Experience Logo

Work and Study Canada

USAVRŠAVAJ SE, RADI I ŽIVI U KANADI!

Program nudi niz prednosti koje ćemo vam na početku izdvojiti:

 1. Kanada tj. Vankuver je već petu godinu za redom među prvih pet mesta u svetu kao najbolje mesto za život sa više od 2,5 miliona stanovnika
 2. Klima u Vankuveru je slična klimi u Srbiji, imaju 4 godišnja doba, a zimi temeratura retko pada ispod nule
 3. Koledž koji pohađaju polaznici programa nalazi se na najprestižnijoj lokaciji u centru Vankuvera, 20 minuta vožnje od najpoznatijeg skijališta gde su se održavale zimske olimpijske igre
 4. Koledž je udaljen 10 minuta od najvećeg parka u kojem je sniman film Indiana Jones
 5. Koledž je akreditovan, a zagarantovano vam je i plaćeno radno iskustvo

 

Kanada je već unazad 5 godina otvorila svoje granice za nove useljenike koji pre svega trebaju proći Kanadski obrazovni sistem kako bi stvorili priliku za trajni ostanak u zemlji.

Šta da očekuješ od “Radi i Živi u Kanadi” programa?

Postoje dve opcije programa :

 1. 12 meseci – 6 meseci studiranja i 6 meseci plaćenog rada u struci nakon studiranja
 2. 24 meseca – 12 meseci studiranja te 12 meseci plaćenog radnog iskustva u struci

Opcije studiranja su smerovi Business Management ili Hospitality, veoma tražena zanimanja, nakon čega se najlakše možete zaposliti u struci jer su ta zanimanja trenutno u deficitu.
Tokom prvih 6 ili 12 meseci učenja/studiranja možete legalno raditi 20 sati nedeljno. Nakon perioda studiranja fakultet vam obezbeđuje plaćeno radno iskustvo u struci. Koledž ima preko 120 kompanija s kojima sarađuju i unapred vam organizuju posao. Tih meseci možete legalno raditi koliko god želite.
Naš partner u Kanadi je voljan pomoći i kod pronalaska part time posla koji ćete raditi za vreme studija, i u većini slučajeva posao pronađu pre samog odlaska na program jer je stopa nezaposlenosti u Kanadi 3% i posao je jako lako pronaći.

Najveći interes imamo za smer Hospitality iz razloga što predavanja imate samo dva dana nedeljno 9-18h, a svo ostalo vreme imate slobodno za sebe ili da radite.

Na smeru Business Management predavanja imate svakim radnim danom 09-15h.

Za prijavu je potrebno sledeće:

 

 • Popuniti aplikaciju u prilogu maila u elektronskom obliku a zatim je odštampati i potpisati
 • Važeća kopija pasoša, u boji i vidljiva
 • Dokaz o poznavanju engleskog jezika – IELTS ili TOEFL, a ukoliko kandidat nema nijedan od navedenih, radiće online testiranje direktno preko linka fakulteta i nakon čega će imati skajp intervju s predstavnicima fakulteta na engleskom jeziku
 • Potvrda tj. diploma o završenom fakultetu ili srednjoj školi koja ima neku logičnu vezu sa željenim smerom na koledžu (dokument treba biti preveden na engleski jezik od strane sudskog tumača)
 • Plaćen application fee u iznosu od 300$

 

Radi i Živi u Kanadi

Nakon određenog perioda boravka, pri završetku programa, u mogućnosti ste da aplicirate za dobijanje trajnog boravka i državljanstva.

Postoje dve takve opcije: dobijanje LMO ili Express entry program. To su opcije koje imate nakon završenog programa i o njima možete tražiti pomoć i savet imigrantskih agencija u Vankuveru. Te dve godine boravka u Kanadi ne smete da napravite krivični prekršaj, a najbitnije je da ste zaposleni.

Opcije smeštaja takođe nudimo tokom vašeg boravka, jedna od njih je Homestay (u porodici) i iznosi 250$ nedeljno s uključena dva obroka. Naravno smeštaj možete i samostalno tražiti prilikom svog dolaska u Vankuver i cena smeštaja može biti i dosta niža.

Ovo je definitivno program koji nudi mogućnost ličnog usavršavanja, rada i mogućnost legalnog ostanka u Kanadi.
Možete aplicirati za program tokom cele godine, a u ovom momentu primamo prijave za početak programa u Junu 2019.

Kontakt

Ukoliko imate nedoumica i pitanja pozovite nas ili pišite na Viber na broj 060/444-3463