Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Naša vrata su vam otvorena

Dragi studenti,

Krenula je fakultetska godina a krenula je i sezona prijava za Worka and Travel 2018. Ukoliko želite da odete u Ameriku, raspitujete se i prikupljate informacije sigurno ste čuli glasine da postoji mogućnost da se program ugasi pa zato želimo da vam se obratimo i prenesemo informacije koje mi imamo.

Činjenica je da se Donald Tramp tokom predizborne kampanje između ostalog dotakao i toga da želi da smanji ili ukine Work and Travel program nakon čega su se sponzori i poslodavci udružili u Alijansu koja je formirana kako bi se preventivno delovalo na donošenje takve odluke. Alijansa je dosta aktivna i mnogo toga je urađeno na lobirnaju da program opstane i nastavi da se sprovodi u nesmanjenom obimu.

J1 viza je osmišljenja od strane Kongresa i na njeno ukidanje jedino Kongres može da utiče putem javne rasprave. U ovom slučaju nema javne rasprave, već samo administracija koji svojim odlukama želi da utiče na program.

Zvanična informacija State Departmenta je da se stvari ne menjaju i da Work and Travel program nastavlja da funkcioniše kao i do sada.

To je informacija koja je trenutno na snazi i po kojoj se sve Work and Travel agencije na svetu rukovode, a da li će doći do nekih promena u narednom periodu to još uvek niko ne zna. Svakako, nadamo se i da neće!

Prateći zvaničan stav, da program funkcioniše bez promena, Experience je započeo proces prijava za leto 2018. godine.

Naša vrata su vam otvorena!

Experience ekipa

 

Komentari su zatvoreni

close icon