Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Work and Travel Jersey Shore

Jersey Shore

sunce ikona

🌞 Klima: Uživajte u ugodnim letnjim temperaturama Atlantic Cityja, idealnim za uživanje na plažama i šetalištima ovog poznatog primorskog grada.

torba ikona

15$ + stanica

torba ikona

Kazina, hotela, restorana, turističkih atrakcija, maloprodaja...

Kuca ikona

Oko 38,000 stanovnika

avion ikona

Milioni turista svakog leta

sat ikona

-6 sati u odnosu na nas

Kuca ikona

Prosečna cena se kreće od $150 do $250 nedeljno

bicikl ikona

Bicikl, bus, peške

JERSEY SHORE, NJ WORK AND TRAVEL - LETNJE AVANTURE NA OBALI NEW JERSEYA

Uvod u Jersey Shore, NJ – Zašto je poseban?

Jersey Shore, s nizom plaža koje se protežu duž obale New Jerseya, nudi savršenu kombinaciju zabave, sunca i kulture. Ova destinacija je poznata po svojim šarenim šetalištima, plažnim barovima, zabavnim parkovima i živopisnim zajednicama, pružajući studentima Work and Travel programa priliku da dožive pravi američki letnji život. Sa svojim jedinstvenim miksom prirodnih lepota i dinamičnog društvenog života, Jersey Shore je idealno mesto za one koji traže radnu avanturu uz obalu.

PREDNOSTI UČEŠĆA U PROGRAMU WORK AND TRAVEL NA JERSEY SHORE-u

Jersey Shore nudi studentima ne samo priliku za rad, već i za nezaboravno letnje iskustvo:

 • Dinamično Okruženje: Živahna atmosfera sa brojnim festivalima, koncertima i događajima na plaži.
 • Raznolike Radne Mogućnosti: Od hotelskog i restoranskog poslovanja do rada u zabavnim parkovima i maloprodaji.
 • Kulturno Bogatstvo: Upoznavanje različitih kultura i načina života, sa bogatim programima i aktivnostima koje nudi ova oblast.
 • Prirodne Lepote i Aktivnosti na Otvorenom: Prelepe plaže i morske aktivnosti nude savršenu priliku za opuštanje i zabavu posle posla.

Tipovi Poslova Dostupni Studentima na Jersey Shore-u

Jersey Shore nudi širok spektar poslovnih mogućnosti u različitim sektorima, uključujući:

 1. Ugostiteljstvo i Restorani: Rad u restoranima i kafićima duž obale, nudeći prilike za interakciju sa gostima i sticanje iskustva u uslužnoj industriji.
 2. Hotelska Industrija: Pozicije u hotelima i moteli, od recepcije do housekeepinga i usluga za goste.
 3. Zabavni Parkovi i Atrakcije: Radna mesta u zabavnim parkovima, na štandovima sa hranom, igrama i atrakcijama.
 4. Maloprodaja: Prilike za rad u brojnim prodavnicama, buticima i suvenirnicama, razvijajući veštine u prodaji i usluzi kupcima.

Popularna Mesta na Jersey Shore

Jersey Shore je poznat po svojim raznovrsnim i uzbudljivim destinacijama koje privlače posetioce iz celog sveta. Evo nekih ključnih lokacija koje spadaju u Jersey Shore, idealnih za studente koji učestvuju u Work and Travel programu:

 1. Ocean City, NJ

  • Ocean City je porodično orijentisana destinacija poznata po svojim čistim plažama, šetalištu prepunom atrakcija i zabavnih parkova. Ovo je savršeno mesto za one koji traže radno iskustvo u opuštenom, ali i dinamičnom okruženju.
 2. Cape May, NJ

  • Cape May, najjužniji vrh Jersey Shorea, poznat je po svojim istorijskim kućama i šarmantnom ambijentu. Ovaj grad nudi prilike za rad u boutique hotelima, restoranima i brojnim turističkim atrakcijama.
 3. Seaside Heights, NJ

