja za znanjem i učenjem. Po psihološkim istraživanjima za stvaranje nove navike je potrebno minimum 21 dan!

☂ Život u Americi je mnogo brži od balkanskog. Činiće ti se kao da su svi u frci i žurbi. Ljudi će se gurati kroz ulicu, a konobari će te požurivati. Iako će ti ovo delovati u mnogim situacijama nepristojno – nemoj to da shvataš lično. Just try to keep up… 😅

☂ Amerikanci imaju običaj da pričaju jako glasno. Bar glasnije od onoga na šta si navikao. Ne vole tišinu i uvek će je ispuniti nekim opuštenim ćaskanjem. Imaju običaj i da se tetoviraju gde god stignu i šta god stignu… Tamo ćeš pored najlepših tetovaža sveta videti i najružnije.

☂ Vreme je novac. 💵 Amerikanci cene svoje vreme. U tvoju korist je da to činiš uzajamno, a oni će znati to da uvaže.

☂ Prvi utisak je najbitniji. Pokaži se odmah prvog dana na poslu vedrim duhom sa osmehom na licu. 😁 Dođi bar 15 minuta pre svoje smene, poslodavac će to znati da ceni. Ako mu pokažeš da si vredan i ambiciozan velika je verovatnoća da će te unaprediti. Ne potcenjuj se jer možeš sve. 😉

☂ Američka narodna muzika naziva se COUNTRY (kantri) muzika. Ono što je kod nas turbo folk to je kod njih kantri. Ona nastaje početkom 20. veka uz zvuke violine i gitare. Doseljenici Irci i Englezi su uticali na pojavu tradicionalnih melodija njihove narodne muzike unutar kantri žanra. Sve do sredine 20. veka nazivali su je HILLBILLY muzikom što znači seljačka muzika, a zatim je zamenili nazivom COUNTRY što znači seoska muzika.

☂ Biće jako ushićeni što imaju priliku da upoznaju tebe – čoveka sa druge planete. Pričini im zadovoljstvo i širi svoju kulturu sa njima. Internacionalnost je benefit ovog programa i prilika da naučiš jako puno stvari o sebi i drugima. Oni će pre svega ceniti što si došao da činiš njihovu zemlju boljim mestom za život, a ti se potrudi da im to potvrdiš!

☂ Nešto više o američkoj populaciji, religiji i gradovima pročitaj ovde!🦄

Komentari su zatvoreni

close icon