Experience Logo

Highlands, NC

Ekskluzivno odmaralište Highlands: Work and Travel izazov za ljubitelje planina

Ako želiš da učiš od najboljih, Highlands je sigurno destinacija za tebe. Ovo planinsko odmaralište najčešće privlači turiste sa dubljim džepom i istančanim ukusom, te se tu nudi vrhunski kvalitet u svakom pogledu. Takođe, ako te interesuju istorija i kultura, Work and Travel iskustvo u Highlandsu biće pravi doživljaj za tebe.

Work and Travel Higlands, NC

Highlands se nalazi u saveznoj državi North Carolina i jedno je od najekskluzivnijih planinskih odmarališta u SAD. Predivna priroda, čist vazduh i prilika da se upozna jedno sasvim drugačije mesto samo su neki od razloga iz kojih se Work and Travel studenti odlučuju za ovu lokaciju. Highlands je relativno malo mesto sa svega oko 1000 stanovnika, koji su tu tokom cele godine. Međutim, sa dolaskom Work and Travel studenata, kao i brojnih turista, populacija se znatno uvećava i tokom turističke sezone dostiže čak 20000. Mnoge zgrade u gradu su očuvane i zaštićene od strane države kao bitna istorijska mesta. Grad je osnovan 1875. godine, a tridesetih godina prošlog veka postaje omiljena destinacija za ljubitelje golfa. Highlands je specifično mesto i po tome što ima dve turističke sezone – posetioci dolaze i leti i zimi. Pored divnih planinskih pejzaža, tu su i mnogobrojna jezera i vodopadi. Stoga su popularni: skijanje, pešačenje, golf i pecanje. Međutim, ono što privlači turiste je kulturna ponuda: antikvarnice, aukcijske kuće, galerije, pozorišta i restorani.

Zašto je Highlands super destinacija za Work and Travel?

  • blizina velikih gradova
  • predivna priroda
  • mogućnost drugog posla
  • bogata kulturna ponuda

Highlands u brojkama

900-1000 stanovnika 50-80 studenata na Work and Travel programu iz celog sveta Vremenska zona (- 6 sati u odnosu na nas)
http://www.highlandsinfo.com/newspaperdownload.htm
Highlands brošura.pdf

Zdravstveno osiguranje:

U svim državama, hitna služba (hitna pomoć, policija i vatrogasci), dobija se pozivanjem broja 9-1-1

Klima:

Prosečna temperatura tokom letnjih meseci se kreće od 22 do 30°C.

Biblioteka:

Hadsonova biblioteka je javna biblioteka koja je otvorena od utorka do subote. Iznajmljivanje knjiga i cd-ova je besplatno, magazini i novine su takođe dostupni za čitanje unutar biblioteke kao i wireless internet.

Banke:

Postoji osam banaka u Highlands-u, većina u blizini Glavne ulice. Obavezno tražite studentski račun, kod kojeg se ne naplaćuje održavanje računa.

Javni prevoz:

javni prevoz ne postoji. U obližnjem gradu Franklinu se nalazi kompanija za iznajmljivanje automobila ali da biste koristili ovu uslugu morate imati najmanje 25 godina.

Najbliži gradovi

  • Charlotte, NC 165 milja/260 km (3,5 h vožnje)
  • Atlanta, GA 130 milja/210 km (2,5 h vožnje)

Najbliži aerodrom:

  • Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport ATL (preporučujemo)
  • Charlotte –Charlotte Douglas International Airport CLT

Kako do Highlands-a?

Učesnicima se preporučuje da organizuju let do Atlante u državi Džordžiji. Organizovan prevoz je obezbeđen kombijem do samog posla (cena prevoza iznosi 130 dolara i biće podeljena između svih studenata – poneti gotovinu sa sobom).