  • Seaside Heights je popularan zbog svog energičnog šetališta, brojnih zabavnih parkova i noćnog života. Ovo je idealno mesto za studente koji traže uzbudljivo radno iskustvo i žele da budu deo živopisne turističke zajednice.
 4. Wildwood, NJ

  • Wildwood je poznat po svom širokom i besplatnom plažnom pojasu, kao i po šetalištu sa brojnim zabavnim sadržajima. Ovo mesto nudi radna mesta u hotelima, restoranima i brojnim zabavnim atrakcijama.
 5. Point Pleasant Beach, NJ

  • Ova destinacija je poznata po svojoj porodičnoj atmosferi, prelepim plažama i šarmantnom šetalištu. Point Pleasant Beach nudi radna mesta u restoranima, zabavnim parkovima i suvenirnicama.
 6. Asbury Park, NJ

  • Asbury Park je poznat po svojoj bogatoj muzičkoj istoriji i umetničkoj sceni. Studenti ovde mogu pronaći radna mesta u kulturnim ustanovama, restoranima i buticima.
 7. Long Branch, NJ

  • Long Branch, sa svojim luksuznim odmaralištima i restoranima, pruža priliku za rad u višem segmentu ugostiteljstva i maloprodaje.
 8. Belmar, NJ

  • Belmar privlači studente svojim dinamičnim društvenim životom i brojnim aktivnostima na plaži. Idealno za one koji traže radna mesta u ugostiteljskim objektima i plažnim barovima.
 9. Ocean Grove, NJ

  • Ovaj istorijski gradić nudi jedinstvenu atmosferu s brojnim viktorijanskim kućama, nudeći prilike za rad u maloprodaji i turističkim uslugama.
 10. Avalon, NJ

  • Avalon, sa svojim prelepim plažama i opuštenom atmosferom, idealan je za studente koji traže radna mesta u manjim, porodično vođenim poslovima i restoranima.

Poslodavci na Jersey Shoreu

Jersey Shore nudi širok spektar poslodavaca koji pružaju raznovrsne mogućnosti za rad studentima u Work and Travel programu:

 1. Hoteli i Odmarališta
  • Brojna odmarališta i hoteli duž Jersey Shorea, od luksuznih do porodičnih, nude radna mesta u različitim sektorima, uključujući recepciju, ugostiteljstvo, housekeeping i usluge za goste.
  • Studenti imaju priliku da steknu iskustvo u radu s međunarodnim gostima i razvijaju veštine u oblasti gostoprimstva.
 2. Restorani i Plažni Barovi
  • Restorani i barovi na Jersey Shoreu nudi radna mesta kao konobari, barmeni, kuvari i pomoćno osoblje. Rad u ovim ustanovama pruža dinamično radno okruženje i prilike za zaradu bakšiša.
 3. Zabavni Parkovi i Atrakcije
  • Zabavni parkovi kao što su Six Flags Great Adventure i Steel Pier nude radna mesta u igrama, prodaji karata i uslugama za posetioce, nudeći studentima priliku za rad u zabavnom i energičnom okruženju.
 4. Maloprodaja
  • Prodavnice i butici na šetalištima i trgovačkim centrima pružaju studentima prilike za rad u prodaji, upravljanju zalihama i usluzi kupcima.
 5. Turističke Službe
  • Turističke službe i agencije koje nude ture, izlete i druge aktivnosti traže studente za pozicije kao što su vodiči, prodavci karata i pomoćno osoblje.

Proces Prijave za Work and Travel Program na Jersey Shoreu

 1. Provera Kvalifikacija
  • Proverite da li ispunjavate uslove programa Work and Travel, uključujući studentski status i zadovoljavajući nivo engleskog jezika.
 2. Kontaktiranje Experience Agencije
  • Obratite se Experience agenciji za detaljne informacije o dostupnim pozicijama na Jersey Shoreu. Naša agencija vam može pomoći u pronalaženju idealnog radnog mesta i voditi vas kroz proces prijave.
 3. Podnošenje Prijave
  • Popunite prijavni obrazac i priložite svoj CV i motivaciono pismo. Agencija će vas voditi kroz proces prijave i pripremiti vas za intervjue s potencijalnim poslodavcima.
 4. Selekcija i Intervjui
  • Učestvujte u selekcijskom procesu, koji može uključivati intervjue s poslodavcima, bilo lično, telefonom ili putem video poziva.
 5. Viziranje i Organizacija Putovanja
  • Nakon što dobijete ponudu za posao, agencija će vam pomoći u procesu dobijanja radne vize i organizaciji putovanja na Jersey Shore.

