Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Utisci sa sajma zapošljavanja – JOB FAIR

Job Fair odnosno sajam zapošljavanja održan je ove nedelje u Novom Sadu. Poslodavci i sponzori su došli direkt iz Amerike da bi izabrali studente sa kojima će da sarađuju preko leta. Više od 120 studenata dobilo je priliku da uživo razgovara sa poslodavcem kako za Work and Travel, tako i za Internship program.

Sponzorska agencija Aspire

Pre samog početka reč je imala predstavnica sponzorske agencije Aspire – Carrie. Bila je izuzetno raspoložena upućujući studentima reči podrške i dobrodošlice. Objasnila je šta je to sponzor i koja je njegova uloga, koja je svrha Work and Travel programa, kao i zašto je toliko važno prijaviti drugi posao sponzorima:

  • We are your friends. We are not somebody who works against you, but for you. I have been living in Ocean City for the past 25 years, and if I say the employer you wanna work for is not good for you, I’m talking from my past experience. There were many who weren’t paying on time and not treating students right. I’m here to help.

    Kelly i Carrie

Carousel Group

Prva dva poslodavca Kevin i Terrence vode lanac koji obuhvata čak 7 hotela u Ocean City-u. Kevin je svoje izlaganje započeo bukvalno kao nastup. Krenuo je da beatbox-uje kako bi opustio studente. 😂 Pošlo mu je za rukom jer se smeh raspršio celom salom. Obojica su imali reč, detaljno opisujući sve hotele, navodeći njihovu lokaciju i dočaravajući fotografijama kako bi studenti imali jasnu sliku gde će provesti leto. U sklopu hotela su i restorani pri čemu su studentima ponudili raznorazne poslovne pozicije – od housekeeping-a do servera.

Restoran Dead Freaddies Island Grill

Simpatična gospođica Kimberlly je predstavila svoj porodični restoran u Ocean City-u naglašavajući da su joj studenti omiljeni radnici.

  • If you don’t like me now, don’t worry, you will like me eventually. 😂 I always cry when my students are leaving. Believie it or not, when I’m visiting Serbia, I meet with the students who were working for me before. We really became friends.

Restoran De Lazy Lizard

Restoran živih boja na samoj obali Atlanskog okeana u Ocean City-u predstavio je momak po imenu Tristin. Odmah je zaplašio studente govoreći im da se dešava da njegov restoran posećuju i ekipe od po 12 ljudi pri čemu su mu potrebni oni koji brzo uče i dobro se snalaze u stresnim situacijama.

Restoran Trimper’s ride

Momak koji je i sam bio student na Work and Travel programu – Juan David iz Argentine, predstavio je zabavni park Trimper’s rides u Ocean City-u. Njega je jedinstvenim činilo to što nudi ,,najzabavnije” pozicije. Studentima je predočio svoju priču i životno iskustvo:

  • I was Work and Travel student 9 years ago, so this is like a life-changing experience. Honestly, I couldn’t have imagined coming here, and it’s really amazing going through all of this with you guys.

Hyatt hotel

Jedno od najpopularnijih imena u svetu ugostiteljstva – Hayatt nalazi se u mestu Cambridge koji je na sat vremena od Ocean City-a. Menadžer Ioannis je brojčano dao studentima uvid u količinu hotelskih soba, golf terena, spa centara i restorana koji se nalaze u sklopu hotela. Mnoge je zaintrigirala mogućnost raznoraznih pogodnosti koje on kao poslodavac pruža, pa su menjali mišljenje i zanemarili što to nije baš Ocean City.

Intervjui

Kako su svi poslodavci završili predstavljanje svojih kompanija, oni studneti koji nisu imali već dodeljenog poslodavca imali su mogućnost da izaberu za kog žele da rade. Intervjui su trajali do 20 minuta i studenti su ,,PREŽIVELI”.😄 Zaustavili smo studentkinju Jelenu da nam kaže nešto više:

  • Kolko god mi je izgledalo strogo i formalno na početku, poslodavci su nas svojim predstavljanjem baš opustili. Vrlo su ljubazni i imaju razumevanja jer nam engleski nije maternji jezik. Imala sam intervju sa Tristinom i dobila sam poziciju busser-a, kao i mogućnost unapređenja u servera. Jedva čekam da odem u Ameriku!!! 😍

Sem Work and Travel intervjuisanja, tu su bili i oni koji su imali intervju za Internship program. Svojim prisustvom je doprinela i Tanja koja je na Internship programu u Cambridge-u, a došla je da poseti Srbiju na kratko:

  • Ja konkretno radim food and beverage. To su u suštini venčanja, konferencije, seminari i slično. Konkretno pozicija kao pozicija je zahtevna i izazovna, ali mi se sviđa jer sam puno naučila. Ako idete da se usavršavate ovo je odlično mesto za vas. Mnogo ćete naučiti, samo treba da se borite za sebe – ističe Tanja.

Potpisivanje ugovora

Nakon intervjua studenti potpisuju ugovor na licu mesta i osiguravaju svoje mesto i poslodavca. Iz kancelarije gde su se održavali intervjui izlazio je osmeh za osmehom. Četitamo dragi studenti! 😊 Na našem Instagram profilu možete pogledati neke fotke sa sajma, ili nas pozvati za više informacija.

PRIJAVE I DALJE TRAJU! Kako za Ocean City, tako i za druge lokacije širom Amerike. Imamo više informacija o drugim iskustvima na području Ocean City-a, pa pročitaj zašto se studenti tamo vraćaju već treći put.

Komentari su zatvoreni

close icon