Experience Logo

Jackson Hole, WY

Jackson Hole je dolina koja se nalazi u gradu Jackson, država Wyoming. Manje, mirnije turističko mesto okruženo prelepom prirodom koja privlači turiste iz celog sveta, a sve ćešće i studente koji su se odlučili za program kulturološke studentske razmene, jer ko ne bi želeo da mu jedno od najlepših lokacija Amerike bude dom 4 meseca?

Mesto je dobilo naziv „Wonderland“ tj. Čudesna zemlja zbog prirodnih lepota koje oduzimaju dah i mogućnosti bavljenja raznim fizičkim aktivnostima kako za ljubitelje zimskih, tako i za obožavaoce letnjih sportova. Planinarenje, rafting, pecanje, golf, tenis, jahanje, vožnja biciklom, vožnja u balonu, samo su neke od opcija za koje se možete opredeliti, a ukoliko ipak volite mirniju varijantu možete pogledati neku od predstava koje zabavljaju gledaoce nekoliko puta nedeljno ili obići obližnje svetski poznate nacionalne parkove kao što su „Yellowstone“ i „Grand Teton.“

Ovo neobično i prelepo mesto je sve češće izbor studenta koji su se opredelili da svoje leto provedu u Americi baš zbog sportskih i društvenih aktivnosti kojima mogu ispuniti svoje slobodno vreme . Ukoliko se ipak odluče za dodatni posao, pronaći će ga vrlo brzo, u hotelima, restoranima, prodavnicama. Satnice su visoke, izmedju 10-12 usd, cene smeštaja se kreću izmedju 70 i 100 usd, a u nekim slucajevima poslodavci nude besplatan smeštaj studentima.

Još jedan razlog zašto treba izabrati baš ovu lokaciju je dobra povezanost sa aerodromom, što nije karakteristično za sve Work and Travel lokacije u Americi. Od najbližeg aerodroma „Salt Lake City“ do same lokacije možete stići kombijem koji organizovano prevozi putnike, začas ćete raspakovati svoje kofere i zabava može da počne.

Ukoliko ste ljubitelji prirode, sporta i dobre zabave, Jackson Hole je pravo mesto za vas.