Život i Kultura na Jersey Shore-u

Jersey Shore nudi bogat i raznolik društveni i kulturni život koji privlači studente iz celog sveta. Evo šta studenti mogu očekivati tokom svog boravka:

 1. Plažni Život i Rekreacija
  • Jersey Shore je poznat po svojim dugim, peščanim plažama koje su idealne za sunčanje, plivanje i razne vodene sportove. Studenti mogu uživati u opuštajućem plažnom životu i brojnim aktivnostima na otvorenom.
 2. Dinamičan Noćni Život
  • Od plažnih barova do noćnih klubova, Jersey Shore nudi živahnu noćnu scenu. Studenti mogu doživeti američki noćni život, uživati u živoj muzici, DJ nastupima i društvenim događajima.
 3. Kulturna Događanja
  • Ovo područje domaćin je raznih festivala, koncerata i kulturnih događanja, što studentima pruža priliku da se upuste u lokalnu kulturu i tradiciju.
 4. Kulinarstvo
  • Jersey Shore je dom brojnim restoranima koji nude raznovrsnu kuhinju, od morskih specijaliteta do internacionalnih jela, pružajući studentima priliku da probaju različite ukuse i specijalitete.
 5. Istraživanje Okoline
  • Blizina većih gradova kao što su New York City i Philadelphia omogućava studentima da istraže urbani život i posete brojne znamenitosti.

Zaključak

Jersey Shore, sa svojom prelepom obalom, dinamičnim društvenim životom i bogatom kulturom, predstavlja idealnu destinaciju za studente koji učestvuju u Work and Travel programu. Ovo iskustvo nudi ne samo prilike za rad i sticanje profesionalnog iskustva, već i za nezaboravne trenutke uživanja u američkom načinu života. Studenti će se vratiti kući s bogatstvom iskustava, novostečenim veštinama i uspomenama koje će trajati celog života. Jersey Shore nije samo radna destinacija; to je mesto gde se avantura i kultura susreću, pružajući studentima jedinstveno i obogaćujuće letnje iskustvo.

KAKO STUDENTI KAŽU, KO PRE RADNOJ PONUDI, NJIHOVA JE

Ako želiš među prvima da dobiješ informaciju o promocijama, akcijama i novim radnim ponudama, ostavi svoj email i povremeno ćemo ti poslati novosti. (obećavamo nećemo spamovati)

Jersey Shore Work and Travel iskustva - Priče iz prve ruke

Najvrednija iskustva su ona do kojih smo sami došli. Ipak, iskustva drugih putnika će ti biti od velike pomoći u donošenju prave odluke.

Kristina

Kolorado Work and Travel Iskustvo – Kristina

Work and Travel USA

Kristina je letela avionom po prvi put u životu i imala dva presedanja do Kolorada. Detaljno je pisala o svom iskustvu za časopis Kužiš za nacionalne zajednice u Srbiji. Pošto ne postoji u online izdanju mi vam ga prenosimo ovde.

Milos

Alaska Work and Travel Iskustvo – Miloš

Work and Travel USA

Ovako otprilike stoje stvari što se tiče mog nekog ličnog iskustva, naglašavam to ličnog jer pre svega ja sam neko ko voli prirodu i iz tog razloga sam otišao u Denali, Alaska.

Matija

Denver Work and Travel Iskustvo – Matija

Work and Travel USA

Naša priča je malo drukčija od onih koji su išli na istočnu obalu raditi. Mi nismo bili smješteni u kući s 10 ostalih studenata, nego smo nas dvoje živjeli u hotelskoj sobi jer smo u tom hotelu i radili housekeeping.

