Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Are you experiencing FOMO?

⭐ FOMO ili Fear Of Missing Out je nešto sa čime se susrećemo, a da toga nismo ni svesni. ,,Fomo” predstavlja osećanje da nešto propuštamo, obično događaj kom ne prisustvujemo. To može biti bilo šta što se odvija u sadašnjem trenutku, a da mi svojim mislima sebe ubedimo da nam to uskraćuje nova iskustva, poznanstva i ono najbitnije – sreću.

Reč ,,fomo” je usvojena u engleski rečnik još 2013. godine. Sudeći po istraživanjima čak tri četvrtine omladine se susreće sa ovim strahom. On je obično izazvan događajima o kojima se informišemo putem društvenih mreža. Sreću tražimo i dalje scroll-ujući po ceo dan, iako bi rešenje bilo da se više fokusiramo na sebe i propitivanje sopstvenih misli.

⭐️ Anksioznost je prirodna stvar koju ćemo osetiti kada smo na hiljade kilometara daleko od kuće, a na društvenim mrežama vidimo kako nam se prijatelji zabavljaju – i to sve dok se suočavamo sa stresom na dva posla. Naša prednost leži u tome da dok su naši prijatelji 10 dana na moru, mi smo 5 meseci… ili dok oni bleje u najpopularnijem kafiću u gradu – mi imamo najpopularniji kafić na drugom kraju sveta 😍

✨ Kako da se suočimo sa strahom?

– Razumeti ko smo mi i zašto smo došli na ovu planetu. Naš zadatak je da upoznamo sebe, da stvaramo, da ,,služimo” sebi i drugima. Kreativnost je ono što će nas usrećiti zagarantovano. Sve što stvaramo sa ove dve ruke je magija.

– Shvatiti da od nas i naših izbora zavisi gde ćemo ići i šta ćemo raditi. Ako smo već tužni što smo nešto propustili, vreme je da isplaniramo na koji događaj ćemo ići u budućnosti. 🤩

– Sreća je ovde i sada. Naš fokus određuje kako ćemo se osećati. ,,Problem je u tome što si TI rešenje!” 🙃

Komentari su zatvoreni

close icon