Experience Logo

Cape Code, MA

Cape Code je poluostrvo koje se nalazi duž istočne obale i pripada državi Massachusets. Važi za poznato turističko mesto koje tokom letnje sezone privlači mnogo turista. Preko puta ovog poluostva nalaze se još dva poznata letovališta, ostrva Nantucket i Martha’s Vineyard i naš najtopliji savet je da u toku programa posete i ta ostrtva. Cape Code se nalazi na 1h vožnje do Bostona što ga čini odlično pozicioniranim.

Prowincetown je gradić na Cape Codu koji je najviše posećen tokom letnje sezone i gde uglavnom šaljemo J1 studente. Nalazi se na vrhu ovog poluostrva a tokom letnjih meseci sa Bostonom je povezan redovnom linijom trajekta.

Cape code važi za porodično i mirno mesto, ukoliko želite da pobegnete od svakodnevne gužve ovo je pravo mesto za vas! Satnice su visoke, mogućnost pronalaska drugog posla velika, plaže su na dohvat ruke, odlična je povezanost sa Bostonom. Jedina mana koja bi ovo mesto moglo da ima jeste vlažnost vazduha.

Na Cape Codu popoularne destinacije su i Hyannis, Dennis Beach od kojih se najlakše stiže do ostrva Nantucket, Hyannis Port i Craigville Beach gde je povezanost sa ostvom Martha’s Vineyard najbolja.

Ono što Cape Code izdvaja osim prelepih plaža su svetionici, ima ih čak 13! Ukoliko ste gledali neki Američki film gde su porodice živele u kući kraj svetionika onda ćete to upravo videti i na Cape Codu, izgledaju identično.

Najbliži gradovi

  • Boston (70 Miles) 1h Vožnje
  • Providence (74 Miles) 1h Vožnje
  • New York (253 Miles) 4h vožnje kolima, 1h avionom

 

Najbliži aerodrom

  • Boston , Logan airport. Cape Code je sa Bostonom povezan drumskim saobraćajem (oko 1h vožnje), železnicom (oko 2h vožnje), a od Provincetown-a u letnjoj sezoni Jun-Septembar saobraća i trajekt.

Smeštaj iznosi oko 100$ nedeljno.

Poslovi su po restoranima i hotelima. Pozicije: housekeeping, peprcook, front desk, busser, server, dishwasher, cashier itd. Svi poslovi su sezonski i ne treba vam veliko prethodno iskustvo kako biste radili ove poslove.