Nikola

Newport Work and Travel Iskustvo – Nikola

Work and Travel USA

Moja avantura počinje 22. maja kada su me sa beogradskog aerodroma ispratili moji najmiliji. Sticajem okolnosti, na put krećem sam. Zbog toga je ovo bio još veći izazov za mene.

Glorija

New York Work and Travel Iskustvo – Glorija

WORK AND TRAVEL USA

Malo pomalo studirajući sam se upoznala sa programom Work and Travel i sa sigurnošću mogu reći izabrala sam pravu agenciju- Experience agenciju! Na početku je sve djelovalo nestvarno ali od trenutka kad sam ušla u avion, avantura je počela.

Ocean City Work and Travel Iskustvo – Matea

Work and Travel USA

Posao hostese u lokalnom obiteljskom restoranu pod nazivom The Dough Roller bio je iznimno zanimljiv i relativno lak. Stalno okruženje posjetitelja restorana, kao i dobra radna ekipa učinili su radne sate relativno kratim i zabavnim.

Ognjen

Maryland Work and Travel Iskustvo – Ognjen

Work and Travel USA

Proputovao sam vise evropskih zemalja , ali nekako sam se osjecao ogranicenim , i postavljao sam sebi pitanje , pa zasto ne bi pokusao da vidis nesta sto je veoma udaljeno od tebe , nestosto si vidjeo samo na tv-u ili na nekim fotografijama.

Katarinina slika

Rhode Island Work and Travel Iskustvo – Katarina

Work and Travel USA

Leto 2017. sam provela u Njuportu, jednom predivnom mestu na Rhode Island-u Kuće kao u filmovima, čisto je i sređeno, na svakom koraku restorani i barovi. Nisam doživela kulturni šok kao što sam očekivala, naravno neke stvari su mi bile neobične i čudne, čak i bizarne ali sam se brzo navikla.

Elena u drustvu

Virginia Work and Travel Iskustvo – Elena

Work and Travel USA

S obzirom da studiram kulturu i turizam, Williamsburg je bio pravi odabir za mene. Na ulazu u Williamsburg se nalazi Bush Gardens, veliki zabavni park kojem je posjećenost zaista ogromna. Grad je miran i nema mjesta za izlazak, ali ima mnogo restorana i outleta.

Maryland Work and Travel Iskustvo – Aleksandra

Work and Travel USA

Priznajem da sam se često pitala da li sam uopšte sposobna za sve što me možda čeka. Da sam znala da će moje američko iskustvo biti tako pozitivno, bila bih mnogo opuštenija.

Tamara Work and Travel

Placid, NY Work and Travel Iskustvo – Tamara

Work and Travel USA

Odlazak na drugi kontinent iz naše države je zaista veliki luksuz. Međutim, jedno veče krenula sam do grada I srela sam svog prijatelja, koji mi je krenuo pričati o sjajnoj ideji I programu “Work and travel”, čija se priča zapravo potrefila sa mojim maštanjem – spojiti ugodno sa korisnim.

tanjino iskustvo

New York Work and Travel Iskustvo – Tanja

Work and Travel USA

Ja sam Tanja Stojaković. Trenutno sam au pair u jednoj porodici u Americi. Prije nego ispričam svoju priču, želim da vam napišem jednu rečenicu koja je veoma važna: ,,Vjerujte u svoje snove, jer kad vi imate vjeru u njih, oni se ostvaruju!”

Ljiljana uhvatila dugu

Ljiljana

Work and Travel USA

Nije lako, to moram odmah istaći na početku, ali svakako vrijedi. Četiri mjeseca nije malo, ali snaga koju dobijete nakon ta četiri mjeseca je nevjerovatna. Malo je nezgodno jer će ovdje sve ostati isto a vi ćete se promjeniti za 180 stepeni, ali vjerujte vrijedi.

