Experience Logo

Colorado

Ako si avanturističkog duha, voliš prirodu i zanimaju te aktivnosti na otvorenom – Colorado je mesto za tebe. Ovu državu u unutrašnjosti SAD-a kroz koju se proteže najpoznatiji planinski lanac Rocky Mountain, turisti posećuju tokom cele godine što znači samo jednu stvar za tebe- produžena sezona.

Work and Travel: Colorado

Postoji nekoliko atraktivnih destinacija između kojih možeš da biraš u Coloradu. To su veća ili manja turistička mesta i skijališta kao što su: Avon, Vail, Estes Park, Breckendrige ili čak Denver.
Avon je mali ski resort sa puno šarma. Prostire se na samo 21 km2, a populaciju čini 6500 domaćeg stanovništva. Leti će ti se tamo nuditi aktivnosti poput pešačenja, veslanja, ribolova i vožnje zipline-om. Organizovan je i javni prievoz koji je često besplatan, a imaš priliku da pronađeš i dodatni posao. S obzirom da se nalazi na nadmorskoj visini od čak 2265m u letnim mesecima očekuju te ugodne temperature između 15 i 26 ◦c.

Na popisu 10 najpopularnijih ski resorta u USA po broju posetilaca, Vail drži prvo mjesto sa čak 1,634,250 posetilaca godišnje. Prostire se na samo 12 km2 i broji 5500 lokalnog stanovništva. Leti nudi razne festivale i koncerte, kao i priliku za hiking, biking i rafting :D.

Planinsko selo Estes park važi kao bazni kamp za Nacionalni park Rocky Mountain i poznato je po organizaciji jedinstvenih aktivnosti u divljini. Vrhunac sezone je upravo u letnim mesecima kada mnogi posetioci kampuju, bave se biciklizmom, penjanjem po stenama i raznim sportovima na vodi od kojih je najpoznatije veslanje stojeći na dasci.

Breckenridge se nalazi na čak 3000 m nadmorske visine i broji 4500 lokalnog stanovništva. Leti se može uživati u istorijskim znamenitostima kao što je najstariji muzej u Americi – Edwin Carter Museum i Jeep turama. Poslove možete pronaći u restoranima, hotelima i prodavnicama, a satnice su odlične. Breckenridge takođe nudi besplatan javni prevoz.

A ukoliko želiš iskusiti čari života u velikom američkom gradu – tu je Denver. Glavni grad savezne države Colorado broji više od pola miliona stanovnika i zadovoljava svačije interese. Voliš pivo? U Denveru se proizvede više piva nego u bilo kojem drugom američkom gradu. Voliš sport? Košarka, američki fudbal, ragbi, hokej, bejzboll i još mnogi drugi sportski timovi Colorada imaju dom upravo ovde. Voliš hranu? Denverovci vole organizovati festivale na kojima pokazuju svoja kulinarska umeća. Voliš umetnost? Muzeja koliko hoćeš. Voliš da radiš? Što misliš koliko prilika za drugi posao se nudi u ovako velikom gradu?

Glavne prednosti za Work and Travel studente

 • Nekoliko lokacija za izbor
 • Prelepa priroda
 • Velika mogućnost drugog posla
 • Produžena sezona
 • Veliki broj aktivnosti koje se nude

Colorado u Brojkama

 • 5,540,545 stanovnika
 • 77.7 miliona turista godišnje
 • 5000 Studenata na Work and Travel programu iz celog sveta

Vremenska zona

– Mountain time zone (MDT) (-8 h u odnosu na nas)

Website https: colorado.gov

Klima
Planinski lanci i doline imaju veliki uticaj na klimu u Coloradu. S većom nadmorskom visinom dolaze i niže temperature. Raspon temperatue u letnim mesecima u Denveru kreće se između 11 i 32 ◦c.

Najveći gradovi

 • Denver – 649,495 stanovnika
 • Colorado Springs – 439,886 stanovnika
 • Aurora – 345,803 stanovnika
 • Fort Collins – 152,061 stanovnika
 • Lakewood – 142,980 stanovnika

Najbliži aerodrom:
Denver International Airport

Poslodavci: Hoteli, restorani, zabavni parkovi, suvenirnice, prodavnice…
Satnice: $9.30 – $11
Smeštaj: 80 – $120 nedeljno

Transport:
Zavisno od lokacije oblik transporta varira. U nekim mestima organizovan je besplatan autobuski prevoz, dok je u drugim lokacijama najbolji način transporta biciklom.