Nova pravila Ambasade SAD

Došlo je do izvesnih promena vezanih za Work and Travel program, stoga vam želimo preneti par zvaničnih informacija sa ovogodišnjeg sastanka sa osobljem beogradske Ambasade SAD.

Prva promena vezana je za ukupan broj učesnika Work and Travel programa, na globalnom nivou, koji će biti ograničen na 103 hiljade. Da bi imali bolju orijentaciju, toliko je ove godine bilo izdato viza, dok je oko 150 hiljada DS-ova bilo izdato. Još uvek nije jasno kako i u kojoj količini će uticati na studente iz Srbije, ali je preporuka da se što pre prijavljuju studenti i viziraju, kako ne bi došli u neugodnu situaciju da nestane viza za Work and Travel.

Druga velika promena je da ove godine APSOLVENTI NEMAJU PRAVO učešća na Work and Travel program, odnosno njihov zahtev za vizu će biti odbijen.

Studenti koji su u obnovljenoj godini, mogu da apliciraju za vizu, ali je veoma verovatno da će im zahtev biti odbijen.

Takođe, napomena osoblja ambasade je da ne falsifikujete dokumenta koja predajete za viziranje, jer će oni kod kojih se pronađe falsifikovani dokument biti sankcionisani DOŽIVOTNOM zabranom ulaska u SAD.

Sa druge strane, ukoliko ste redovan student i na vreme se prijavite, velika je verovatnoća da će vaš zahtev za vizu biti odobren J

Ukoliko imate pitanja ili nejasnoće, slobodno nam se obradite! Naše kontakt podatke možete naći ovde

Komentari su zatvoreni