Djordje osvaja svet

Đorđe

Work and Travel USA

Pre svega, savetujem sve studente da se prijave na Work and Travel program jer je ogromna prilika da u studentskim danima doživite mnoštvo lepih stvari tokom leta. Za one koji su načinili prvi korak, dao bih smernicu u pravcu Ocean City-ja.

Anja i Lea u Americi

Lea i Anja

Work and Travel USA

Od ljudi koji su bili na work and travel programu čuli smo mnogo lepih stvari i same se odlučile da se upustimo u takvu avanturu. Nismo se poznavale pre programa ,u agenciji Experience smo se sasvim slučajno upoznale i odlučile da zajedno krenemo u ovakvu avanturu jer su nam bili isti ciljevi. Dobro iskustvo, zarada , zabava i upoznavanje Amerike.

Jelena Work and Travel

Jelena

Work and Travel USA

Kao svoju destinaciju u Americi, odabrala sam Estes Park u Koloradu. Mali grad u oblasti Rocky Mountains National park-a, na 2500m nadmorske visine. I nisam se pokajala.

Simonida u Americi

Simonida

Work and Travel USA

Kako smo kasno stizale u NY, bukirale smo hostel na jednu noć kako bi iskoristile priliku za pravi sex & the city doživljaj! Prošetale smo petom avenijom, večerale na times square.. ljudi svih nacija prolazili su kao da je dan tek počeo, celu noć je bila gužva, NY je neverovatan grad..i prelep uvod za nastavak avanture na prelepom Cape Cod-u.

Pogledaj i druge programe iz naše ponude

WORK & TRAVEL USA LOKACIJE

Zamisli da na putu do kuće vidiš Golden Gate u sumrak ili kako na pauzi za ručak grabiš parče najbolje Njujorške pice? Lokacije iz kultnih filmova, prirodna bogatstva, dinamičan društveni život, kultura i zabava su ti u Americi uvek na dohvat ruke. Na tebi je samo da izabereš da li želiš obalu, planinski venac, nacionalni park, pustinju, ostrvo ili megapolis. Lokacije za Work and Travel program su najražličitije, ali pre svega, to su lokacije sa velikim brojem turističkih atrakcija.
Pogledaj sve lokacije

Detalji Programa

Poslovi na Work and Travel USA

Da, tačno je da možda još uvek studiraš i imaš malo radnog iskustva, ali to nije prepreka za Work and Travel program! Ovaj program je osmišljen baš za tebe – da testiraš svoje veštine, razvijaš nove talente i skupljaš neprocenjiva iskustva koja će ti koristiti tokom cele karijere.

Raznolikost poslova:
Zahvaljujući našim partnerima širom SAD, nudimo ti širok spektar sezonskih poslova. Bilo da je to u restoranima, trgovini, hotelima, zabavnim parkovima ili čak na plaži – imaš šansu da pronađeš posao koji će ti se svideti.

Sticanje veština:
Bez obzira na posao koji odabereš, sticanje veština kao što su timski rad, komunikacija sa ljudima različitih kultura i rešavanje problema na licu mesta biće neizostavni deo tvog iskustva.

Plata:
Plata varira od posla do posla, ali u proseku se kreće između $10 i $20 po satu. Uz mogućnost dodatnog bonusa i napojnica, možeš zaraditi dovoljno da pokriješ svoje troškove i uživaš u putovanju!

Šta očekivati:
U Work and Travel programu, shvatamo da mnogi studenti možda nemaju mnogo radnog iskustva, ali Amerika ti pruža priliku da se razvijaš na različitim radnim mestima. Nude ti se ne samo entry-level poslovi već i specijalizovane pozicije, posebno u oblasti ugostiteljstva i turizma, idealne za studente gastronomije ili sličnih fakulteta ili sa takvim iskustvom. Upusti se, zaradi, razvijaj svoje veštine i postani deo radne kulture koja ceni inicijativu i trud. Očekivane zarade kreću se od $10 do $20 po satu, uz mogućnost većih zarada na specijalizovanim pozicijama.

