Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Od stranaca do najboljih prijateljica

Želja nam je uvek bila da proputujemo svet , ali nismo ni mislile da ćemo u ovim godinama to sebi priuštiti .Od ljudi koji su bili na work and travel programu čuli smo mnogo lepih stvari i same se odlučile da se upustimo u takvu avanturu. Nismo se poznavale pre programa ,u agenciji Experience smo se sasvim slučajno upoznale i odlučile da zajedno krenemo u ovakvu avanturu jer su nam bili isti ciljevi. Dobro iskustvo, zarada , zabava i upoznavanje Amerike. Provele smo leto u Ocean City-u ,radeći u hotelu Carousel grupe kao housekeeping, takođe radile smo i kao hostese u restoranima. Nijedan posao nije lak , ali uz malo truda i zelje brzo ga savladate . S obzirom na to da retko ko od nas ima radne navike u početku nije nimalo lako, ali vremenom se naviknete na sve i zaboravite sve probleme koje ste imali kada krenete da putujete i da upoznajete Ameriku. Ocean City je mesto koje je odlično za prvu godinu ovog programa , puno je naših studenata i ostalih studenata sa Balkana , tako da i ako idete sami lako možete da upoznate ljude i da sa njima proživite svoje leto. Mi smo živele u kući sa još četiri devojke iz Bugarske i odlična atmosfera je bila u kući. S obzirom da se ni nas dve nismo dovoljno dobro poznavale , nije bilo lako živeti sa još četiri devojke koje prvi put vidite u životu i koje ne pričaju vaš jezik.

ocean cityOcean city je mesto koje je dosta blizu velikih gradova tako da mozete slobodne dane na poslu da iskoristite putujući i upoznavajući novi grad. S obzirom da imate jednom nedeljno day off mi smo se trudile da ga što bolje iskoristimo i kombinovale smo tako da budemo isti dan slobodne kako bi se mogle još više družiti i putovati zajedno. Tokom programa obišle smo Washington, Philadelphia , Antlantic city, New York i Niagarine vodopade. Putovanja su bila naporna jer su uglavnom bile jednodnevne ili dvodnevne ekskurzije , ali kada odete u neki od ovih gradova zaboravite na to koliko ste umorni i prepustite se gradu i uživanju u njemu. Neke mesta koje ste samo u filmovima videli i mislili da nikada nećete doci do njih sada ste tamo i ne verujete šta vam se dešava, imale smo osećaj kao da nas je neko ubacio u neku bajku.

Posle četiri ipo meseca morale smo da napustimo Ocean city , nismo ni znale da će nam toliko biti teško kada je došao taj

Chicago

momenat ,pakovanje , napuštanje kuće ,pozdravljanje sa cimerkama i ljudima sa kojima ste radili , ali smo znale da tu nije kraj avanture ,jer nas je čekalo putovanje u Chikago. U Chikagu smo provele poslednjih nedelju dana naše avanture po Americi , gde smo provele nezaboravne dane i druženje sa nama dragim ljudima. Vreme je bilo da se krene za Srbiju, a nas dve smo bile šokirane kako nam je ovo leto brzo prošlo , koliko toga smo dobrog i korisnog naučile i koliko se bogatije vraćamo , ne toliko bogatije u novčanicama nego o uspomenama ,poznanstvima i što smo nas dve od devojaka koje su se jedva poznavale postale dobre drugarice koje su sve i svašta prošle zajedno u tih četiri ipo meseca. Studenti koji su očekivali da će zaraditi milione na ovom programu verovatno nisu zadovoljni svojim boravkom u Americi ,ali to nije bio i slučaj sa nama. Obe smo otišle sa vrlo realnim očeivanjima i željama, a vratile se kući sa puno lepih priča , fantastičnim slikama , nezamenjivim iskustvom i neverovatnim poznanstvima.

Teško je prepričati ovakvu neverovatnu avanturu , nego treba biti hrabar i upustiti se u nju , jer jako puno toga lepog vam donosi. Mi smo se odličile da nastavimo našu avanturu i sledeće godine zajedno .
Lea i Anja

Komentari su zatvoreni

close icon