Work &
travel USA

Work &
travel Nemačka

Work &
study KANADA

Internship
trainee USA

Dan u Filadelfiji

Filadelfija ili Fili (Philly) je must see za sve vas koji ste na Istočnoj obali. Peti po veličini, istorijski veoma važan i možda najevropskiji grad u SAD, ipak nekad je bio mnogo značajniji društveno i politički.

Ako ste relativno blizu Filija i rešite da day off provedete u ovom gradu, evo šta možete videti tokom te kratke posete:

Independence Visitors Center

Je odlično mesto da se započne obilazak jer je blizu mnogih atrakcija, ovde se možete informisati o gradu i turističkim obilascima, a takođe i dobiti besplatne ulaznice za neke od lokacija.

Indepedence Hall

Mesto gde je potpisana Dekaracija o Nezavisnosti. Kartu za besplatan ulazak na ovu lokaciju ste dobili u IVC ali vodite računa, vremenski je ograničena.

Liberty Bell

Ako želite da vidite zvono koje se oglasilo kada su rođene SAD, odnosno kada je potpisana Deklaracija o Nezavisnosti. Simbol je američke nezavisnosti.

Elfreth’s Alley

Je najstarija u kontinuitetu naseljena ulica u SAD. Dok se okolo gradio moderan grad, ova ulica je sačuvala nekadašnju arhitekturu.

Reading Terminal Market

Kada se umorite od istorije i ogladnite, dođite u najstariji farmer’s market (neka vrsta pijace) u Americi. Radi svaki dan, a naročito je zanimljivo kada Amiši iznesu svoju robu na prodaju (od utorka do subote).

Rokijeve stepenice

Sećate se filma i Rokijevog treninga? U koje god doba dana da odete, videćete turiste koji trčkaraju uz stepenice i na vrhu šampionski podignu ruke. Pogled sa stepenica je bonus.

Muzej umetnosti Filadelfije

Kada ste se popeli Rokijevim stepenica, već ste na platou ispred muzeja koji je jedan od najznačajnijih u zemlji.

Parkovi

Lepa mesta da predahnete i dok šetate gradom svakako ćete naleteti na neke od gradskih parkova.
Poznati Love Park i dalje ima lepu fontanu, ali je Love skulptura odneta radi renoviranja i biće vraćena tek na jesen. Nažalost, propustićete da se slikate pored jednog od simbola Filija.

Filadelfija ima mnogo toga zanimljivog da ponudi, ali ako ste u gradu samo jedan dan, ovo bi mogla biti mapa vaših obilazaka.

Lep provod i pošaljite nam neku sličicu!

Pročitajte i koje to atrakcije možete besplatno posetiti dok ste u New York-u u tekstu Free things to do in NYC

Komentari su zatvoreni

close icon