Naša podrška:
Sa Experience timom iza sebe, možeš biti siguran da ćeš imati svu potrebnu podršku. Pomoći ćemo ti da se prilagodiš, razumemo američki sistem rada i maksimalno iskoristiš svoj boravak.

Lokacije Work and Travel USA programa

Zamisli kako uživaš u zlatnoj svetlosti Golden Gate mosta prilikom povratka kući ili kako za pauzu ručka brzo zagrabiš parče prave Njujorške pice. Amerika ti nudi priliku da živiš i radiš na mestima koja si dosad samo sanjao ili gledao u filmovima. Možda te privlači šum talasa na atlantskim plažama, urbana dinamika Ocean City-ja, šarm New England-a, letnji dani u Lake Placidu, planinske avanture u Park City, UT ili čari Aspen-a, CO. Svaka destinacija donosi jedinstveno iskustvo.

Od obala Atlantika do planinskih venaca, od nacionalnih parkova do metropola poput San Francisco-a, izaberi mesto koje najviše odgovara tvojim željama. Naše preporučene lokacije uključuju: Rehoboth Beach, DE; Ocean City, MD; Newport, RI; San Francisco, CA; Colorado; Wildwood, NJ; Maine; Bethany Beach, DE; Park City, UT; Aspen, CO; Massachusetts. Za potpun uvid u sve što nudimo, popuni upitnik ispod i preuzmi sve naše ponude i detaljne informacije o lokacijama.

Work and Travel sezona - Termini i trajanje

Proleće označava početak novih avantura. Work and Travel program ti omogućava da započneš svoju avanturu između maja i oktobra. Tačni datumi tvog boravka zavise o poslu koji biraš, ali garantujemo ti do pet meseci života i rada u Americi. Evo nekoliko okvirnih datuma po zemljama:

 • Srbija: 21.05. – 01.10.
 • Bosna i Hercegovina: 28.05. – 01.10.
 • Crna Gora: 29.05. – 25.09.
 • Hrvatska: 10.06. – 10.10.

Bitno je da znaš: Radna sezona traje do četiri meseca, u zavisnosti od tvog fakultetskog rasporeda i poslovne ponude. Nakon radne sezone, imaš 30 dana, takozvani “grace period”, da uživaš i istražuješ Ameriku – ali, ako ti predavanja počinju 5.10., moraš se vratiti kući do tog datuma. Prvih četiri meseca su ti prilika za sticanje iskustva, a posle toga imaj na umu da je rad strogo zabranjen.

U toku radnog dela programa, izlazak iz SAD je moguć uz odobrenje sponzora, ali ponovni ulazak nije zagarantovan – sve zavisi od odluke službenika na granici. Ukoliko se odlučiš za izlazak iz SAD tokom 30 dana odmora, ponovni ulazak na istu vizu nije moguć.

Uslovi učešća

Želiš da postaneš deo kulturne razmene kroz Work and Travel program? Pogledaj osnovne uslove koje treba da ispuniš:

 1. Status studenta: Studiraš na osnovnim ili master studijama.
 2. Akademska aktivnost: Redovno polažeš ispite.
 3. Engleski jezik: Vladaš engleskim jezikom dovoljno dobro za posao koji odabereš.
 4. Novčana sredstva: Poseduješ određeni iznos pri ulasku u SAD.
 5. Državljanstvo: Pripadaš zemljama zapadnog Balkana.
 6. Starosna dob: Imaš između 18 i 26 godina.

Koje osobine ti pomažu u programu?
Iskustvo će ti biti još bogatije ako poseduješ: odgovornost, izgrađene radne navike, toleranciju, fleksibilnost i iskrenu želju za sticanjem novih prijateljstava i iskustava.

Zainteresovan/a?
Ako se prepoznaješ u ovim uslovima i želiš da ovo leto provedeš u Americi, stičući samostalnost i praveći promene u svojoj svakodnevnici – sa entuzijazmom te pozivamo da se prijaviš! Ako nisi potpuno siguran/a, uradi TEST kako bi proverio/la svoju kvalifikaciju za program. Naravno, uvek možeš da nas kontaktiraš putem WhatsApp-a, Vibera ili Messenger-a za dodatne informacije.

