Experience Logo

Wisconsin dells, WI

Dells je gradić koji se nalazi u državi Wisconsin, na 3h vožnje od Čikaga, važi za avanturističko turističko mesto gde posetioci mogu naći pregršt zanimljivih zabavnih atrakcija. Dells ima svoju autobusku stanicu kao i železničku stanicu tako da je povezanost sa Čikagom dosta olakšana. Važi za bezbedno i mirno mesto koje van sezone ima oko 3000 stanovnika, dok se u sezonskom periodu ta brojka poveća na čak 10000 turista dnevno. Wisconsin Dells ima prelepu prirodu , gradić ima jezero Lake Delton i reku Wisconsin koju krase prelepe stene. Turisti se tokom leta kupaju na jezeru a reku koriste kako bi krstarili, vozili se jet boat-om, iskusili vožnju kajakom kroz prelep kanjon reke Wisconsin.

Klima je kontinentalna, dosta slična našoj što većini studenata prija. Ono što Wisconsin Dells izdvaja od drugih gradova i po čemu je mesto i poznato jesu svakako Vodeni i zabavni parkovi po celom mestu. Dells ima četiri Akva parka, jedan od njih Noah’s Ark waterpark je čak dobio mesto u jednoj od emisija o Akva parkovima širom Amerike, ima preko 50 tobogana od kojih je svaki zanimljiv na svoj način. Takodje tu su parkovi sa ogromnim rolekosterima, bazenima, zabavama na vodi, vrteškama, popularna je i zip line tura, show na vodi, Jet boat adrenaliska vožnja gde vas iskusno provozaju po reci i gde vam osmeh neće silaziti sa lica. U Dells-u možete dobiti pravo američko iskustvo otvorenog bioskopa gde kao u filmovima svi dolaze kolima i gledaju film na ogromnom video binu pod zvezdanim nebom. Mesto ima zoo vrt gde možete hraniti životinje, maziti ih i imati turu vozićem oko vrta, takodje tu je i park gde možete maziti i hraniti jelene, kao i iskustvo jahanja konja po okolini gradića.

Najbliži gradovi

  • Madison , 56,3 miles (1h vožnje )
  • Chicago , 195 miles (3h vožnje)
  • Milwaukee, 123 miles (2h vožnje)

Najbliži Aerodrom
Chicago O’Hare
Moguće je organizovani prevoz od Chicaga do Wisconsin Dellsa po ceni od oko 75$.

Poslodavci:

  • Hot Shots Imaging, Pozicije: Photographer, Sales Assistance
  • Polynesian resort, Pozicije: Slide attendant
  • Pizza Runch, Pozicije: server, pizza maker
  • Famos Daves, Pozicije: busser, hostess, dishwasher, prep cook.
  • Mexicali Rose, Pozicije: hostess, server, busser
  • Ihope, Pozicije: busser, server

Smeštaj:  Tip smeštaja, kuće koje dele 4-6 studenta i najam iznosi 70$ – 100$ nedeljno.

Transport:   Bicikl koji se kupuje na početku sezone po ceni od 30$ do 120$
Taxi koji je u vidu kombi prevoza gde po osobi vožnja može da izadje i 1$.

Social Security Office
Najbliži office za apliciranje za Social Security Number se nalazi u gradu Madison koji se nalazi na 1h od grada i uglavnom poslodavac organizuje odlazak do tamo ili naši partneri All Friends.

All Friends – partneri iz Rumunije imaju svoju kancelariju u samom mestu gde možete koristiti kompjutere i internet, štampače, kupiti Američke kartice kao i dopuniti iste, kupiti bicikli, dobiti sve važne informacije vezane za mesto. Oni organizuju izlete do Čikaga, Nijagarinih vodopada kao i avanturu po Zapadnoj obali na kraju sezone.

I za kraj možete pogledati video prilog J1 Studenta koja je svoje leto provela radeći u Wisconsin Dellsu kao fotograf u Hot Shots Imagingu i koja je na kraju leta išla na svoju avanturu po Zapadnoj obali u All Friends organizaciji.

https://www.youtube.com/watch?v=bMkffltNFvk&feature=youtu.be