Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Prilika koja se ne propusta!

O Work And Travel programu iz ugla Nadezde Jovicic….

“Ovaj program je prilika koja se ne propusta! Leto u Americi je sigurno nesto sto se pamti ceo zivot. Prednosti su brojne. Ima li boljeg nacina da se nauci i usavrsi jezik od toga da ga koristite u svakodnevnoj konverzaciji? Zatim, prilika da se stekne novo prijateljstvo, zaradi pristojan dzeparac i, mozda najzanimljivije od svega, vide sva ona mesta koja smo do sada gledali samo na filmovima!

Sto se tice posla, u pitanju su sezonski poslovi, dakle nista komplikovano ni tesko. Od individualnih sposobnosti i ciljeva zavisi kako cete se uklopiti i snaci, tj. zaraditi.

Ovo je zaista odlicna prilika, ali, onima koji su nesigurni i pri prvom problemu dizu ruke od svega, preporucila bih da dobro razmisle pre nego sto se prijave. Ne mozete otici tamo i ocekivati da dobijete sve na gotovo. Svakako da je dosta toga obezbedjeno, ali mnogo zavisi od toga kakva ste osoba i koliko ste sposobni da se u odredjenoj situaciji snadjete, da sami sebi kuvate, perete i placate racune. Ovo je u stvari odlican nacin da shvatite koliko ste samostalni. Ako vam sve pomenuto ne predstavlja problem, samo napred!

Ja sam, kao i mnogi ucesnici programa, provela nezaboravno leto. Otisla sam sama jer nisam mogla da se uskladim sa svojim drustvom. U pocetku nije bilo lako, trebalo je privici se na razdvojenost od porodice i dragih ljudi, adaptirati se na novu sredinu i okolnosti, ali vremenom stvari dodju na svoje mesto. Kada je doslo vreme da se vratim kuci, zelela sam da ostanem.

Za EXPERIENCE agenciju sam cula sasvim slucajno, pre toga nisam znala nista o njima. Posle jednog razgovora ostavili su na mene pozitivan utisak. Delovali su mi skroz pristupacno i ok, tako da sam odlucila da se prijavim. Nisam se pokajala, jer su tokom celog programa bili dostupni za sva moja pitanja i nedoumice i ceo nas odnos bio je vise prijateljski nego poslovan.

Nakon svega ovoga mogu da kazem da sam danas zrelijih shvatanja, bogatija za jedno veliko iskustvo i prijatelje za ceo zivot.”

One thought on “Prilika koja se ne propusta!

Comments are closed.

Komentari su zatvoreni

close icon