Prijava i procedura za program Work and Travel

Vreme prijave:
Prijave su otvorene od 1. septembra tekuće godine do 1. februara naredne godine ili dok ima raspoloživih mesta. Želiš prvenstvo u odabiru posla i lokacije? Preporučujemo ti da se prijaviš što ranije!

Besplatne konsultacije:
Prije nego što se zvanično prijaviš, pozivamo te na besplatno savetovanje. To je idealna prilika da se upoznaš s programom i postaviš sva pitanja koja te interesuju. Zakaži konsultacije ovde.

Dokumentacija za prijavu:
Kada dolaziš na prijavu, donesi sa sobom:

 1. Pasoš
 2. Ličnu kartu
 3. Indeks
 4. Potvrdu o studiranju

Koraci procedure:

 1. Prijava i potpisivanje osnovnog ugovora.
 2. Odabir radne ponude i Skype intervju s poslodavcem/sponzorom.
 3. Obrada dokumentacije i dobijanje DS-2019 forme.
 4. Zakazivanje termina za intervju u ambasadi SAD.
 5. Dobijanje vize i organizacija putovanja.
 6. Orijentacija pre odlaska.
 7. Boravak u SAD.
 8. Naša podrška tokom celog trajanja programa.
 9. Po završetku radnog dela, putuj i istražuj.
 10. Povratak kući.

Uz tebe je naš tim:
Iskoristi priliku da iskusiš Ameriku uz potpunu podršku našeg tima. Bilo da ti je potrebno savetovanje, pomoć ili samo razgovor, tu smo za tebe. Kontaktiraj nas i započni svoju avanturu!

Prijavi se na Work & Travel program

Korisni saveti u vezi sa Work and Travel programom

Korisni saveti u vezi sa Work and Travel programom

1. Pravilno informišite se o zdravstvenom osiguranju:
Zdravstvena zaštita u SAD može biti skupa. Kako biste izbegli nepredviđene troškove, uverite se da ste dobro osigurani. Kroz naš program, bićete automatski osigurani tokom prvih četiri meseca. Nakon toga, nudimo fleksibilne pakete koji će vam pokriti eventualne dodatne dane boravka.

2. Upravljajte svojim finansijama:
Imajući u vidu različite troškove života širom SAD-a, planirajte i pravite budžet. Postavljanjem mesečnog limita i praćenjem troškova možete maksimizirati svoju zaradu.

3. Budite informisani o porezima:
U SAD-u će se od vaše zarade automatski odbijati federalni i državni porezi. Na kraju godine, možete biti kvalifikovani za povraćaj dela tih poreza. Naša saradnja sa Easy Tax Store-om će vam pomoći da ovaj proces bude što lakši.

4. Učestvujte u kulturnim aktivnostima:
Iskoristite priliku da se uronite u američku kulturu. Posetite lokalne festivale, muzeje ili se priključite društvenim događajima. Ovo je ne samo zabavno, već vam može pomoći i da steknete nove prijatelje i proširite svoju mrežu kontakata.

5. Ostanite povezani sa nama:
Bilo da imate pitanja, potrebnu pomoć ili samo želite da podelite svoje iskustvo, tu smo za vas. Naša aplikacija, dostupna na Google Play Store-u i App Store-u, je odličan resurs za sve informacije koje vam mogu zatrebati tokom vašeg boravka.

Šta treba znati o Americi pre putovanja?

Kultura i identitet:
Amerika je, kako ste naveli, “melting pot”, spoj raznih kultura koje su doprinele stvaranju nove. Iako su mnoge stvari univerzalne, neke specifičnosti variraju od države do države. Cenjenje individualnosti, takmičarskog duha i timskog rada su ključni aspekti američke kulture.

Odnosi među ljudima:
Amerikanci su generalno neformalni u komunikaciji. Prijateljski su nastrojeni, često se obraćaju samo imenom i mogu biti prisniji u svakodnevnom razgovoru nego što smo navikli u Evropi.

Veličina zemlje:
Kao što ste naglasili, Amerika je ogromna. Ono što Evropljani smatraju dugom vožnjom, Amerikanci mogu smatrati kratkom. Uzimajući u obzir da su veća naselja građena u eri automobila, razdaljine između destinacija mogu biti veće nego što se čini na prvi pogled.

Sistem merenja:
SAD koristi imperijalni sistem merenja. Temperatura je izražena u Farenhajtima, a udaljenosti u miljama.

Napojnice:
Uobičajeno je ostaviti između 15% i 20% ukupnog računa kao napojnicu.

Sistem zdravstvene zaštite:
Kao što je već pomenuto, troškove lečenja snosi pacijent. Preporučljivo je da se unapred informišete o troškovima potencijalnih medicinskih usluga.

Politika i društvo:
Zbog suživota velikog broja nacija, politička korektnost je izuzetno važna. Diskriminacija bilo koje vrste nije prihvatljiva.

Alkohol i cigarete:
U većini američkih država, minimalna dozvoljena starost za konzumiranje alkohola je 21 godina, dok je za kupovinu cigareta to obično 18 ili 21 godina, zavisno o državi.

Vremenske zone:
Amerika obuhvata četiri glavne vremenske zone: Pacific, Mountain, Central i Eastern. Uzmite to u obzir kada planirate komunikaciju sa porodicom i prijateljima kod kuće.

Električni standardi:
Naponski standard u SAD je 110-120V, dok je u kod nas 220-240V. Biće vam potreban adapter za svoje elektronske uređaje.

Završna misao:
Kada putujete u Ameriku, budite otvorenog duha, posmatrajte, učite i prilagodite se. Kako kaže latinska poslovica – “Kada si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin”.

Lista najvećih benefita W&T programa

Nema boljih planova za leto od onih koje možeš već danas da zakucaš! Da li maštaš o hvatanju zlatnih zraka Kalifornijskog sunca na Venice Beach ili kako sa novim društvom postavljaš šator ispod zvezdanog neba Grand Canion-a? Stvori sjajne uspomene od novca zarađenog kroz sponzorisane, legalne poslove u najdinamičnijoj ekonomiji sveta. Pridruži se preko 100.000 studenata koji svake godine posete Ameriku kroz Work and Travel USA program!

A evo i nekih konkretnih benefita učešća u W&T programu:

 1. Međunarodno iskustvo: Učestvovanje u W&T programu omogućava studentima da steknu dragoceno međunarodno radno iskustvo, što može biti prednost prilikom zapošljavanja u budućnosti.
 2. Usavršavanje jezika: Boravkom i radom u Americi, studenti imaju priliku da svakodnevno praktikuju engleski jezik, što znatno unapređuje njihove jezičke veštine.
 3. Kulturološka razmena: Studenti upoznaju američku kulturu iz prve ruke i stiču dublje razumevanje globalnih razlika i sličnosti.
 4. Mreža kontakata: Prilika za uspostavljanje međunarodnih kontakata i stvaranje veza koje mogu koristiti u profesionalnom razvoju.
 5. Finansijska nezavisnost: Osim što zarađuju tokom boravka, studenti također uče kako da upravljaju svojim finansijama u stranoj zemlji.
 6. Osobni razvoj: Izazovi s kojima se suočavaju tokom programa pomažu u razvijanju veština rešavanja problema, adaptacije na nove situacije i sticanju veće samostalnosti.
 7. Prilika za putovanje: Nakon završetka radnog dela programa, studenti imaju priliku da putuju po Americi i upoznaju različite delove zemlje.
 8. Društveno umrežavanje: Mogućnost upoznavanja ljudi iz različitih delova sveta koji također učestvuju u programu, što doprinosi širenju horizonta i razmeni iskustava.
 9. Postavljanje temelja za budućnost: Iskustvo stečeno kroz W&T program može biti odskočna daska za daljnje studije ili radne prilike u inostranstvu.

close icon